‘Seçilen belediye başkanlarına başarılar dileriz’

SİYASET 11.04.2019 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2631+ kez okundu.
 

‘Seçilen belediye başkanlarına başarılar dileriz’

10 Nisan 2019’da Ankara’da toplanan Belediye İş Sendikası Başkanlar Kuruluna Giresun Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halil Yeşiltepe’de katıldı.
Başkanlar Kurulunda yapılan toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimlerinin başta İstanbul olmak üzere yapılan itirazlar dışında büyük oranda tamamlandığı belirtildi. Seçim sonuçlarına tüm tarafların saygı göstermesinin demokratik bir zorunluluk olduğu belirtilen toplantıda konuşan Giresun Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, “Halkın iradesinin sandığa yansıması olan seçimlerin, ülkemiz demokrasisinin gelişimine katkı sağlayacağına olan inancıyla, seçilen tüm belediye başkanlarına görevlerinde başarılar dileriz. Kurulumuz, yerel yönetimlerin; yandaş sendikacılık anlayışını reddeden, çalışanların sendikal tercihlerine saygı gösteren, emeğin hakkını veren, eğitimli ve örgütlü toplumu savunan, hukuka saygılı, katılımcılığa ve paylaşıma açık, şeffaf, vatandaşların çıkarlarını ön planda tutan sosyal belediyecilik ilkesine sahip çıkan bir anlayışta olması gerektiğine inanmaktadır. Başkanlar Kurulumuz, yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazların, yasal bir hak olduğunun bilincindedir. Kurulumuz, itirazların, çifte standarda izin vermeyen, tartışmaya yol açmayacak şekilde şeffaf, adil ve kanuni olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Başkanlar Kurulumuz, yasama ve yürütme organlarının, meşruiyetlerini seçimlerden aldıklarını, çoğulcu demokrasilerin temel kuralı olan, ‘seçimle başa gelenlerin demokratik seçimle gitmesi’ ilkesini bir kez daha hatırlatır. Kurulumuz, işine geldiği zaman millet iradesini öne çıkartıp, gelmediği zaman millet iradesini tanımayan, halkın demokratik iradesini, ‘sandıktan çıkanın, kazanacağını’ görmezden gelen, tüm anti-demokratik girişimleri şiddetle protesto ederken, hukuk ve demokrasiden hızla uzaklaşmak anlamına gelecek olan bu adımların ülkemize çok şey kaybettireceği inancındadır” diye konuştu.
10 Nisan 2019’da Ankara’da toplanan Belediye İş Sendikası Başkanlar Kuruluna Giresun Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halil Yeşiltepe’de katıldı.

Başkanlar Kurulunda yapılan toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimlerinin başta İstanbul olmak üzere yapılan itirazlar dışında büyük oranda tamamlandığı belirtildi.

Seçim sonuçlarına tüm tarafların saygı göstermesinin demokratik bir zorunluluk olduğu belirtilen toplantıda konuşan Giresun Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, “Halkın iradesinin sandığa yansıması olan seçimlerin, ülkemiz demokrasisinin gelişimine katkı sağlayacağına olan inancıyla, seçilen tüm belediye başkanlarına görevlerinde başarılar dileriz. Kurulumuz, yerel yönetimlerin; yandaş sendikacılık anlayışını reddeden, çalışanların sendikal tercihlerine saygı gösteren, emeğin hakkını veren, eğitimli ve örgütlü toplumu savunan, hukuka saygılı, katılımcılığa ve paylaşıma açık, şeffaf, vatandaşların çıkarlarını ön planda tutan sosyal belediyecilik ilkesine sahip çıkan bir anlayışta olması gerektiğine inanmaktadır. Başkanlar Kurulumuz, yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazların, yasal bir hak olduğunun bilincindedir. Kurulumuz, itirazların, çifte standarda izin vermeyen, tartışmaya yol açmayacak şekilde şeffaf, adil ve kanuni olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Başkanlar Kurulumuz, yasama ve yürütme organlarının, meşruiyetlerini seçimlerden aldıklarını, çoğulcu demokrasilerin temel kuralı olan, ‘seçimle başa gelenlerin demokratik seçimle gitmesi’ ilkesini bir kez daha hatırlatır. Kurulumuz, işine geldiği zaman millet iradesini öne çıkartıp, gelmediği zaman millet iradesini tanımayan, halkın demokratik iradesini, ‘sandıktan çıkanın, kazanacağını’ görmezden gelen, tüm anti-demokratik girişimleri şiddetle protesto ederken, hukuk ve demokrasiden hızla uzaklaşmak anlamına gelecek olan bu adımların ülkemize çok şey kaybettireceği inancındadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.