'SESİMİZİ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR'

SİYASET 27.07.2017 - 14:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3102+ kez okundu.
 

'SESİMİZİ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR'

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de görüşmeleri süren İç Tüzük Tasarısı’na ilişkin olarak yaptığı konuşmada,
 'Bu tasarının amacı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çalışma düzeni ve yasama faaliyetlerinin temel kurallarını belirlemek değildir. Burayı da tıpkı demokrasinin diğer güçleri gibi kontrol altına almak, tek adam yönetimine uygun şekilde dizayn etmektir, muhalefetin halkın sorunlarını dile getirmesine engel olmaktır' dedi İktidarın, uygulamalarını denetimden kaçırmak için iç tüzükte değişiklik önerdiğini ifade eden Bektaşoğlu, "15 Temmuz’da bu Meclisin çatısına atılan bomba çok şükür kimseyi öldürmedi ama bu İç Tüzük parlamenter demokrasiyi öldürecek pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Bu İç Tüzük'le dünya demokrasi tarihine geçeceğiz. Milletvekillerinin konuşmasına, denetim görevi yapmasına, halkının sorunlarının dile getirilmesine engel olan tek parlamento olacağız. Aslında, İç Tüzük kurallarına da hiç gerek yok. Zaten Türkiye Büyük Millet Meclisini halkın iradesinin yansıdığı demokratik, şeffaf bir kurum, yasama organı gibi görmeyen, hiçe sayan bir anlayış var. Mesela, önergelerimize cevap verilmemesi, verildiğinde ise ilgisiz bilgilerden oluşturulması bunun bir kanıtıdır. Ben "Fındık fiyatları ne olacak? Üretici mağdur. Müdahale edilsin." diyorum. Bana, Bakanlıktaki bir görevlinin yazdığı cevap yollanıyor, doğrudan gelir desteğinden bahsediliyor, ne ilgisi varsa… Diktatörlüğe giden yolun taşları bu İç Tüzük'le döşenmeye çalışılıyor. Kendi kendimizi yok ediyorum" diye konuştu. 'OSMAN AĞA’DAN NÖBETİ DEVRALIYORUM'  CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in çağrısıyla gerçekleşen, TBMM’de evvelsi gece sabaha kadar süren nöbet eylemine de katılan Milletvekili Bektaşoğlu, diğer milletvekilleri gibi konuşma yaptı. Bektaşoğlu, "Ben biraz farklı bir ili temsil ediyorum. Kurtuluş savaşına tek gönüllü alay gönderen Giresun’dur. O alayların komutanlarından Osman Ağa, ilk mecliste nöbet tuttu. İlk Muhafız Alay Komutanıydı. Hem meclisi hem de Atatürk’ü korudu. Ben bu gece Osman Ağa’dan nöbet devralıyorum. Susmayacağız... Sesimizi kesemeyecekler. Ülkemizin, bölgemizin, ilimizin sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz. Diktatörlüğe giden yolun taşlarını döşeyen iç tüzüğü reddediyoruz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" dedi. 
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de görüşmeleri süren İç Tüzük Tasarısı’na ilişkin olarak yaptığı konuşmada,

 'Bu tasarının amacı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çalışma düzeni ve yasama faaliyetlerinin temel kurallarını belirlemek değildir. Burayı da tıpkı demokrasinin diğer güçleri gibi kontrol altına almak, tek adam yönetimine uygun şekilde dizayn etmektir, muhalefetin halkın sorunlarını dile getirmesine engel olmaktır' dedi

İktidarın, uygulamalarını denetimden kaçırmak için iç tüzükte değişiklik önerdiğini ifade eden Bektaşoğlu, "15 Temmuz’da bu Meclisin çatısına atılan bomba çok şükür kimseyi öldürmedi ama bu İç Tüzük parlamenter demokrasiyi öldürecek pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Bu İç Tüzük'le dünya demokrasi tarihine geçeceğiz. Milletvekillerinin konuşmasına, denetim görevi yapmasına, halkının sorunlarının dile getirilmesine engel olan tek parlamento olacağız. Aslında, İç Tüzük kurallarına da hiç gerek yok. Zaten Türkiye Büyük Millet Meclisini halkın iradesinin yansıdığı demokratik, şeffaf bir kurum, yasama organı gibi görmeyen, hiçe sayan bir anlayış var. Mesela, önergelerimize cevap verilmemesi, verildiğinde ise ilgisiz bilgilerden oluşturulması bunun bir kanıtıdır. Ben "Fındık fiyatları ne olacak? Üretici mağdur. Müdahale edilsin." diyorum. Bana, Bakanlıktaki bir görevlinin yazdığı cevap yollanıyor, doğrudan gelir desteğinden bahsediliyor, ne ilgisi varsa… Diktatörlüğe giden yolun taşları bu İç Tüzük'le döşenmeye çalışılıyor. Kendi kendimizi yok ediyorum" diye konuştu.

'OSMAN AĞA’DAN NÖBETİ DEVRALIYORUM' 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in çağrısıyla gerçekleşen, TBMM’de evvelsi gece sabaha kadar süren nöbet eylemine de katılan Milletvekili Bektaşoğlu, diğer milletvekilleri gibi konuşma yaptı. Bektaşoğlu, "Ben biraz farklı bir ili temsil ediyorum. Kurtuluş savaşına tek gönüllü alay gönderen Giresun’dur. O alayların komutanlarından Osman Ağa, ilk mecliste nöbet tuttu. İlk Muhafız Alay Komutanıydı. Hem meclisi hem de Atatürk’ü korudu. Ben bu gece Osman Ağa’dan nöbet devralıyorum. Susmayacağız... Sesimizi kesemeyecekler. Ülkemizin, bölgemizin, ilimizin sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz. Diktatörlüğe giden yolun taşlarını döşeyen iç tüzüğü reddediyoruz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.