Soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor

SİYASET 27.03.2017 - 16:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4020+ kez okundu.
 

Soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk...
...16 Nisan’da yapılacak referandum çerçevesinde il genelinde çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak il merkezinde açılan seçim bürosunu ziyaret eden Milletvekili Öztürk, burada vatandaşlarla sohbet ederek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. İl merkezinde düzenlenen mahalle toplantısına da katılan Öztürk, son olarak ise Orhaniye Köyü ve Kızıltaşlılar Derneği’ni ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanına denetim ve cezai sorumluluk geldiğini ifade eden AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Meclis denetlemesinde meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru uygulamaları devam ediyor. Yeni usuller içtüzükle düzenleniyor. Meclisin denetim yetkisi güçleniyor, meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru ile hükümet denetleniyor. Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri için meclis soruşturması başka bir maddeyle düzenleniyor, daha kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Yazılı soruya 15 gün içinde cevap verilmesi mecburiyeti getiriliyor. Cumhurbaşkanı hem yetkili hem de sorumlu oluyor. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı denetlenemiyor, soruşturulamıyor. Cumhurbaşkanına denetim ve cezai sorumluluk geliyor. Cumhurbaşkanı eski maddede Meclisin dörtte üç oyuyla sadece vatana ihanetten suçlanabiliyordu. Şimdi hakkında herhangi bir suç işlediği iddiasıyla soruşturma açılabiliyor. Soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor. Cumhurbaşkanının tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabi oluyor" diye konuştu.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk...

...16 Nisan’da yapılacak referandum çerçevesinde il genelinde çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak il merkezinde açılan seçim bürosunu ziyaret eden Milletvekili Öztürk, burada vatandaşlarla sohbet ederek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. İl merkezinde düzenlenen mahalle toplantısına da katılan Öztürk, son olarak ise Orhaniye Köyü ve Kızıltaşlılar Derneği’ni ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanına denetim ve cezai sorumluluk geldiğini ifade eden AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Meclis denetlemesinde meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru uygulamaları devam ediyor. Yeni usuller içtüzükle düzenleniyor. Meclisin denetim yetkisi güçleniyor, meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru ile hükümet denetleniyor. Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri için meclis soruşturması başka bir maddeyle düzenleniyor, daha kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Yazılı soruya 15 gün içinde cevap verilmesi mecburiyeti getiriliyor. Cumhurbaşkanı hem yetkili hem de sorumlu oluyor. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı denetlenemiyor, soruşturulamıyor. Cumhurbaşkanına denetim ve cezai sorumluluk geliyor. Cumhurbaşkanı eski maddede Meclisin dörtte üç oyuyla sadece vatana ihanetten suçlanabiliyordu. Şimdi hakkında herhangi bir suç işlediği iddiasıyla soruşturma açılabiliyor. Soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor. Cumhurbaşkanının tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabi oluyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.