SEÇİM İÇİN TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

GÜNDEM 15.05.2018 - 18:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2957+ kez okundu.
 

SEÇİM İÇİN TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde alınacak tedbirlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vali Sarıfakıoğulları, 15 Mayıs Salı günü saat 09:30’da Espiye Kent Ormanında basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek, kahvaltının ardından seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.  Seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim günü ve akabinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. 'FİLİSTİNLİLERE YAPILMIŞ OLAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM'  Vali Sarıfakıoğulları, "24 Haziranda gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla aldığımız ve alacağımız tedbirleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız” diyerek başladığı konuşmasında, İsrail Devleti’nin sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği silahlı saldırıyla ilgili olarak da “Öncelikle dün Kudüs’te Filistinlilere yapılmış olan menfur saldırıyı kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Bu konuyla ilgili ülkemizde de 3 günlük ulusal yas ilan edildi" ifadelerini kullandı. 'AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN ÖZGÜR İRADESİNİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE SANDIĞA YANSIMASI' 24 Haziran’ da hem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini hem de 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin bir arada yapılacağına vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları, "Bu seçimlerin, güven ve huzur ortamı içinde gerçekleştirilmesi adına biz kamu görevlileri olarak her türlü tedbirimizi aldık ve alıyoruz. Bu tedbirler paketini sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Burada elbette öncelikle; Anayasa’mız, Seçim Kanunu’muz ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarımız doğrultusunda, seçimin huzur içinde gerçekleştirilmesi adına hepimizin görevleri var. Bu görevleri, bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak aksatmadan harfiyen uygulayacağız ve inşallah huzur içinde bir seçim dönemini daha hep beraber yaşayacağız. Burada amacımız vatandaşımızın özgür iradesinin sağlıklı bir biçimde sandığa yansıması. Bu konuda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere alınacak olan tedbirlerimiz söz konusu. Seçim öncesi tedbirlerimizi 14 Hazirana kadar olan dönemdeki tedbirler ve 14-24 Haziran arası alınması gereken tedbirler diye ikiye ayırdık. Yine seçim günü alacağımız tedbirler ve seçim sonrası yani oy kullanmanın tamamlandıktan sonraki periyotta torbaların İl-İlçe Seçim Kurullarına teslim edileceği saate kadar olan tedbirler bağlamında değerlendirerek üç kısma ayırdık" açıklamalarında bulundu.  Seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi için önceki yıllarda gerçekleştirilen seçimlerinde değerlendirilmesinin yapıldığını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, "Çok şükür önceki seçimlerin risk haritasını çıkardığımızda herhangi bir olumsuz önemli durum olmadığını müşahede ettik. İnşallah bu seçim döneminde de aynı huzur ve güven ortamında seçimleri gerçekleştireceğimize inancımız tam. Bunun için her türlü güvenlik önlemini alıyoruz" dedi.
Vali Harun Sarıfakıoğulları, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde alınacak tedbirlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Sarıfakıoğulları, 15 Mayıs Salı günü saat 09:30’da Espiye Kent Ormanında basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek, kahvaltının ardından seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. 

Seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim günü ve akabinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.
'FİLİSTİNLİLERE YAPILMIŞ OLAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM' 
Vali Sarıfakıoğulları, "24 Haziranda gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla aldığımız ve alacağımız tedbirleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız” diyerek başladığı konuşmasında, İsrail Devleti’nin sivil Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği silahlı saldırıyla ilgili olarak da “Öncelikle dün Kudüs’te Filistinlilere yapılmış olan menfur saldırıyı kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Bu konuyla ilgili ülkemizde de 3 günlük ulusal yas ilan edildi" ifadelerini kullandı.
'AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN ÖZGÜR İRADESİNİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE SANDIĞA YANSIMASI'
24 Haziran’ da hem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini hem de 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin bir arada yapılacağına vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları, "Bu seçimlerin, güven ve huzur ortamı içinde gerçekleştirilmesi adına biz kamu görevlileri olarak her türlü tedbirimizi aldık ve alıyoruz. Bu tedbirler paketini sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Burada elbette öncelikle; Anayasa’mız, Seçim Kanunu’muz ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarımız doğrultusunda, seçimin huzur içinde gerçekleştirilmesi adına hepimizin görevleri var. Bu görevleri, bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak aksatmadan harfiyen uygulayacağız ve inşallah huzur içinde bir seçim dönemini daha hep beraber yaşayacağız. Burada amacımız vatandaşımızın özgür iradesinin sağlıklı bir biçimde sandığa yansıması. Bu konuda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere alınacak olan tedbirlerimiz söz konusu. Seçim öncesi tedbirlerimizi 14 Hazirana kadar olan dönemdeki tedbirler ve 14-24 Haziran arası alınması gereken tedbirler diye ikiye ayırdık. Yine seçim günü alacağımız tedbirler ve seçim sonrası yani oy kullanmanın tamamlandıktan sonraki periyotta torbaların İl-İlçe Seçim Kurullarına teslim edileceği saate kadar olan tedbirler bağlamında değerlendirerek üç kısma ayırdık" açıklamalarında bulundu. 
Seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi için önceki yıllarda gerçekleştirilen seçimlerinde değerlendirilmesinin yapıldığını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, "Çok şükür önceki seçimlerin risk haritasını çıkardığımızda herhangi bir olumsuz önemli durum olmadığını müşahede ettik. İnşallah bu seçim döneminde de aynı huzur ve güven ortamında seçimleri gerçekleştireceğimize inancımız tam. Bunun için her türlü güvenlik önlemini alıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.