Şehitlerimizi -30 derecede andılar

GÜNDEM 31.12.2019 - 16:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2629+ kez okundu.
 

Şehitlerimizi -30 derecede andılar

Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, bu yıl 14 üncüsü düzenlenen Allahuekber Şehitlerini anma milli birlik etkinliklerine katıldı.
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde Gaziler Köyü’nde 22-26 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Dağı Şehitlerini’ni anma etkinlikleri kapsamında, Milli Bilinç Kampı’na Giresun’u temsil etmek üzere kulüpten izci liderleri; Turgay Kiraz, Sultan Yağbasan, Alperen Kiraz temsil ettiler.   Sarıkamış Harekâtının 105'inci yıl dönümü öncesinde Erzurum'da bir araya gelen 62 ilden 136 izci ile Suriye, Lübnan, Mısır, Kuveyt, Filipin, Filistin, Ürdün ve Tunus'tan katılan 16 izciden oluşan toplam 152 izci, ilk olarak Karskapı Şehitliği'ni ziyaret etti. İzciler şehitlikte saygı duruşunda bulunup, İstikal Marşını okunmasının ardından karlar altındaki şehitlikte dualar okudu.   Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler Köyü’nde anma törenine katılan izciler, burada düzenlenen fener alayına katıldıktan sonra gidiş dönüş 20 kilometrelik yolda kar, soğuk ve ağır kış şartları altında, tam teçhizatlı olarak Allahuekber Dağı Kaynakyayla mevkiine kadar “Şehitlerimize Saygı” yürüyüşü yaptılar.  Kaynakyayla’da -30 derecede kar üzerinde çadır kuran izciler burada 2 gece konakladılar. Kamp süresince çeşitli etkinliklerde bulunarak Şehitlerimiz için dua eden izcilerimiz, etkinliğin sona ermesi ile Giresun’a geri döndü.  
Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, bu yıl 14 üncüsü düzenlenen Allahuekber Şehitlerini anma milli birlik etkinliklerine katıldı.

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde Gaziler Köyü’nde 22-26 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Dağı Şehitlerini’ni anma etkinlikleri kapsamında, Milli Bilinç Kampı’na Giresun’u temsil etmek üzere kulüpten izci liderleri; Turgay Kiraz, Sultan Yağbasan, Alperen Kiraz temsil ettiler.

 

Sarıkamış Harekâtının 105'inci yıl dönümü öncesinde Erzurum'da bir araya gelen 62 ilden 136 izci ile Suriye, Lübnan, Mısır, Kuveyt, Filipin, Filistin, Ürdün ve Tunus'tan katılan 16 izciden oluşan toplam 152 izci, ilk olarak Karskapı Şehitliği'ni ziyaret etti. İzciler şehitlikte saygı duruşunda bulunup, İstikal Marşını okunmasının ardından karlar altındaki şehitlikte dualar okudu.

 

Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler Köyü’nde anma törenine katılan izciler, burada düzenlenen fener alayına katıldıktan sonra gidiş dönüş 20 kilometrelik yolda kar, soğuk ve ağır kış şartları altında, tam teçhizatlı olarak Allahuekber Dağı Kaynakyayla mevkiine kadar “Şehitlerimize Saygı” yürüyüşü yaptılar.  Kaynakyayla’da -30 derecede kar üzerinde çadır kuran izciler burada 2 gece konakladılar. Kamp süresince çeşitli etkinliklerde bulunarak Şehitlerimiz için dua eden izcilerimiz, etkinliğin sona ermesi ile Giresun’a geri döndü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.