Sosyal medya bilinçli kullanılmalı

GÜNDEM 30.11.2018 - 16:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2228+ kez okundu.
 

Sosyal medya bilinçli kullanılmalı

Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, sosyal medyanın bilinçli kullanılması ve bilginin analiz edilmeden kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Giresun Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, sosyal medya üzerinden dini ve ahlaki değerleri hedef alan yayınların yapıldığını belirterek gençlere uyarılarda bulundu. Müftü Yardımcısı Genç Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Giresun Fen Lisesi’nde konferans verdi. İl Müftü Yardımcısı Genç, sosyal medya kullanımının gençler arasında yaygınlaştığını belirterek, “Gençlerimiz bu mecraları zaman yönetimi açısından verimli kullanmalı, maruz kalabilecekleri bilgi kirliliği konusunda ise tedbirli olmalıdır. Medya yöntemleri konusunda bilgi sahibi olarak bilgilerin araştırmasını yapmalı, bilgiler kaynaklardan teyit edilmelidir.  Her bilgi doğru kabul edilmemelidir” dedi. Müftü Yardımcısı Genç, zamanın önemli bir kaynak olduğunu belirterek şunlara yer verdi, “Zamanı verimli kullanmalısınız. Vakit iyi değerlendirilmezse ileride sıkıntılar yaşanabiliyor. Yarın keşke dememek için öğretmenlerinizin tavsiyelerini dinleyip kendinizi yetiştirin. Sizin göreviniz öncelikli olarak öğrenciliğinizi en iyi şekilde yapmaktır. İyi bir eğitimle, dünya için çalışın ama ahireti de ihmal etmeyin. Ruh gelişimi dini eğitime bağlıdır.”  
Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, sosyal medyanın bilinçli kullanılması ve bilginin analiz edilmeden kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Giresun Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, sosyal medya üzerinden dini ve ahlaki değerleri hedef alan yayınların yapıldığını belirterek gençlere uyarılarda bulundu.

Müftü Yardımcısı Genç Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Giresun Fen Lisesi’nde konferans verdi.

İl Müftü Yardımcısı Genç, sosyal medya kullanımının gençler arasında yaygınlaştığını belirterek, “Gençlerimiz bu mecraları zaman yönetimi açısından verimli kullanmalı, maruz kalabilecekleri bilgi kirliliği konusunda ise tedbirli olmalıdır. Medya yöntemleri konusunda bilgi sahibi olarak bilgilerin araştırmasını yapmalı, bilgiler kaynaklardan teyit edilmelidir.  Her bilgi doğru kabul edilmemelidir” dedi.

Müftü Yardımcısı Genç, zamanın önemli bir kaynak olduğunu belirterek şunlara yer verdi, “Zamanı verimli kullanmalısınız. Vakit iyi değerlendirilmezse ileride sıkıntılar yaşanabiliyor. Yarın keşke dememek için öğretmenlerinizin tavsiyelerini dinleyip kendinizi yetiştirin. Sizin göreviniz öncelikli olarak öğrenciliğinizi en iyi şekilde yapmaktır. İyi bir eğitimle, dünya için çalışın ama ahireti de ihmal etmeyin. Ruh gelişimi dini eğitime bağlıdır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.