TERÖRİSTLER SERT KAYAYA ÇARPTI

GÜNDEM 26.10.2017 - 14:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2902+ kez okundu.
 

TERÖRİSTLER SERT KAYAYA ÇARPTI

Türkiye'yi bölmek için uğraşan ve asla hedefe ulaşamayacak olan pkk terör örgütü Karadeniz'e girmek için ne kadar mücadele ederse etsin, bilinçli ve sağduyulu Karadeniz halkı her zaman hainlerin karşısında durmaya devam edecektir.
23 Ekim 2017 Pazartesi günü '156 Jandarma İmdat' hattını arayan bir vatandaş Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylası bölgesinde başında puşi takılı ve mekap ayakkabı giyimli teröristin yakalanmasını sağlamıştı. Vatandaşın ihbarı ile yakalanan ve isminin Mustafa Tolucan olduğu öğrenilen 'Aram' kod adlı teröristin yer göstermesiyle bölgede sığınaklar tespit edildi. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren terörist ifadesinde örgütün sözde Karadeniz açılım grubuna ilişkin bilgiler verdiği öğrenildi. Örgütün Karadeniz'de 2 ayrı yapılanması olduğu ve bu yapılanmanın başında 'Roşad Ankara' kod adlı Rahman Sümer ve 'Tük Tarık' kod adlı Barış Öner isimli teröristlerin olduğu belirlendi. Geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Artvin Şavşat'ta düzenlenen hain eylemden aranan ve yeşil listede başına 1 milyon lira ödül konulan 'Türk Tarık' kod adlı 'Barış Öner'in bu eylem için emir verdiği kaydedildi. 'Aram' kod adlı pkklı terörist, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Dereli kırsalında yer gösterdi. Bölgede yapılan aramalarda bazı sığınaklar tespit edildi. Erzak bulmada güçlük çektiklerini anlatan teröristin yer göstermesi sonucu tespit edilen sığınaklar boş çıkarken, terörist grubun bölgede sürekli yer değiştirdiği ve küçük çaplı çok sayıda sığınak olduğu bilgisine ulaşıldı. OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR PKK'lı teröristin sağ olarak yakalanmasının ardından güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar yoğunlaşırken, Kulakkaya ve çevredeki yayları ile Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalına takviye birlikler sevk edildi. Başkent Ankara'dan jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Bölgede varlığı bilinen 4-5 kişilik 2 ayrı terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonların süreceği ifade edildi. 
Türkiye'yi bölmek için uğraşan ve asla hedefe ulaşamayacak olan pkk terör örgütü Karadeniz'e girmek için ne kadar mücadele ederse etsin, bilinçli ve sağduyulu Karadeniz halkı her zaman hainlerin karşısında durmaya devam edecektir.

23 Ekim 2017 Pazartesi günü '156 Jandarma İmdat' hattını arayan bir vatandaş Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylası bölgesinde başında puşi takılı ve mekap ayakkabı giyimli teröristin yakalanmasını sağlamıştı. Vatandaşın ihbarı ile yakalanan ve isminin Mustafa Tolucan olduğu öğrenilen 'Aram' kod adlı teröristin yer göstermesiyle bölgede sığınaklar tespit edildi.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren terörist ifadesinde örgütün sözde Karadeniz açılım grubuna ilişkin bilgiler verdiği öğrenildi.

Örgütün Karadeniz'de 2 ayrı yapılanması olduğu ve bu yapılanmanın başında 'Roşad Ankara' kod adlı Rahman Sümer ve 'Tük Tarık' kod adlı Barış Öner isimli teröristlerin olduğu belirlendi. Geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Artvin Şavşat'ta düzenlenen hain eylemden aranan ve yeşil listede başına 1 milyon lira ödül konulan 'Türk Tarık' kod adlı 'Barış Öner'in bu eylem için emir verdiği kaydedildi.
'Aram' kod adlı pkklı terörist, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Dereli kırsalında yer gösterdi. Bölgede yapılan aramalarda bazı sığınaklar tespit edildi. Erzak bulmada güçlük çektiklerini anlatan teröristin yer göstermesi sonucu tespit edilen sığınaklar boş çıkarken, terörist grubun bölgede sürekli yer değiştirdiği ve küçük çaplı çok sayıda sığınak olduğu bilgisine ulaşıldı.
OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
PKK'lı teröristin sağ olarak yakalanmasının ardından güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar yoğunlaşırken, Kulakkaya ve çevredeki yayları ile Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalına takviye birlikler sevk edildi. Başkent Ankara'dan jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Bölgede varlığı bilinen 4-5 kişilik 2 ayrı terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonların süreceği ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.