Sempozyumda önemli konulara değinildi

EĞİTİM 19.12.2016 - 16:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2347+ kez okundu.
 

Sempozyumda önemli konulara değinildi

Giresun Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezinin (KARASAM),...
...ortaklaşa düzenledikleri ana teması 'Darbeler ve Tepkiler' olan '1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu', Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda açılış oturumu ile başladı. Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Betül Karagöz, Yerdelen'in açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumun ilk oturumunda sırasıyla Giresun Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile Giresun Valisi Hasan Karahan birer konuşma yaptılar.Sempozyumun onursal başkanlığını yürüten Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyuma katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.Rektör Coşkun, "İnançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranan; bireysel, siyasi ve kültürel farklılıkları zenginlik olarak gören bir devlet anlayışına hâkim olan ülkemiz, maalesef 15 Temmuz 2016 gecesinde terörist bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Yıllarca insanımızın güven ve iyilik duygularını istismar ederek büyüyen, Hoca ve asker kisvesine bürünmüş bir grup hain tarafından girişilen bu menfur darbe teşebbüsü karşısında, 7’den 70’e tüm halkımızın ortaya koyduğu kahramanca direniş, milletimizin demokrasi ve insan haklarına bağlılığının timsali olmuş; Türk milletinin baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığını koruyacağını, meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tanklara, helikopterlere, F-16’lara ve makineli tüfeklere karşı göğsünü siper ederek, darbecilere karşı bir taş bile atmadan demokrasisini, milletini ve devletini koruyan halkımız, gösterdiği demokratik olgunlukla bütün dünyayı hayret ve hayranlık duygusu içerisinde bırakmıştır. Bu ve benzeri uluslararası bilimsel etkinlikler Giresun Üniversitesi bünyesinde artarak devam edecektir. Daha şimdiden, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı II. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunun 28-30 Kasım 2017 tarihlerinde birlikte yapılması talebini Rektörlüğümüze iletmiş ve bu teklif tarafımızca da memnuniyetle karşılanmıştır" dedi.Vali Karahan ise, "İktidar farklı ve önemlidir. Yaşlı, genç, sıradan vatandaş ya da önemli bir mevkideki kişi olsun herkesi cezbeder. İktidar arzusuna yenik düşenlerin başvurdukları yollardan biri de darbedir. Fakat biz millet olarak, hürriyetimize, özgürlüğümüze düşkünüz. 15 Temmuz’da da bunu milletimiz göstermiştir. Milletimize, o gece gösterdiği direnç için teşekkür ediyoruz. Bu tarz etkinliklerin yapılmasını, farklı alanlarda da bu ve benzeri organizasyonların tekrarlanmasını valilik olarak destekliyoruz" diye konuştu.3 gün süren Sempozyumda 20 ayrı ülkeden, aralarında gazeteci, bürokrat ve akademisyenlerin  bulunduğu  115 konuşmacı, 91 bildiri sundu. Tebliğler 3 ayrı salonda 18 oturumda sunuldu.  
Giresun Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezinin (KARASAM),...
...ortaklaşa düzenledikleri ana teması 'Darbeler ve Tepkiler' olan '1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu', Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda açılış oturumu ile başladı. Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Betül Karagöz, Yerdelen'in açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumun ilk oturumunda sırasıyla Giresun Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile Giresun Valisi Hasan Karahan birer konuşma yaptılar.
Sempozyumun onursal başkanlığını yürüten Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyuma katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Rektör Coşkun, "İnançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranan; bireysel, siyasi ve kültürel farklılıkları zenginlik olarak gören bir devlet anlayışına hâkim olan ülkemiz, maalesef 15 Temmuz 2016 gecesinde terörist bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Yıllarca insanımızın güven ve iyilik duygularını istismar ederek büyüyen, Hoca ve asker kisvesine bürünmüş bir grup hain tarafından girişilen bu menfur darbe teşebbüsü karşısında, 7’den 70’e tüm halkımızın ortaya koyduğu kahramanca direniş, milletimizin demokrasi ve insan haklarına bağlılığının timsali olmuş; Türk milletinin baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığını koruyacağını, meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tanklara, helikopterlere, F-16’lara ve makineli tüfeklere karşı göğsünü siper ederek, darbecilere karşı bir taş bile atmadan demokrasisini, milletini ve devletini koruyan halkımız, gösterdiği demokratik olgunlukla bütün dünyayı hayret ve hayranlık duygusu içerisinde bırakmıştır. Bu ve benzeri uluslararası bilimsel etkinlikler Giresun Üniversitesi bünyesinde artarak devam edecektir. Daha şimdiden, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı II. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunun 28-30 Kasım 2017 tarihlerinde birlikte yapılması talebini Rektörlüğümüze iletmiş ve bu teklif tarafımızca da memnuniyetle karşılanmıştır" dedi.
Vali Karahan ise, "İktidar farklı ve önemlidir. Yaşlı, genç, sıradan vatandaş ya da önemli bir mevkideki kişi olsun herkesi cezbeder. İktidar arzusuna yenik düşenlerin başvurdukları yollardan biri de darbedir. Fakat biz millet olarak, hürriyetimize, özgürlüğümüze düşkünüz. 15 Temmuz’da da bunu milletimiz göstermiştir. Milletimize, o gece gösterdiği direnç için teşekkür ediyoruz. Bu tarz etkinliklerin yapılmasını, farklı alanlarda da bu ve benzeri organizasyonların tekrarlanmasını valilik olarak destekliyoruz" diye konuştu.
3 gün süren Sempozyumda 20 ayrı ülkeden, aralarında gazeteci, bürokrat ve akademisyenlerin  bulunduğu  115 konuşmacı, 91 bildiri sundu. Tebliğler 3 ayrı salonda 18 oturumda sunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.