Tekstil sektöründe 7 bin 500 kişi istihdam ediliyor

GÜNDEM 18.06.2018 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2910+ kez okundu.
 

Tekstil sektöründe 7 bin 500 kişi istihdam ediliyor

AK Parti Hükümeti tarafından Giresun’un teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte bu teşvikten en fazla yaralanan sektörün tekstil olduğu ifade edildi.
Giresun’da istihdama en büyük katkı sağlayan sektörlerden birinin tekstil olduğunu açıklayan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 20’den fazla tekstil fabrikasında 7 bin 500 civarında kişinin çalıştığını söyledi. Giresun ekonomisinin AK Parti İktidarı döneminde her geçen gün büyüdüğünü yeni istihdam alanlarının oluşturulduğunu ileri süren Milletvekili Sabri Öztürk; “AK Parti İktidarının Giresun’a yaptığı en büyük istihdam hizmetlerinden birisi teşvik kapsamına alınması olmuştur. Bu teşvikten en fazla yararlanan sektör ise tekstil olmuştur. Giresun’da tekstil sektöründe kümelenme potansiyeli son on yılda ciddi ivme yakaladı. Devletimiz tarafından uygulanan teşvikler ile Giresun’da orta ve büyük çaplı 20’nin üstünde tekstil ve konfeksiyon firması bugün faaliyet yürütmekte, ulusal ve uluslar arası ölçekte bilinirliği bulunan markalar bu bölgede üretilmektedir. 20’nin üzerindeki tekstil işletmesinde 7 bin 500’e yakın istihdam sağlanmaktadır. Giresun’da hizmet sektörünün ardından en fazla istihdamı tekstil sağlamaktadır. 10 yıl öncesine kadar tekstil bölgede gelip geçici olduğu düşünülürken, bugün birçok ilçe ve yörede sektör istihdam kapısı konumuna gelmiştir. Hedef önümüzdeki dönemde ilçelerimizin tamamında tekstile dönük kurumsal tesisleşmeyi teşvik edici projeler geliştirmek ve sektörde istihdam çıtasını ilk etapta 10 bine yükseltmektir”
AK Parti Hükümeti tarafından Giresun’un teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte bu teşvikten en fazla yaralanan sektörün tekstil olduğu ifade edildi.

Giresun’da istihdama en büyük katkı sağlayan sektörlerden birinin tekstil olduğunu açıklayan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 20’den fazla tekstil fabrikasında 7 bin 500 civarında kişinin çalıştığını söyledi.

Giresun ekonomisinin AK Parti İktidarı döneminde her geçen gün büyüdüğünü yeni istihdam alanlarının oluşturulduğunu ileri süren Milletvekili Sabri Öztürk; “AK Parti İktidarının Giresun’a yaptığı en büyük istihdam hizmetlerinden birisi teşvik kapsamına alınması olmuştur. Bu teşvikten en fazla yararlanan sektör ise tekstil olmuştur. Giresun’da tekstil sektöründe kümelenme potansiyeli son on yılda ciddi ivme yakaladı. Devletimiz tarafından uygulanan teşvikler ile Giresun’da orta ve büyük çaplı 20’nin üstünde tekstil ve konfeksiyon firması bugün faaliyet yürütmekte, ulusal ve uluslar arası ölçekte bilinirliği bulunan markalar bu bölgede üretilmektedir. 20’nin üzerindeki tekstil işletmesinde 7 bin 500’e yakın istihdam sağlanmaktadır. Giresun’da hizmet sektörünün ardından en fazla istihdamı tekstil sağlamaktadır. 10 yıl öncesine kadar tekstil bölgede gelip geçici olduğu düşünülürken, bugün birçok ilçe ve yörede sektör istihdam kapısı konumuna gelmiştir. Hedef önümüzdeki dönemde ilçelerimizin tamamında tekstile dönük kurumsal tesisleşmeyi teşvik edici projeler geliştirmek ve sektörde istihdam çıtasını ilk etapta 10 bine yükseltmektir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.