Şimdi söz konusu vatandır

GÜNDEM 13.08.2018 - 18:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3127+ kez okundu.
 

Şimdi söz konusu vatandır

25 ve 26. Dönem CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin içine düşürüldüğü bu ekonomik krizi yaratan iktidarın ta kendisidir” dedi.
Bektaşoğlu açıklamasında, “16 yıldır üretimi, tarımı, sanayiyi yok ettiler, katma değer istihdam yaratan fabrikaları kapattılar. Kamu mali disiplinini terk edip israfa yöneldiler. 500 milyar dolara çıkardıkları dış borcu yandaş müteahhitlerle lüks ve şatafat içinde har vurup harman savurdular.  Bütün evrensel ekonomik değer ve kuralları, bilimi ahlakı reddettiler. 24 Haziran sonrası ise tek bir kişinin ve damadının oluşturduğu beceriksiz, basiretsiz, tutarsız ekonomi yönetiminin yarattığı güvensiz ülke imajı, mevcut krizi derinleştirmiştir. Bu zayıf anımızda bizzat ABD başkanının ve uluslararası finans kuruluşlarının, spekülasyon ve manüplasyonlarıyla ülkemize dönük saldırılarılar artarak ekonomimiz çökme noktasına getirilmiştir. Şimdi söz konusu vatandır. Kimse kaygı ve endişeye kapılmasın.  Bu darboğazı, kara günleri elbette geçeceğiz. Bunun için her türlü fedakarlığa, desteğe, katkıya hazırız. Ama kimse sadece milletimize bu bedeli ödetmeye kalkmasın. İktidarı uyarıyorum. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu dönem sadece zaten ekonomik kayba uğrayan, mağdur olan, yoksullaşan yurttaşlarımızın fedakarlığı ile değil, ciddi ekonomik kural ve kararlarla, piyasaları sakinleştirecek söylemlerle geçilmelidir. Ama biliyoruz ki, ülkemizin tamamen esenliğe kavuşması bu sistemle bu yönetim anlayışıyla değil, ancak ve ancak; güçlü bir demokrasiyle, bağımsız üretim ekonomi politikalarıyla, özgür bir toplum yaratmakla ve cumhuriyetimizin değerlerini korumakla mümkün olacaktır” diye konuştu.
25 ve 26. Dönem CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin içine düşürüldüğü bu ekonomik krizi yaratan iktidarın ta kendisidir” dedi.

Bektaşoğlu açıklamasında, “16 yıldır üretimi, tarımı, sanayiyi yok ettiler, katma değer istihdam yaratan fabrikaları kapattılar. Kamu mali disiplinini terk edip israfa yöneldiler. 500 milyar dolara çıkardıkları dış borcu yandaş müteahhitlerle lüks ve şatafat içinde har vurup harman savurdular. 

Bütün evrensel ekonomik değer ve kuralları, bilimi ahlakı reddettiler. 24 Haziran sonrası ise tek bir kişinin ve damadının oluşturduğu beceriksiz, basiretsiz, tutarsız ekonomi yönetiminin yarattığı güvensiz ülke imajı, mevcut krizi derinleştirmiştir. Bu zayıf anımızda bizzat ABD başkanının ve uluslararası finans kuruluşlarının, spekülasyon ve manüplasyonlarıyla ülkemize dönük saldırılarılar artarak ekonomimiz çökme noktasına getirilmiştir. Şimdi söz konusu vatandır. Kimse kaygı ve endişeye kapılmasın.  Bu darboğazı, kara günleri elbette geçeceğiz. Bunun için her türlü fedakarlığa, desteğe, katkıya hazırız. Ama kimse sadece milletimize bu bedeli ödetmeye kalkmasın. İktidarı uyarıyorum. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu dönem sadece zaten ekonomik kayba uğrayan, mağdur olan, yoksullaşan yurttaşlarımızın fedakarlığı ile değil, ciddi ekonomik kural ve kararlarla, piyasaları sakinleştirecek söylemlerle geçilmelidir. Ama biliyoruz ki, ülkemizin tamamen esenliğe kavuşması bu sistemle bu yönetim anlayışıyla değil, ancak ve ancak; güçlü bir demokrasiyle, bağımsız üretim ekonomi politikalarıyla, özgür bir toplum yaratmakla ve cumhuriyetimizin değerlerini korumakla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.