Spor birçok sorunun ilacı!

SPOR 25.07.2019 - 17:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3300+ kez okundu.
 

Spor birçok sorunun ilacı!

Tirebolu Belediyesinin 3.’nü düzenlemiş olduğu plaj voleybolu müsabakaları iki gün eleme usulü ile oynanan maçlarla sona erdi.
16 takımın katıldığı turnuvaya Bulancak’tan iki takım katıldı. Özen kitabevi ve Bulancak beton takımları rakipleriyle iki set üzerinden oynanan müsabakalarda 1-1 berabere kalan, Time break (uzatmada) iki Bulancak takımımızda elendi. Gençlerden oluşan Bulancak beton oyuncularının çok iyi mücadele vermelerine rağmen hava koşullarının bozuk, rüzgarlı ve yağmurlu olması olumsuz etkiledi. Gençlerden sonraki maç Özen kitabevininde aynı hava koşullarının yanı sıra havanın kararmasıyla görüş olanağının çok kısıtlı olması oyuncuları olumsuz yönde etkiledi ve uzatmalarda elendiler. Özen kitabevinin kaptanı Ahmet KARA, “Biz üç senedir Tirebolu’da düzenlenen plaj voleybolu müsabakalarına katılıyoruz. Bulancak’ta böyle bir müsabaka düzenlemek için Yetkililere ve Spor adamlarına yapalım dediğimizde hep geri duruyorlar. Yetkililerin önümüzdeki yıllarda bu etkinliği tertip etmesini istiyoruz. Böylelikle genç nesile spora alıştırabiliriz. Bizler her zaman sporun ve sporcuların yanındayız. Spor yapan bireylerin zararlı alışkanlıklara ya da bağımlılıklara yönelmesi neredeyse hiç söz konusu olmuyor. Gençler doğal olarak kendileri gibi insanlarla arkadaş olmayı, aynı ortamlarda bulunmayı tercih ediyor ve çok bilinen bir deyimle, ‘benzer, benzeri çekiyor. Herkesin sağlıklı yaşaması için spor yapması olmazsa olmazlardandır. Bedenimizi ilgilendirdiği kadar ruhumuzu da ilgilendiriyor. Yani spor, ruh sağlığımızı da etkiliyor. Mesela spor çocuklarda ve gençlerde; saldırganlığı ve öfkeyi frenlemeye yardımcı oluyor. Yetişkinlerde ise; daha dinamik görünmelerini sağlıyor. Yaşlılarında daha dinç görünmelerini ve daha kolay hareket etmelerini sağlıyor. Spor birçok sorunun ilacı aslında. Mesela unutkanlık. Spor yaşlılar için zorunlu bir aktivitedir. Spor yaşlılar için hem bedenen hem de ruhen önemlidir. Spor yapan yaşlılar depresyona daha az yakalanır. Ayrıca da kendilerini mutsuz ve yalnız hmezler. Sporun insan sağlığına bu kadar faydası varken, her branşta sportif faaliyetleri geliştirmek yaymak ve uygulamak kurumların sosyal görevleridir” dedi. Turnuvada 1. olan takım son şampiyon 2. olan takım Freefit  3.olan takım Makine en centilmen takım olarakta Özen kitabevine verildi.  
Tirebolu Belediyesinin 3.’nü düzenlemiş olduğu plaj voleybolu müsabakaları iki gün eleme usulü ile oynanan maçlarla sona erdi.

16 takımın katıldığı turnuvaya Bulancak’tan iki takım katıldı. Özen kitabevi ve Bulancak beton takımları rakipleriyle iki set üzerinden oynanan müsabakalarda 1-1 berabere kalan, Time break (uzatmada) iki Bulancak takımımızda elendi. Gençlerden oluşan Bulancak beton oyuncularının çok iyi mücadele vermelerine rağmen hava koşullarının bozuk, rüzgarlı ve yağmurlu olması olumsuz etkiledi. Gençlerden sonraki maç Özen kitabevininde aynı hava koşullarının yanı sıra havanın kararmasıyla görüş olanağının çok kısıtlı olması oyuncuları olumsuz yönde etkiledi ve uzatmalarda elendiler. Özen kitabevinin kaptanı Ahmet KARA, “Biz üç senedir Tirebolu’da düzenlenen plaj voleybolu müsabakalarına katılıyoruz. Bulancak’ta böyle bir müsabaka düzenlemek için Yetkililere ve Spor adamlarına yapalım dediğimizde hep geri duruyorlar. Yetkililerin önümüzdeki yıllarda bu etkinliği tertip etmesini istiyoruz. Böylelikle genç nesile spora alıştırabiliriz. Bizler her zaman sporun ve sporcuların yanındayız. Spor yapan bireylerin zararlı alışkanlıklara ya da bağımlılıklara yönelmesi neredeyse hiç söz konusu olmuyor. Gençler doğal olarak kendileri gibi insanlarla arkadaş olmayı, aynı ortamlarda bulunmayı tercih ediyor ve çok bilinen bir deyimle, ‘benzer, benzeri çekiyor. Herkesin sağlıklı yaşaması için spor yapması olmazsa olmazlardandır. Bedenimizi ilgilendirdiği kadar ruhumuzu da ilgilendiriyor. Yani spor, ruh sağlığımızı da etkiliyor. Mesela spor çocuklarda ve gençlerde; saldırganlığı ve öfkeyi frenlemeye yardımcı oluyor. Yetişkinlerde ise; daha dinamik görünmelerini sağlıyor. Yaşlılarında daha dinç görünmelerini ve daha kolay hareket etmelerini sağlıyor. Spor birçok sorunun ilacı aslında. Mesela unutkanlık. Spor yaşlılar için zorunlu bir aktivitedir. Spor yaşlılar için hem bedenen hem de ruhen önemlidir. Spor yapan yaşlılar depresyona daha az yakalanır. Ayrıca da kendilerini mutsuz ve yalnız hmezler. Sporun insan sağlığına bu kadar faydası varken, her branşta sportif faaliyetleri geliştirmek yaymak ve uygulamak kurumların sosyal görevleridir” dedi.

Turnuvada 1. olan takım son şampiyon 2. olan takım Freefit  3.olan takım Makine en centilmen takım olarakta Özen kitabevine verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.