‘TAŞKIN YÖNETİM PLANI HAZIRLANACAK’

GÜNDEM 26.07.2019 - 17:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3028+ kez okundu.
 

‘TAŞKIN YÖNETİM PLANI HAZIRLANACAK’

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz ve Çoruh Havzalarını Kapsayan Taşkın Yönetim Planı hazırlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanı Maruf Aras, DSİ Giresun Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan, Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik A.Ş (TÜMAŞ) yetkilisi Nevzat Aksu ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Vekili Hasan Yılmaz’ı ziyaret etti. Belediye başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Doğu Karadeniz Havzasını kapsayan Taşkın Planı hazırlanacağını belirterek şunları söyledi; “Ülkemizde son yıllarda çok sayıda taşkınlar meydana geliyor. Meydana gelen bu taşkınlarda ise çok sayıda vatandaşımız etkileniyor. Taşkınların havza ölçeğinde değerlendirilerek, taşkın öncesinde, taşkın esnasında ve taşkın sonrasında iyileştirme ve müdahale etme gibi çalışmaların planlanması ve yönlendirilmesi ile ülkemiz kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını amaçlayan bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızın bir ayağını da belediyeler oluşturuyor. Giresun’da olası taşkınlarda en fazla risk olan bölgelerde ne gibi çalışmalar yapılır onların tespitini yapacağız.” Başkan Vekili Hasan Yılmaz ise Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun da bu projeleri takipte olduğunu belirterek Giresun Belediyesi olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Vurgun, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Sedat Karabıçak ve Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak’ta ziyarette hazır bulundu. Yapılan ziyaretin anısına Başkan Vekili Yılmaz, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun’a içerisinde fındık ürünlerinin bulunduğu sepet hediye etti.  
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz ve Çoruh Havzalarını Kapsayan Taşkın Yönetim Planı hazırlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanı Maruf Aras, DSİ Giresun Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan, Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik A.Ş (TÜMAŞ) yetkilisi Nevzat Aksu ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Vekili Hasan Yılmaz’ı ziyaret etti.

Belediye başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Doğu Karadeniz Havzasını kapsayan Taşkın Planı hazırlanacağını belirterek şunları söyledi; “Ülkemizde son yıllarda çok sayıda taşkınlar meydana geliyor. Meydana gelen bu taşkınlarda ise çok sayıda vatandaşımız etkileniyor. Taşkınların havza ölçeğinde değerlendirilerek, taşkın öncesinde, taşkın esnasında ve taşkın sonrasında iyileştirme ve müdahale etme gibi çalışmaların planlanması ve yönlendirilmesi ile ülkemiz kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını amaçlayan bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızın bir ayağını da belediyeler oluşturuyor. Giresun’da olası taşkınlarda en fazla risk olan bölgelerde ne gibi çalışmalar yapılır onların tespitini yapacağız.”

Başkan Vekili Hasan Yılmaz ise Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun da bu projeleri takipte olduğunu belirterek Giresun Belediyesi olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Vurgun, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Sedat Karabıçak ve Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak’ta ziyarette hazır bulundu.

Yapılan ziyaretin anısına Başkan Vekili Yılmaz, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun’a içerisinde fındık ürünlerinin bulunduğu sepet hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.