‘Size Şili fındığı ile mutluluklar’

GÜNDEM 19.11.2019 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3876+ kez okundu.
 

‘Size Şili fındığı ile mutluluklar’

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Türkiye’de fındık alımını durdurarak, Şile’ye yöneleceklerini belirten Ferrero’ya seslendi.
Karan, “biz sizi hiç tutmayalım, Dünya fındık üretiminde yüzde 2’lik bir üretime sahip olan Şili ihtiyacınızı karşılıyor ve kalite açısından bugüne kadar mamullerinize değer katan Türk fındığı ve özellikle Giresun kalite yağlı fındığın yerini tutuyorsa yolunuz açık olsun. Türk fındığı ortada kalmaz, Türk üreticisinin bu tür tehditlere karnı tok” dedi. Karan yaptığı açıklamada, Ferrero’nun Türk fındığı üzerinden manipülasyon ve algı oluşturmaya devam ettiğini ancak, kendi içlerinde çelişkiye düştüklerini kaydetti. Türk fındığını Şili fındığı ile aynı kefeye koymanın Türk üreticisine hakaret olarak değerlendiren Karan, “Şili fındığı iddia ettiğiniz gibi kaliteliyse, ünüyle övündüğünüz çikolatanın içerisine koyunda görelim” ifadelerini kullandı. Dünya fındık üretim alanlarının yüzde 75’ini elinde bulunduran bir ülke ile yüzde 2 gibi üretim yapan üretim yapan bir ülkeyi eş değer tutmanın tam anlamıyla trajik komik olduğunu söyleyen Karan, Türk devleti ve milleti güçlüdür. Türk fındık üreticisinin üretimden gelen gücünü kırmaya ve üzerinde baskı oluşturmaya hiç kimse kalkışmasın. Üretici asırlardır, bu topraklarda yeşil altın olarak tabir edilen ve Allahın bize bir nimeti olan fındık üretmektedir. Üretmeye de devam edecektir. Siz alırsınız almazsınız, o sizin ve sizi gibi düşüncelerin tercihi. Bugüne kadar, Türk fındığı ne denize döküldü ve çürütüldü. Bizim fındığımız ne bahçede, nede çuvalda kalır. Kaldı ki rekoltenin düşük olduğu yıllarda eski ve yağlığa ayrılan fındıklar için çalmadık kapı bırakmadığınızı hiç kimse unutmadı. Size Şili fındığı ile mutluklar dileriz” dedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Türkiye’de fındık alımını durdurarak, Şile’ye yöneleceklerini belirten Ferrero’ya seslendi.

Karan, “biz sizi hiç tutmayalım, Dünya fındık üretiminde yüzde 2’lik bir üretime sahip olan Şili ihtiyacınızı karşılıyor ve kalite açısından bugüne kadar mamullerinize değer katan Türk fındığı ve özellikle Giresun kalite yağlı fındığın yerini tutuyorsa yolunuz açık olsun. Türk fındığı ortada kalmaz, Türk üreticisinin bu tür tehditlere karnı tok” dedi.

Karan yaptığı açıklamada, Ferrero’nun Türk fındığı üzerinden manipülasyon ve algı oluşturmaya devam ettiğini ancak, kendi içlerinde çelişkiye düştüklerini kaydetti.
Türk fındığını Şili fındığı ile aynı kefeye koymanın Türk üreticisine hakaret olarak değerlendiren Karan, “Şili fındığı iddia ettiğiniz gibi kaliteliyse, ünüyle övündüğünüz çikolatanın içerisine koyunda görelim” ifadelerini kullandı.
Dünya fındık üretim alanlarının yüzde 75’ini elinde bulunduran bir ülke ile yüzde 2 gibi üretim yapan üretim yapan bir ülkeyi eş değer tutmanın tam anlamıyla trajik komik olduğunu söyleyen Karan, Türk devleti ve milleti güçlüdür. Türk fındık üreticisinin üretimden gelen gücünü kırmaya ve üzerinde baskı oluşturmaya hiç kimse kalkışmasın. Üretici asırlardır, bu topraklarda yeşil altın olarak tabir edilen ve Allahın bize bir nimeti olan fındık üretmektedir. Üretmeye de devam edecektir. Siz alırsınız almazsınız, o sizin ve sizi gibi düşüncelerin tercihi. Bugüne kadar, Türk fındığı ne denize döküldü ve çürütüldü. Bizim fındığımız ne bahçede, nede çuvalda kalır. Kaldı ki rekoltenin düşük olduğu yıllarda eski ve yağlığa ayrılan fındıklar için çalmadık kapı bırakmadığınızı hiç kimse unutmadı. Size Şili fındığı ile mutluklar dileriz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Rumuz rumuz
(17.10.2022 20:40 - #72801)
Eee kalite bizde üretim bizde neden üretici kazanamıyor......
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.