‘Seferberlik ilan ederek, Ankara’yı mesken tutmalıyız’

GÜNDEM 07.10.2019 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 1935+ kez okundu.
 

‘Seferberlik ilan ederek, Ankara’yı mesken tutmalıyız’

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Doğu Karadeniz İllerinin merkezi konumunda olan Giresun’un özelleşme ve özerkleşme kanunu sonucu ekonomik olarak komşu illere göre çok önemli kayıplar yaşamaya devam ettiğini söyledi.
Başkan Kara, Giresun’un ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm çabaları ve gayretleri göstererek kısa, orta ve uzun vadede ki önerilerinin gerek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak gerek Birlik öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları olarak siyasilere, ilgili Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanına partiler üstü bir anlayışla ilettiklerini ifade etti. Ancak Giresun ve Giresunlu’nun sesini bir türlü istenilen şekilde duyuramadıklarını belirten Kara, “Sonuçta komşu iller iktidar imkanlarını en iyi şekilde kullanmanın avantajı ile büyük yatırım hizmetleri alırken ülkede her ile mutat gönderilen kamu bütçeleri ile bizleri yatırım yapılıyor diyerek oyaladılar. Giresun hep kaybeden taraf oldu zaman zaman kamuoyu ile bu olumsuzlukları paylaştığımızda eleştirilen bizler olduk. Sonuçta ise Giresun’la komşu iller arasında uçurumlar oluşmaya başladı. Giresun olarak görüyoruz ki mücadele edildiğinde ve işin peşi bırakılmadığında hizmetler Ordu’da, Trabzon’da, Rize’de nasıl devam ediyor. İlimizde devlet yatırımları büyük oranda durmuşken Ordu’da, Samsun’da, Trabzon’da aralıksız devam etmekte. Rize Çevre Yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü acele kamulaştırma kararı çıkarabilmektedir. Bu da kararlı ve dik duran sorunları ortak olarak çözen iradenin başarısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuç olarak işini takip eden iller bu iktidar döneminde çok büyük yatırımlar alabilmekte ve gelişmelerini büyük ölçüde tamamlamaktadır. Giresun olarak bir bütün olup sorunları çözüm için iktidarı, muhalefeti, basını sivil toplumu bir araya gelerek Giresun’un kalkınması ve gelişmesi için hayati önem arz eden; Giresun Çevre Yolu Projesi, Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu, Trabzon tren yolu projesi, Giresun-Dereli, Şebinkarahisar-Sivas yolu, Giresun Şehir Merkezi girişi projesi için en son Rize çevre yolu için alınan acele kamulaştırma kararı örneği ile sıcağı sıcağına halkımıza seslenerek Sayın Vekillerimizin ellerinin güçlü olabilmesi için onlara sahip çıkmalıyız. Bu vesile ile; Sayın Milletvekillerimize çağrı yapıyorum. Giresun hepimizindir bu gün ki sorumluluklarımızı yerine getirerek gelecek kuşakların önünü açabilmek için, tüm Giresunlular olarak siyasi kaygıları bir yana bırakalım. Seferberlik ilanı yaparak Milletvekillerimizin öncülüğünde bir heyet oluşturarak sonuç alınıncaya kadar Ankara’yı mesken tutmayı esnaf teşkilatı olarak öneriyoruz” diye konuştu.  
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Doğu Karadeniz İllerinin merkezi konumunda olan Giresun’un özelleşme ve özerkleşme kanunu sonucu ekonomik olarak komşu illere göre çok önemli kayıplar yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Kara, Giresun’un ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm çabaları ve gayretleri göstererek kısa, orta ve uzun vadede ki önerilerinin gerek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak gerek Birlik öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları olarak siyasilere, ilgili Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanına partiler üstü bir anlayışla ilettiklerini ifade etti.

Ancak Giresun ve Giresunlu’nun sesini bir türlü istenilen şekilde duyuramadıklarını belirten Kara, “Sonuçta komşu iller iktidar imkanlarını en iyi şekilde kullanmanın avantajı ile büyük yatırım hizmetleri alırken ülkede her ile mutat gönderilen kamu bütçeleri ile bizleri yatırım yapılıyor diyerek oyaladılar. Giresun hep kaybeden taraf oldu zaman zaman kamuoyu ile bu olumsuzlukları paylaştığımızda eleştirilen bizler olduk. Sonuçta ise Giresun’la komşu iller arasında uçurumlar oluşmaya başladı. Giresun olarak görüyoruz ki mücadele edildiğinde ve işin peşi bırakılmadığında hizmetler Ordu’da, Trabzon’da, Rize’de nasıl devam ediyor. İlimizde devlet yatırımları büyük oranda durmuşken Ordu’da, Samsun’da, Trabzon’da aralıksız devam etmekte. Rize Çevre Yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü acele kamulaştırma kararı çıkarabilmektedir. Bu da kararlı ve dik duran sorunları ortak olarak çözen iradenin başarısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuç olarak işini takip eden iller bu iktidar döneminde çok büyük yatırımlar alabilmekte ve gelişmelerini büyük ölçüde tamamlamaktadır. Giresun olarak bir bütün olup sorunları çözüm için iktidarı, muhalefeti, basını sivil toplumu bir araya gelerek Giresun’un kalkınması ve gelişmesi için hayati önem arz eden; Giresun Çevre Yolu Projesi, Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu, Trabzon tren yolu projesi, Giresun-Dereli, Şebinkarahisar-Sivas yolu,

Giresun Şehir Merkezi girişi projesi için en son Rize çevre yolu için alınan acele kamulaştırma kararı örneği ile sıcağı sıcağına halkımıza seslenerek Sayın Vekillerimizin ellerinin güçlü olabilmesi için onlara sahip çıkmalıyız. Bu vesile ile; Sayın Milletvekillerimize çağrı yapıyorum. Giresun hepimizindir bu gün ki sorumluluklarımızı yerine getirerek gelecek kuşakların önünü açabilmek için, tüm Giresunlular olarak siyasi kaygıları bir yana bırakalım. Seferberlik ilanı yaparak Milletvekillerimizin öncülüğünde bir heyet oluşturarak sonuç alınıncaya kadar Ankara’yı mesken tutmayı esnaf teşkilatı olarak öneriyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.