SEÇİM KAPIYA DAYANDI

GÜNDEM 19.04.2018 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3043+ kez okundu.
 

SEÇİM KAPIYA DAYANDI

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. dönem milletvekilliği genel seçimleri ve Başkanlık seçimi için partilerde kulis çalışmaları başladı.
Başkanlık için AK Parti ve MHP'nin ittifak yaparak Recep Tayyip Erdoğan ismi ile seçimlere gireceği belli olurken, CHP'nin ve diğer partilerin başkanlık için adayının henüz kim ya da kimler olacağı belli olmadı. Milletvekilliği seçimleri için ise mevcut milletvekilleri ve aday olmak için bekleyen adaylar kısa bir süre kaldığı için temkinsiz yakalandı. Sonuç itibarı ile seçimlere bugün itibarı ile 64 gün var. YSK'da konu ile ilgili net bir açıklama yapmazken, önümüzde ki süreçte hızlı bir şekilde adayların piyasaya çıkması bekleniyor. GİRESUN'DA DA NET BİR ŞEY YOK! Ankara'ya giderek Giresun'u temsil edecek 4 milletvekilinin kimler olacağı merak konusu olurken, AK Parti'de Milli Savunma bakanı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin yeniden milletvekili olmayacağı ve dışarıdan Başkan Yardımcısı olacağı iddiaları konuşuluyor. Öte yandan mevcut AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk'ün saf dışı kalarak başka isimlerin önünün açılacağı ve sıralamada Bulancak ve Piraziz cephesine önem verileceği ifade ediliyor. CHP'de de durumun farklı olmadığı Milletvekili Bülent Bektaşoğlu'nun yeniden aday olamayacağı, Bulancak ve Piraziz cephesine önemli bir sırada yer verileceği belirtiliyor. MHP kanadında ise AK Parti ile ittifak nedeni ile henüz ne olacağı tam olarak bilinmiyor. İyi Parti'nin ise seçime girip girmeyeceği belli olmazken, uyum yasalarının çıkması bekleniyor. TBMM'de dün yapılan görüşmelerde AK Parti'nin seçim önerisini kabul edilirken, bugün yapılacak görüşmelerde ise seçim tarihi kesinleşecek ve bundan sonrada uyum yasalarının çıkarak YSK'nın seçim takvimini hazırlaması öngörülüyor. 
24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. dönem milletvekilliği genel seçimleri ve Başkanlık seçimi için partilerde kulis çalışmaları başladı.

Başkanlık için AK Parti ve MHP'nin ittifak yaparak Recep Tayyip Erdoğan ismi ile seçimlere gireceği belli olurken, CHP'nin ve diğer partilerin başkanlık için adayının henüz kim ya da kimler olacağı belli olmadı.

Milletvekilliği seçimleri için ise mevcut milletvekilleri ve aday olmak için bekleyen adaylar kısa bir süre kaldığı için temkinsiz yakalandı. Sonuç itibarı ile seçimlere bugün itibarı ile 64 gün var. YSK'da konu ile ilgili net bir açıklama yapmazken, önümüzde ki süreçte hızlı bir şekilde adayların piyasaya çıkması bekleniyor.

GİRESUN'DA DA NET BİR ŞEY YOK!

Ankara'ya giderek Giresun'u temsil edecek 4 milletvekilinin kimler olacağı merak konusu olurken, AK Parti'de Milli Savunma bakanı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin yeniden milletvekili olmayacağı ve dışarıdan Başkan Yardımcısı olacağı iddiaları konuşuluyor.

Öte yandan mevcut AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk'ün saf dışı kalarak başka isimlerin önünün açılacağı ve sıralamada Bulancak ve Piraziz cephesine önem verileceği ifade ediliyor.

CHP'de de durumun farklı olmadığı Milletvekili Bülent Bektaşoğlu'nun yeniden aday olamayacağı, Bulancak ve Piraziz cephesine önemli bir sırada yer verileceği belirtiliyor.

MHP kanadında ise AK Parti ile ittifak nedeni ile henüz ne olacağı tam olarak bilinmiyor.

İyi Parti'nin ise seçime girip girmeyeceği belli olmazken, uyum yasalarının çıkması bekleniyor. TBMM'de dün yapılan görüşmelerde AK Parti'nin seçim önerisini kabul edilirken, bugün yapılacak görüşmelerde ise seçim tarihi kesinleşecek ve bundan sonrada uyum yasalarının çıkarak YSK'nın seçim takvimini hazırlaması öngörülüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.