‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM’

GÜNDEM 28.05.2020 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2399+ kez okundu.
 

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM’

Yeni Tip Koronavirüs salgınının bitmediğini ve sadece kontrollü bir şekilde seyir ettiğini açıklayan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ve bu zamana kadar 4 bin 431 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Yeni Tip Koronavirüs salgını sonrası yaklaşık 3 aydır kılınamayan Cuma Namazına 29 Mayıs itibarı ile başlanıyor. Yeni Tip Koronavirüs salgınının bitmediğini ve sadece kontrollü bir şekilde seyir ettiğini açıklayan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetemize yaptığı özel açıklamada vatandaşların bu süreçten sonra daha da dikkatli olması gerektiğini söyledi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da gerekli önlemlerin alınarak sürecin devam ettiğini belirten Kaymakam Tuna, “Bulancak olarak süreci sağlıklı bir şekilde götürmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Kurumlarımız vatandaşların iş ve işlemlerinin aksamaması için gerekli özeni gösteriyorlar. Bizlerde Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu ile Seyahat İzin Kurulu ile birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için personellerimizle sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme planı çerçevesinde ilçemizde de Cuma namazı 29 Mayıs 2020 Cuma günü(yarın) kılınacak. Bu kapsamda İlçe Müftülüğümüz gerekli çalışmayı tamamlıyor. Cuma namazı kılınabilecek cami avlularımız ve alanlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Vatandaşlarımızdan talebimiz sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurmaları ve gerekli özeni göstermeleridir” dedi. 23 – 26 Mayıs tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağında Bulancaklı vatandaşların yasağa titizlikle uyduğuna da değinen Kaymakam Tuna, “Sokağa çıkma yasağına uyan tüm Bulancaklı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Yasak boyunca sadece 1 kişiye cezai işlem uygulandı. Tedbiri elden bırakmayan ve alınan kararları sonuna kadar uygulayan hemşerilerimiz bu salgının geçmesi için büyük özen gösteriyorlar. Biliyoruz ki risk henüz ortadan kalkmış değil. Sosyal mesafeyi 1,5 metrede tutmak için hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Özellikle maske kuralına tüm vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Hem maske ve hem de sosyal mesafe riskin azaltılmasında büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.  
Yeni Tip Koronavirüs salgınının bitmediğini ve sadece kontrollü bir şekilde seyir ettiğini açıklayan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ve bu zamana kadar 4 bin 431 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Yeni Tip Koronavirüs salgını sonrası yaklaşık 3 aydır kılınamayan Cuma Namazına 29 Mayıs itibarı ile başlanıyor.

Yeni Tip Koronavirüs salgınının bitmediğini ve sadece kontrollü bir şekilde seyir ettiğini açıklayan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetemize yaptığı özel açıklamada vatandaşların bu süreçten sonra daha da dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da gerekli önlemlerin alınarak sürecin devam ettiğini belirten Kaymakam Tuna, “Bulancak olarak süreci sağlıklı bir şekilde götürmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Kurumlarımız vatandaşların iş ve işlemlerinin aksamaması için gerekli özeni gösteriyorlar. Bizlerde Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu ile Seyahat İzin Kurulu ile birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için personellerimizle sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme planı çerçevesinde ilçemizde de Cuma namazı 29 Mayıs 2020 Cuma günü(yarın) kılınacak. Bu kapsamda İlçe Müftülüğümüz gerekli çalışmayı tamamlıyor. Cuma namazı kılınabilecek cami avlularımız ve alanlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Vatandaşlarımızdan talebimiz sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurmaları ve gerekli özeni göstermeleridir” dedi.

23 – 26 Mayıs tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağında Bulancaklı vatandaşların yasağa titizlikle uyduğuna da değinen Kaymakam Tuna, “Sokağa çıkma yasağına uyan tüm Bulancaklı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Yasak boyunca sadece 1 kişiye cezai işlem uygulandı. Tedbiri elden bırakmayan ve alınan kararları sonuna kadar uygulayan hemşerilerimiz bu salgının geçmesi için büyük özen gösteriyorlar. Biliyoruz ki risk henüz ortadan kalkmış değil. Sosyal mesafeyi 1,5 metrede tutmak için hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Özellikle maske kuralına tüm vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Hem maske ve hem de sosyal mesafe riskin azaltılmasında büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.