‘TERCİH EDİLMEK İÇİN GELİŞMEMİZ LAZIM’

GÜNDEM 14.11.2019 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2820+ kez okundu.
 

‘TERCİH EDİLMEK İÇİN GELİŞMEMİZ LAZIM’

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can basın mensupları ile bir araya gelerek, üniversitenin geleceği ve yapılacak olan projeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
‘Hiçbir ayrım gözetmeksizin, siyasi görüşü, duruşu ne olursa olsun kim doktorasını yapmışsa, kadromuz varsa, YÖK’ün koyduğu kriterlere takılmıyorsa kimin doktor öğretim üyesi kadrosuna ihtiyacı varsa vereceğim, kimin doçent, profesörlük kadrosun ihtiyacı varsa vereceğim’ diye konuşan Rektör Can, “Ben, özlük haklarını en temel hak olarak görüyorum. Benim partimden değil, benden uzak durdu isterse bana küfretsin, sövsün ne yaparsa yapsın ben onun hakkını vereceğim. Bunu neden söylüyorum? Ben, Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde profesörlüğünü tam 7 yıl geç almış birisiyim. Ben bana yapılanları başkasına yapmayacağım kesinlikle. Kadro ilanları çıkıyor, doçent ve profesör ilanı çıktı yönetim kurulunda oylanıyor. Türkiye genelinde 207 Üniversite var şu anda ve rekabet var üniversiteler arasında. Bu kadar üniversitenin içinde siz birlikte yarışa çıkıyorsunuz ama sizin alt yapı ve üst yapınız iyi olursa sizi o zaman öğretim elemanı ve öğrenci sizi tercih ediyor. Giresun Üniversitesinin tercih edilebilmesi için yeterli hale gelmesi lazım ve verilen eğitimin seviyesinin de yükselmesi lazım” dedi. ‘ÜNİVERSİTEYİ İKİ KAMPÜSTE TOPLAYACAĞIZ’ Fiziki alt yapı ve üst yapı konusunda üniversiteyi iki kampüste toplamak istediklerini ifade eden Rektör Can, “Bunlardan birisi Güre Yerleşkesi ve burada Fen, Sosyal ve Mühendislik birimleri olacak. İkinci kampüs ise şu anda Aksu vadisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılıyor. Gerçekleşme oranı yüzde 95 ve bize verilen bilgilere göre Haziran ayında taşınacağız. İkinci kampüsü de hastanemizin yanında düşünüyoruz.  Orada sağlıkla ilgili akademik birimlerini de toplamak istiyoruz. Güre kampüsünü ıslah etmek, geliştirmek ve büyütmek gerekiyor. Bu bağlamda yanı başımızda FİSKOBİRLİK’in entegre tesisleri var ve burası 64 dönüm.  FİSKOBİRLİK yetkilileri ve başkan ile üç kez görüştüm Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte görüşmelerimizde belli bir noktaya kadar geldi ve inşallah uzlaşıyla sonuçlanacak. Böylelikle o araziyi üniversitemize katmayı istiyoruz. Peki, FİSKOBİRLİK ne olacak? Bu da bizim markamız ve Genel Müdürlüğü Giresun’da onun içinde Bulancak ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesinde 24,5 dönüm arazi ayrıldı oraya taşınacaklar. Başkanı’nda kendi ifadesi şöyle, ‘Organize Sanayinin oraya taşınırsak maliyetlerimiz yüzde 31 oranında düşüyor’ dedi. Entegrenin yerini üniversiteye dahil ettikten sonra sahile anayolun üzerine bir giriş kapısı yapacağız. Başka illerde olduğu gibi çünkü şu andaki giriş üniversitemize yakışmıyor” diye konuştu.  
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can basın mensupları ile bir araya gelerek, üniversitenin geleceği ve yapılacak olan projeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘Hiçbir ayrım gözetmeksizin, siyasi görüşü, duruşu ne olursa olsun kim doktorasını yapmışsa, kadromuz varsa, YÖK’ün koyduğu kriterlere takılmıyorsa kimin doktor öğretim üyesi kadrosuna ihtiyacı varsa vereceğim, kimin doçent, profesörlük kadrosun ihtiyacı varsa vereceğim’ diye konuşan Rektör Can, “Ben, özlük haklarını en temel hak olarak görüyorum. Benim partimden değil, benden uzak durdu isterse bana küfretsin, sövsün ne yaparsa yapsın ben onun hakkını vereceğim. Bunu neden söylüyorum? Ben, Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde profesörlüğünü tam 7 yıl geç almış birisiyim. Ben bana yapılanları başkasına yapmayacağım kesinlikle. Kadro ilanları çıkıyor, doçent ve profesör ilanı çıktı yönetim kurulunda oylanıyor. Türkiye genelinde 207 Üniversite var şu anda ve rekabet var üniversiteler arasında. Bu kadar üniversitenin içinde siz birlikte yarışa çıkıyorsunuz ama sizin alt yapı ve üst yapınız iyi olursa sizi o zaman öğretim elemanı ve öğrenci sizi tercih ediyor. Giresun Üniversitesinin tercih edilebilmesi için yeterli hale gelmesi lazım ve verilen eğitimin seviyesinin de yükselmesi lazım” dedi.

‘ÜNİVERSİTEYİ İKİ KAMPÜSTE TOPLAYACAĞIZ’

Fiziki alt yapı ve üst yapı konusunda üniversiteyi iki kampüste toplamak istediklerini ifade eden Rektör Can, “Bunlardan birisi Güre Yerleşkesi ve burada Fen, Sosyal ve Mühendislik birimleri olacak. İkinci kampüs ise şu anda Aksu vadisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılıyor. Gerçekleşme oranı yüzde 95 ve bize verilen bilgilere göre Haziran ayında taşınacağız. İkinci kampüsü de hastanemizin yanında düşünüyoruz.  Orada sağlıkla ilgili akademik birimlerini de toplamak istiyoruz. Güre kampüsünü ıslah etmek, geliştirmek ve büyütmek gerekiyor. Bu bağlamda yanı başımızda FİSKOBİRLİK’in entegre tesisleri var ve burası 64 dönüm.  FİSKOBİRLİK yetkilileri ve başkan ile üç kez görüştüm Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte görüşmelerimizde belli bir noktaya kadar geldi ve inşallah uzlaşıyla sonuçlanacak. Böylelikle o araziyi üniversitemize katmayı istiyoruz. Peki, FİSKOBİRLİK ne olacak? Bu da bizim markamız ve Genel Müdürlüğü Giresun’da onun içinde Bulancak ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesinde 24,5 dönüm arazi ayrıldı oraya taşınacaklar. Başkanı’nda kendi ifadesi şöyle, ‘Organize Sanayinin oraya taşınırsak maliyetlerimiz yüzde 31 oranında düşüyor’ dedi. Entegrenin yerini üniversiteye dahil ettikten sonra sahile anayolun üzerine bir giriş kapısı yapacağız. Başka illerde olduğu gibi çünkü şu andaki giriş üniversitemize yakışmıyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.