'Susmayın, sustukça sıra size gelecek'

GÜNDEM 02.11.2017 - 14:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2745+ kez okundu.
 

'Susmayın, sustukça sıra size gelecek'

TBMM Genel Kurulu’nun gerçekleşen genel kurulunda, gündem görevden alınan belediye başkanlarıydı. Milletvekilleri konuşmalarında bu konuda görüşlerini dile getirdiler.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise, konuşmasında, başkanların alınmasının demokrasiye aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi ve AKP gurubuna 'Savcılar susuyor, bari siz susmayın; sustukça sıra size gelecek' dedi. Bektaşoğlu’nun tutanaklara yansıyan konuşması şu şekilde; "Demokrasilerde halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının ya bir sonraki seçimle ya da meclislerinin aldığı kararlarla veya haklarında açılan idari, adli soruşturmaların selameti açısından Bakanlığın kullandığı tasarrufla açığa alınmalarıyla görevleri sona erer. Oysa bugün Türkiye'de hiçbir hukuki gerekçe olmadan, inandırıcı gerekçe açıklanmadan keyfiyetle belediye başkanlarının istifası istenmektedir. Bunun son örneği Balıkesir Belediye Başkanıdır. Başkan istifa etmesi için ailesinin dahi tehdit edildiğini ifade etmiş ve ağlayarak görevini bırakmıştır. Baskı, tehdit, şantaj, kişiyi hürriyetinden alıkoymak, kamu yöneticisinin görevini yapmasına engel olmak Ceza Yasası'na göre, seçme ve seçilme hakkının engellenmesi ise Anayasa'ya göre suçtur. Bu suç işlenmiştir. İktidar, ikrar ve ihtilaf vardır, bütün dünya da buna şahittir. Öyleyse buna seyirci mi kalacağız?  Nerede bu ülkenin savcıları? Hadi savcılar susuyor, AKP'li arkadaşlar, siz bari susmayın çünkü sustukça sıra size de gelecek"
TBMM Genel Kurulu’nun gerçekleşen genel kurulunda, gündem görevden alınan belediye başkanlarıydı. Milletvekilleri konuşmalarında bu konuda görüşlerini dile getirdiler.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise, konuşmasında, başkanların alınmasının demokrasiye aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi ve AKP gurubuna 'Savcılar susuyor, bari siz susmayın; sustukça sıra size gelecek' dedi.

Bektaşoğlu’nun tutanaklara yansıyan konuşması şu şekilde; "Demokrasilerde halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının ya bir sonraki seçimle ya da meclislerinin aldığı kararlarla veya haklarında açılan idari, adli soruşturmaların selameti açısından Bakanlığın kullandığı tasarrufla açığa alınmalarıyla görevleri sona erer. Oysa bugün Türkiye'de hiçbir hukuki gerekçe olmadan, inandırıcı gerekçe açıklanmadan keyfiyetle belediye başkanlarının istifası istenmektedir. Bunun son örneği Balıkesir Belediye Başkanıdır. Başkan istifa etmesi için ailesinin dahi tehdit edildiğini ifade etmiş ve ağlayarak görevini bırakmıştır. Baskı, tehdit, şantaj, kişiyi hürriyetinden alıkoymak, kamu yöneticisinin görevini yapmasına engel olmak Ceza Yasası'na göre, seçme ve seçilme hakkının engellenmesi ise Anayasa'ya göre suçtur. Bu suç işlenmiştir. İktidar, ikrar ve ihtilaf vardır, bütün dünya da buna şahittir. Öyleyse buna seyirci mi kalacağız?  Nerede bu ülkenin savcıları? Hadi savcılar susuyor, AKP'li arkadaşlar, siz bari susmayın çünkü sustukça sıra size de gelecek"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.