Şehrin Aktörleriyle GRÜ Farklılaşma Stratejisi Konuşuldu

21.01.2019 - 11:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2561+ kez okundu.
 

Şehrin Aktörleriyle GRÜ Farklılaşma Stratejisi Konuşuldu

Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformunun (GÜKİP) 6. olağan toplantısı, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un başkanlığında, 16 Ocak 2019 Cuma günü Tarihi Rektörlük Binası Senato Salonunda gerçekleştirildi.
2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında GÜKİP ve diğer dış paydaşların da katılımıyla gerçekleştirilen “Farklılaşma Stratejisi” istişare toplantısında GRÜ’nün bu alandaki ihtisaslaşma çalışmaları değerlendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, GRÜ olarak 2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında farklılaşma stratejisinin belirlenmesi amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Üniversitelerin hem bulundukları bölgeye katkılarını arttırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi başlatıldığını ve bu amaçla  bir komisyon oluşturulduğunu belirten Rektörümüz, her yıl 5 üniversitenin pilot bölge olarak seçildiği komisyona Giresun Üniversitesi olarak istişareler sonrasında belirlenecek bir alanda ihtisaslaşmak için YÖK’e başvuracaklarını ifade etti. İstişare sürecine kamu, STK, sanayi ve turizm işletmelerinin temsilcilerinin de dahil edileceğini söyleyen Rektör, bu konuda şehrin ortak kanaatine büyük önem verdiklerini belirtti. GÜKİP üyelerinin ve bölgede turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin bu projeye fikir ve öneri sunmalarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ortaya çıkacak projenin kabul edilmesi halinde, Giresun Üniversitesine ek ödenek sağlanacağı gibi, şehrin tanıtımına ve gelişimine de büyük katkı sağlayacağını söyledi. GRÜ’nün bu alanda gerçekleştirmek istediği projelerin yer aldığı slayt eşliğinde bir sunum yapan Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, YÖK’ün üniversitenin talebine olumlu bakması halinde, Turizm Fakültesi olarak yapacakları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuyla ilgili çeşitli öneriler sunan ve projenin kabul edilmesi halinde her türlü desteği vereceklerini belirten GÜKİP üyeleri ve turizm işletmecileri, toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda ortaya çıkan Eko-Turizm, Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Gastronomi başlıklarını içeren bir farklılaşma stratejisinin belirlenmesi halinde bunun; Giresun’a ve Karadeniz Bölgesi’ne önemli katkı sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardılar. Rektör Coşkun’un başkanlık ettiği toplantıya; GÜKİP Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Yönetim ve Danışma Kurulu Üyeleri, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Çelik, Prof. Dr. Mustafa Cin ve Prof. Dr. M.Serkan Soylu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Nazım Elmas, Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ve Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman ile turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri katıldılar.  
Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformunun (GÜKİP) 6. olağan toplantısı, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un başkanlığında, 16 Ocak 2019 Cuma günü Tarihi Rektörlük Binası Senato Salonunda gerçekleştirildi.

2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında GÜKİP ve diğer dış paydaşların da katılımıyla gerçekleştirilen “Farklılaşma Stratejisi” istişare toplantısında GRÜ’nün bu alandaki ihtisaslaşma çalışmaları değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, GRÜ olarak 2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında farklılaşma stratejisinin belirlenmesi amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Üniversitelerin hem bulundukları bölgeye katkılarını arttırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi başlatıldığını ve bu amaçla  bir komisyon oluşturulduğunu belirten Rektörümüz, her yıl 5 üniversitenin pilot bölge olarak seçildiği komisyona Giresun Üniversitesi olarak istişareler sonrasında belirlenecek bir alanda ihtisaslaşmak için YÖK’e başvuracaklarını ifade etti. İstişare sürecine kamu, STK, sanayi ve turizm işletmelerinin temsilcilerinin de dahil edileceğini söyleyen Rektör, bu konuda şehrin ortak kanaatine büyük önem verdiklerini belirtti.

GÜKİP üyelerinin ve bölgede turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin bu projeye fikir ve öneri sunmalarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ortaya çıkacak projenin kabul edilmesi halinde, Giresun Üniversitesine ek ödenek sağlanacağı gibi, şehrin tanıtımına ve gelişimine de büyük katkı sağlayacağını söyledi.

GRÜ’nün bu alanda gerçekleştirmek istediği projelerin yer aldığı slayt eşliğinde bir sunum yapan Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, YÖK’ün üniversitenin talebine olumlu bakması halinde, Turizm Fakültesi olarak yapacakları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuyla ilgili çeşitli öneriler sunan ve projenin kabul edilmesi halinde her türlü desteği vereceklerini belirten GÜKİP üyeleri ve turizm işletmecileri, toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda ortaya çıkan Eko-Turizm, Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Gastronomi başlıklarını içeren bir farklılaşma stratejisinin belirlenmesi halinde bunun; Giresun’a ve Karadeniz Bölgesi’ne önemli katkı sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardılar.

Rektör Coşkun’un başkanlık ettiği toplantıya; GÜKİP Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Yönetim ve Danışma Kurulu Üyeleri, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Çelik, Prof. Dr. Mustafa Cin ve Prof. Dr. M.Serkan Soylu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Nazım Elmas, Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ve Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman ile turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri katıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.