TIĞLI AKSA’YI MECLİSE TAŞIDI

SİYASET 14.12.2018 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2158+ kez okundu.
 

TIĞLI AKSA’YI MECLİSE TAŞIDI

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı AKSA’nın yaptığı elektrik kesintisi hakkında TBMM’ye soru önergesi sundu.
Giresun’da elektrik dağıtım hizmeti veren Aksa şirketi vatandaşımıza daha iyi hizmet anlayışı yerine kar odaklı bir anlayışının egemen olduğu sistemin en iyi örneklerindendir.  Giresunlu aboneler elektrik faturalarını vakti zamanında ödeyen kaçak elektrik kullanmayan,  fakat kaçak elektrik kullanılan il ve dağıtım bölgelerinin tüketimini de aynı zamanda cebinden öderken firma tarafından bir takdire teşekküre layık görülmemiştir. EPDK ve Bakanlık da en az kayıp kaçak tüketimle örnek olarak göstereceği şehir ve dağıtım bölgelerinde tüketicinin mağduriyeti ve beklentilerini esas alan bir yaklaşımla sorunun çözümüne katkı sunmamıştır. Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz yıllarda Giresun’un İlçe Belde ve Köylerinde firma ile ilgili şikâyetler yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ya da örgütleri tarafından değil bizzat Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Giresun Milletvekilleri, AKP Grup Başkan Vekili tarafından bizzat dile getirilmiştir. Sayın Nurettin Canikli, firmayı Dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet etmiştir.   Son olarak Aksa Şirketi tarafından Giresun Belediyesinin elektrik borcu nedeniyle şehre su sağlayan iletim hatlarının enerjisini kesmesi sebebiyle şehre su verilememiştir. Bir de özellikle jeneratör bulunmayan su pompalarının enerjisi kesilerek şehre su verilmesi bilerek isteyerek engellenmiştir. Bu hususta; Köylerinde faturası bazen 3 ayda bir ulaştırılan, ama aynı faturanın son ödemesi bir gün geciktiğinde aynı köye kilometrelerce gidilip elektriği kesilerek mağdur edilen vatandaşımızı bu defa aynı anda topluca mağdur eden kurum ve kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Belediyenin 280 bin TL’lik borcu beş gün gecikti diye su iletim hattının elektriğini keserek vatandaşı susuz kalmasına sebebiyet veren, kamu hizmetinin ulaştırılmasına engel olan şirket hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Bahsi geçen şirketin dağıtım hizmeti verdiği bölgede hangi kurum ve kuruluş ile hangi belediyelerden ne kadar gecikmiş alacağı bulunmaktadır? Bu alacaklarını tahsil etmek için hangi yönteme başvurmuştur?  Kamudan 3 milyonun üzerinde alacağı bulunan Giresun Belediyesi’nin de kamu hizmetinin aksamasına aldırış etmeden bu kurumların suyunu kesmiş olsaydı sizce doğru bir yaklaşım mı olurdu?
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı AKSA’nın yaptığı elektrik kesintisi hakkında TBMM’ye soru önergesi sundu.

Giresun’da elektrik dağıtım hizmeti veren Aksa şirketi vatandaşımıza daha iyi hizmet anlayışı yerine kar odaklı bir anlayışının egemen olduğu sistemin en iyi örneklerindendir.  Giresunlu aboneler elektrik faturalarını vakti zamanında ödeyen kaçak elektrik kullanmayan,  fakat kaçak elektrik kullanılan il ve dağıtım bölgelerinin tüketimini de aynı zamanda cebinden öderken firma tarafından bir takdire teşekküre layık görülmemiştir. EPDK ve Bakanlık da en az kayıp kaçak tüketimle örnek olarak göstereceği şehir ve dağıtım bölgelerinde tüketicinin mağduriyeti ve beklentilerini esas alan bir yaklaşımla sorunun çözümüne katkı sunmamıştır.

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz yıllarda Giresun’un İlçe Belde ve Köylerinde firma ile ilgili şikâyetler yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ya da örgütleri tarafından değil bizzat Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Giresun Milletvekilleri, AKP Grup Başkan Vekili tarafından bizzat dile getirilmiştir. Sayın Nurettin Canikli, firmayı Dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet etmiştir.

 

Son olarak Aksa Şirketi tarafından Giresun Belediyesinin elektrik borcu nedeniyle şehre su sağlayan iletim hatlarının enerjisini kesmesi sebebiyle şehre su verilememiştir. Bir de özellikle jeneratör bulunmayan su pompalarının enerjisi kesilerek şehre su verilmesi bilerek isteyerek engellenmiştir. Bu hususta; Köylerinde faturası bazen 3 ayda bir ulaştırılan, ama aynı faturanın son ödemesi bir gün geciktiğinde aynı köye kilometrelerce gidilip elektriği kesilerek mağdur edilen vatandaşımızı bu defa aynı anda topluca mağdur eden kurum ve kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Belediyenin 280 bin TL’lik borcu beş gün gecikti diye su iletim hattının elektriğini keserek vatandaşı susuz kalmasına sebebiyet veren, kamu hizmetinin ulaştırılmasına engel olan şirket hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Bahsi geçen şirketin dağıtım hizmeti verdiği bölgede hangi kurum ve kuruluş ile hangi belediyelerden ne kadar gecikmiş alacağı bulunmaktadır? Bu alacaklarını tahsil etmek için hangi yönteme başvurmuştur?  Kamudan 3 milyonun üzerinde alacağı bulunan Giresun Belediyesi’nin de kamu hizmetinin aksamasına aldırış etmeden bu kurumların suyunu kesmiş olsaydı sizce doğru bir yaklaşım mı olurdu?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.