‘SONUNA KADAR HAKKIMI ARAYACAĞIM’

GÜNDEM 22.07.2019 - 17:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3141+ kez okundu.
 

‘SONUNA KADAR HAKKIMI ARAYACAĞIM’

2017 yılında sigorta aracılık hizmeti veren bir işyeri açmak için kiralık dükkan aramaya başlayan ve o zaman 23 yaşında olan genç girişimci Turhan Şimşek, 2017 Nisan ayında Eren Mahallesinde bulunan ve özel bir kişiye ait olduğunu öğrendiği işyerini kiralayarak firmasını faaliyete geçirdiğini söyledi.
İşyeri sahibi olarak bildiği kişi ile aralarında yaptıkları işyeri kiralama sözleşmesi ile atıl durumda bulunan işyerine 34 bin TL’ye yakın masraf yaptığını ifade eden Şimşek, Haziran ayında işyerinde çalışmaya başladığı sıralarda hayırlı olsun ziyaretine gelen birçok insanın ‘bu işyerini nasıl kiraladın’ soruları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek aradan geçen 1 yılın ardından kiraladığı işyerinin aslında Piraziz Belediyesine ait olduğunu fakat aracı şahsın kendisininmiş gibi göstererek kira sözleşmesi yaptığını öğrendiğini kaydetti. 2018 yılı Kasım ayına kadar işyeri sahibi olarak bildiği şahısla olayı aydınlatamayan Şimşek, daha sonra belediye ile görüştüğünü ve belediyesinin kendisini orada çalışan bir kişi olarak bildiğini öğrenince yine şaşırdığını belirtti. İşyerini kiraladığını şahsın hem kendisini hem de belediyeyi kandırarak resmen nitelikli dolandırıcılık yaptığını öne süren Şimşek, “23 yaşında ticaret hayatına atılmaya karar verdim. Karşıma çıkan bu şahıs bana belediyeye ait olan işyerini kiraladı. Kira sözleşmemizi yaparak bu zamana kadar olan bütün kiralarımı ödemiş bulunuyorum. Bu süre zarfı içinde devlete ödemem gereken stopajlarımı ödedim. Ama başıma gelen bu talihsiz olay nedeniyle yaklaşık 8 aydır sağlıklı bir şekilde ticari faaliyetlerimi sürdüremiyorum. Belediye ile yaptığım görüşmelerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının bana verilemeyeceği, işyerini kiralayan şahsa verileceği ifade edilerek işyerime işyeri açma ve çalıştırma ruhsatnamesi verilmediği gerekçesiyle 12 Temmuz 2019 tarihinde mesai saatleri sonrası zabıtalar tarafından işyerim mühürlendi. 10 günden bu yana işyerime giremiyorum. Benimle uzlaşmak istemeyen belediye mağdur olmama rağmen beni mağdur etmeye devam etmektedir. Her türlü teklifimi reddeden belediye yetkilileri beni zorla zarara itmektedirler. Bende hakkımı yasal yollardan aramak için avukatım aracılığıyla Ordu Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı için başvuru yaptım. Hem belediyenin malını bana kiralayarak hem de beni sahte kiracı gibi göstererek mağdur eden şahısla ilgili de yasal haklarımı kullanıyorum. Ayrıca bu konuda mağduriyetimin giderilmesi için Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları olmak üzere tüm yetkililerin sorunuma çare olmasını temenni ediyorum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım” diye konuştu.
2017 yılında sigorta aracılık hizmeti veren bir işyeri açmak için kiralık dükkan aramaya başlayan ve o zaman 23 yaşında olan genç girişimci Turhan Şimşek, 2017 Nisan ayında Eren Mahallesinde bulunan ve özel bir kişiye ait olduğunu öğrendiği işyerini kiralayarak firmasını faaliyete geçirdiğini söyledi.

İşyeri sahibi olarak bildiği kişi ile aralarında yaptıkları işyeri kiralama sözleşmesi ile atıl durumda bulunan işyerine 34 bin TL’ye yakın masraf yaptığını ifade eden Şimşek, Haziran ayında işyerinde çalışmaya başladığı sıralarda hayırlı olsun ziyaretine gelen birçok insanın ‘bu işyerini nasıl kiraladın’ soruları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek aradan geçen 1 yılın ardından kiraladığı işyerinin aslında Piraziz Belediyesine ait olduğunu fakat aracı şahsın kendisininmiş gibi göstererek kira sözleşmesi yaptığını öğrendiğini kaydetti.

2018 yılı Kasım ayına kadar işyeri sahibi olarak bildiği şahısla olayı aydınlatamayan Şimşek, daha sonra belediye ile görüştüğünü ve belediyesinin kendisini orada çalışan bir kişi olarak bildiğini öğrenince yine şaşırdığını belirtti.

İşyerini kiraladığını şahsın hem kendisini hem de belediyeyi kandırarak resmen nitelikli dolandırıcılık yaptığını öne süren Şimşek, “23 yaşında ticaret hayatına atılmaya karar verdim. Karşıma çıkan bu şahıs bana belediyeye ait olan işyerini kiraladı. Kira sözleşmemizi yaparak bu zamana kadar olan bütün kiralarımı ödemiş bulunuyorum. Bu süre zarfı içinde devlete ödemem gereken stopajlarımı ödedim. Ama başıma gelen bu talihsiz olay nedeniyle yaklaşık 8 aydır sağlıklı bir şekilde ticari faaliyetlerimi sürdüremiyorum. Belediye ile yaptığım görüşmelerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının bana verilemeyeceği, işyerini kiralayan şahsa verileceği ifade edilerek işyerime işyeri açma ve çalıştırma ruhsatnamesi verilmediği gerekçesiyle 12 Temmuz 2019 tarihinde mesai saatleri sonrası zabıtalar tarafından işyerim mühürlendi. 10 günden bu yana işyerime giremiyorum. Benimle uzlaşmak istemeyen belediye mağdur olmama rağmen beni mağdur etmeye devam etmektedir. Her türlü teklifimi reddeden belediye yetkilileri beni zorla zarara itmektedirler. Bende hakkımı yasal yollardan aramak için avukatım aracılığıyla Ordu Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı için başvuru yaptım. Hem belediyenin malını bana kiralayarak hem de beni sahte kiracı gibi göstererek mağdur eden şahısla ilgili de yasal haklarımı kullanıyorum. Ayrıca bu konuda mağduriyetimin giderilmesi için Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları olmak üzere tüm yetkililerin sorunuma çare olmasını temenni ediyorum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.