ŞEHİDE GİRESUN’DA SON GÖREV

GÜNDEM 22.04.2019 - 09:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2670+ kez okundu.
 

ŞEHİDE GİRESUN’DA SON GÖREV

Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz de yaralandı. Hain saldırıda şehit olan dört askerin kimlikleri, Murat Şahin, Erhan Çiyapul, Şevket Çetin, Yener Kırıkçı'nın babaevlerine ateş düştü.
Hakkari ili Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerimizle,  BTÖ mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin, üç silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Irak sınırında, Çukurca ilçesi ile Yüksekova ilçesi sınırında konuşlu bulunan 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Hakkari/Çukurca/Kavuşak Seriberi Üs Bölgesine 19 Nisan Cuma gece saat 21:15 sıralarında, yoğun sisten faydalanarak sızma girişiminde bulunan bir grup BTÖ mensubu teröristle, Üs Bölgesinde görevli bulunan güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışmada; Giresun Espiye İlçesi Yeniköy Köyü nüfusuna kayıtlı 1995 Doğumlu Murat Şahin, Kırıkkale-Balışeyh ilçesi nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu Şevket Çetin, Ankara-Çubuk İlçesi nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu Yener Kırıkçı ve Iğdır-Aralık ilçesi nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu Erhan Çiyapul Şehit düşmüş, aynı çatışmada yaralanan 6 asker de tedavi altına alındı.. Ailesi Giresun ili Espiye ilçesi Yeniköy Köyü’nde ikamet eden Şehit P.Söz.Er Murat Şahin, Hakkari ili Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında 20 Nisan Cumartesi günü saat 14.30 da düzenlenen askeri törenin ardından aynı gün saat 15.30’da Yüksekova’dan havayolu ile akşam saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanında askeri törenle karşılanandı. Şehide son görev; 21 Nisan Pazar günü Giresun ili Espiye ilçesi Ulu Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Espiye İlçesi Yeniköy Köyü Merkez Camii yanında ki mezarlığa defnedildi. AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan askerlerle ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, "Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.
Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz de yaralandı. Hain saldırıda şehit olan dört askerin kimlikleri, Murat Şahin, Erhan Çiyapul, Şevket Çetin, Yener Kırıkçı'nın babaevlerine ateş düştü.

Hakkari ili Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerimizle,  BTÖ mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin, üç silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü.

Irak sınırında, Çukurca ilçesi ile Yüksekova ilçesi sınırında konuşlu bulunan 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Hakkari/Çukurca/Kavuşak Seriberi Üs Bölgesine 19 Nisan Cuma gece saat 21:15 sıralarında, yoğun sisten faydalanarak sızma girişiminde bulunan bir grup BTÖ mensubu teröristle, Üs Bölgesinde görevli bulunan güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışmada; Giresun Espiye İlçesi Yeniköy Köyü nüfusuna kayıtlı 1995 Doğumlu Murat Şahin, Kırıkkale-Balışeyh ilçesi nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu Şevket Çetin, Ankara-Çubuk İlçesi nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu Yener Kırıkçı ve Iğdır-Aralık ilçesi nüfusuna kayıtlı 1993 doğumlu Erhan Çiyapul Şehit düşmüş, aynı çatışmada yaralanan 6 asker de tedavi altına alındı..

Ailesi Giresun ili Espiye ilçesi Yeniköy Köyü’nde ikamet eden Şehit P.Söz.Er Murat Şahin, Hakkari ili Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında 20 Nisan Cumartesi günü saat 14.30 da düzenlenen askeri törenin ardından aynı gün saat 15.30’da Yüksekova’dan havayolu ile akşam saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanında askeri törenle karşılanandı. Şehide son görev; 21 Nisan Pazar günü Giresun ili Espiye ilçesi Ulu Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Espiye İlçesi Yeniköy Köyü Merkez Camii yanında ki mezarlığa defnedildi.

AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan askerlerle ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, "Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.