TAMAMEN MİLLİ VE YERLİ BİR SERMAYE OLUŞTURDULAR

GÜNDEM 06.08.2018 - 18:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2638+ kez okundu.
 

TAMAMEN MİLLİ VE YERLİ BİR SERMAYE OLUŞTURDULAR

Doğa dostu, tamamen yerli ve milli enerji kaynağı biyoyakıt pelet üretim tesisini Bulancak’taki İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açan Alternatif Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Ayvaz, Türkiye ekonomisine sağladığı önemli katkılarla yeni bir milli sektör oluşturduklarını söyledi.
Alternatif Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Ayvaz, Giresun’un Bulancak ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 milyon liralık AR-GE yatırımı ile doğa dostu yenilenebilir enerji kaynağı pelet tesisini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alternatif Enerji Tesisleri’nde dün gazetecileri ağırlayan Ayvaz, yaptığı açıklamada, “Pelet imalatı, ekipmanlar ve yanma ünitelerini kendi tesislerimizde üretiyoruz. Anahtar teslimi yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olan fabrikayı, isteyen yatırımcıya Türkiye’nin her yerinde 3 milyon liraya sıfırdan kuruyoruz. Yapılan patentlerin dünyada örneği yok. Türkiye’de doğa dostu, tamamen yerli ve milli yeni bir sektör oluşturuyoruz. Kamuya tamamen çevreci ve mali anlamda da daha ucuz olan bu ürünü veren ilk firmayız. Ayrıca ürünlerimizde TL bazında sabit fiyatlar üzerinden satış yapıyoruz. Bu sayede kamuda çok ciddi tasarruflar sağlandı. Enerjide ithalatın önüne geçerek, ekonomik anlamda kritik bir süreçten geçen ülkemizin milli servetinin dışarıya çıkmasına mani oluyoruz. Bu şekilde ülke ekonomisine de önemli bir katkıda bulunuyoruz” dedi. Şimdiki hedeflerinin ihracat pazarına açılmak olduğuna dikkat çeken Ayvaz, “Öncelikle Bulancak’taki İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete açılmasında her türlü desteği veren Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’ye, Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Alternatif Enerji olarak yatırıma devam edeceğiz. Şimdiki hedefimiz ihracat pazarına girmek. Ayrıca kapasitemizi daha da arttırmak için çalışmalarımız var. Bin 400 metrekare alana sahip fabrikamızın kapasitesini arttırabilmek, ülke ekonomisine daha büyük girdi sağlayabilmek için girişimlerimiz var. Bu konuda siyasilerimizden ve bürokratlarımızdan destek bekliyoruz. Doğalgazdan daha çevreci ve ülkemizi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak bu projede dünyada söz sahibi markalardan biri olmak için yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
Doğa dostu, tamamen yerli ve milli enerji kaynağı biyoyakıt pelet üretim tesisini Bulancak’taki İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açan Alternatif Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Ayvaz, Türkiye ekonomisine sağladığı önemli katkılarla yeni bir milli sektör oluşturduklarını söyledi.

Alternatif Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Ayvaz, Giresun’un Bulancak ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 milyon liralık AR-GE yatırımı ile doğa dostu yenilenebilir enerji kaynağı pelet tesisini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alternatif Enerji Tesisleri’nde dün gazetecileri ağırlayan Ayvaz, yaptığı açıklamada, “Pelet imalatı, ekipmanlar ve yanma ünitelerini kendi tesislerimizde üretiyoruz. Anahtar teslimi yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olan fabrikayı, isteyen yatırımcıya Türkiye’nin her yerinde 3 milyon liraya sıfırdan kuruyoruz. Yapılan patentlerin dünyada örneği yok. Türkiye’de doğa dostu, tamamen yerli ve milli yeni bir sektör oluşturuyoruz. Kamuya tamamen çevreci ve mali anlamda da daha ucuz olan bu ürünü veren ilk firmayız. Ayrıca ürünlerimizde TL bazında sabit fiyatlar üzerinden satış yapıyoruz. Bu sayede kamuda çok ciddi tasarruflar sağlandı. Enerjide ithalatın önüne geçerek, ekonomik anlamda kritik bir süreçten geçen ülkemizin milli servetinin dışarıya çıkmasına mani oluyoruz. Bu şekilde ülke ekonomisine de önemli bir katkıda bulunuyoruz” dedi.

Şimdiki hedeflerinin ihracat pazarına açılmak olduğuna dikkat çeken Ayvaz, “Öncelikle Bulancak’taki İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete açılmasında her türlü desteği veren Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’ye, Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Alternatif Enerji olarak yatırıma devam edeceğiz. Şimdiki hedefimiz ihracat pazarına girmek. Ayrıca kapasitemizi daha da arttırmak için çalışmalarımız var. Bin 400 metrekare alana sahip fabrikamızın kapasitesini arttırabilmek, ülke ekonomisine daha büyük girdi sağlayabilmek için girişimlerimiz var. Bu konuda siyasilerimizden ve bürokratlarımızdan destek bekliyoruz. Doğalgazdan daha çevreci ve ülkemizi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak bu projede dünyada söz sahibi markalardan biri olmak için yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.