SEÇİM BİTTİ, GEÇİM DERDİ GELDİ ÇATTI!

GÜNDEM 17.04.2019 - 15:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3387+ kez okundu.
 

SEÇİM BİTTİ, GEÇİM DERDİ GELDİ ÇATTI!

Mart’ın sonunda yapılan yerel seçimler ile yereldeki yöneticileri seçen vatandaşının esas derdi “geçime sıra” geldi. 2018 Temmuz ayında başlayan ekonomik sıkıntı, yerel seçimler için bir süre rafa kalkmış ve vatandaş seçimin geçmesini beklemişti.
Ekonomik sıkıntılar ile ilgili gazetemizde çok sayıda haber yapmış ve var olan sıkıntıları ortaya koymuştuk. Salı pazarından tutunda, Bulancak ilçe ekonomisi ve ticari hayatının can damarı olan sanayi sitesindeki esnafın durumuna kadar sıkıntıları haber yaparak, ekonomiyi idare edenlerinin çözüm bulması için uyarıda bulunmuştuk. Seçim sonrası aradan geçen yaklaşık 15-16 gün içinde yine Bulancak’ta ki ekonomik sıkıntıyı takip etmiş ve bir adım gelişme olmadığını yerinde gördük. Bugünkü haber fotolarımız dün Bulancak’taki en işlek olan caddelerde birer saat ara ile çekildi. 6-7 ay önce yine bu yerlerde çektiğimiz fotolardan hiçbir farklı görüntü elde edemedik. İlçenin bu en işlek caddelerinde(Bulancak esnafının işyerlerinin çoğunu olduğu yerler) alışveriş için çarşıya çıkmış insan sayısı nerde ise yok denecek durumda. Fotolarda gördüğünüz yol kenarındaki araçlarda sadece park etmiş halde. Yani; iş yeri sahiplerinin büyük bir kısmı. Bir kaç gündür tanıdık çok sayıda iş yeri sahibinin hal hatırını sormak içinde iş yerlerinde ziyaret ederek, geçimle ilgili durumlarını sorduğumuzda aylar önceki durumdan farklı şikayetler de işitmedik. “Birkaç gündür bırakın iş yapmayı müşteri bile gelmiyor. Kimsenin cebinde doğru dürüst para yok. Olanda zaruri ihtiyaçları için harcıyor. Akşama kadar bir iki kişi gelirse çok iyi. Hükümet çok sayıda tedbir aldığını söylese de küçük esnafın derdine ilaç bile olmadı. Vergi, kira, malzeme alım satım borcumuz, ev kirası, çocukların okul masrafları, kredi alanların kredi taksitlerinin ödemesinin aksaması, bankaların kredi vermemesi gibi sıkıntılar hala çözülmüş değil. Hükümetin bizim sıkıntılarımızdan haberi bile yok. Seçim öncesi bizi kapı kapı ziyaret edenlere esnaf olarak derdimiz anlattık. Ancak, hiçbir şekilde derdimiz yukarıdakilere anlatılmış değil gibi. Seçim bitti, geçim derdi geldi çattı kapımıza. Gidişat göründüğü gibi değil, hükümet bu gidişle bizi kaybedecek” diyerek sıkıntılarını bir kez daha dile getirdiler.  
Mart’ın sonunda yapılan yerel seçimler ile yereldeki yöneticileri seçen vatandaşının esas derdi “geçime sıra” geldi. 2018 Temmuz ayında başlayan ekonomik sıkıntı, yerel seçimler için bir süre rafa kalkmış ve vatandaş seçimin geçmesini beklemişti.

Ekonomik sıkıntılar ile ilgili gazetemizde çok sayıda haber yapmış ve var olan sıkıntıları ortaya koymuştuk. Salı pazarından tutunda, Bulancak ilçe ekonomisi ve ticari hayatının can damarı olan sanayi sitesindeki esnafın durumuna kadar sıkıntıları haber yaparak, ekonomiyi idare edenlerinin çözüm bulması için uyarıda bulunmuştuk.

Seçim sonrası aradan geçen yaklaşık 15-16 gün içinde yine Bulancak’ta ki ekonomik sıkıntıyı takip etmiş ve bir adım gelişme olmadığını yerinde gördük.

Bugünkü haber fotolarımız dün Bulancak’taki en işlek olan caddelerde birer saat ara ile çekildi. 6-7 ay önce yine bu yerlerde çektiğimiz fotolardan hiçbir farklı görüntü elde edemedik.

İlçenin bu en işlek caddelerinde(Bulancak esnafının işyerlerinin çoğunu olduğu yerler) alışveriş için çarşıya çıkmış insan sayısı nerde ise yok denecek durumda. Fotolarda gördüğünüz yol kenarındaki araçlarda sadece park etmiş halde. Yani; iş yeri sahiplerinin büyük bir kısmı.

Bir kaç gündür tanıdık çok sayıda iş yeri sahibinin hal hatırını sormak içinde iş yerlerinde ziyaret ederek, geçimle ilgili durumlarını sorduğumuzda aylar önceki durumdan farklı şikayetler de işitmedik.

“Birkaç gündür bırakın iş yapmayı müşteri bile gelmiyor. Kimsenin cebinde doğru dürüst para yok. Olanda zaruri ihtiyaçları için harcıyor. Akşama kadar bir iki kişi gelirse çok iyi. Hükümet çok sayıda tedbir aldığını söylese de küçük esnafın derdine ilaç bile olmadı. Vergi, kira, malzeme alım satım borcumuz, ev kirası, çocukların okul masrafları, kredi alanların kredi taksitlerinin ödemesinin aksaması, bankaların kredi vermemesi gibi sıkıntılar hala çözülmüş değil.

Hükümetin bizim sıkıntılarımızdan haberi bile yok. Seçim öncesi bizi kapı kapı ziyaret edenlere esnaf olarak derdimiz anlattık. Ancak, hiçbir şekilde derdimiz yukarıdakilere anlatılmış değil gibi.

Seçim bitti, geçim derdi geldi çattı kapımıza. Gidişat göründüğü gibi değil, hükümet bu gidişle bizi kaybedecek” diyerek sıkıntılarını bir kez daha dile getirdiler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.