Teröristlere yataklık edenler yakalandı

GÜNDEM 06.11.2017 - 14:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2851+ kez okundu.
 

Teröristlere yataklık edenler yakalandı

Geçtiğimiz hafta Giresun'da yakalanan teröriste yardım ve yataklık ettiği öğrenilen 2 kişi tutuklandı.
Kulakkaya Yaylası'nda yakalanan  terörist 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın ifadesi doğrultusunda Yağlıdere Yeşilpınar köyünde 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla gözaltına alınan aynı aileden 3 şüphelinin 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarını sürdüren Jandarma güçleri, 23 Ekim'de ilçenin Kulakkaya kırsalında yakalanan pkklı terörist 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın ifadesiyle operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, pkklı teröristin verdiği adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda B.K., eşi G.K. ve oğulları M.K.'yi gözaltına alındı. Yapılan sorguların ardından 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen B.K. ve G.K. çifti tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, oğulları M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Giresun ili Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylasında 23 Ekim günü yakalanan PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü (BTO) mensubu Mustafa Tolucan'ın yapılan sorgulamasında, Ekim 2017 ayı başlarında Giresun ili Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Susuz mevkii Karadağ obasında ikamet eden B.K., eşi G.K. ve oğulları M.K.'ın BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaparak erzak temin ettikleri tespit edilmiştir. B. K., G.K. ve M.K. isimli şahıslar 2 Kasım günü yakalanarak aynı gün mahkemeye çıkarılmış olup B.K. ve G.K. tutuklanarak Giresun E Tipi Cezaevine konulmuş, M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Giresun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında operasyonlara aralıksız olarak devam edilmektedir" denildi.
Geçtiğimiz hafta Giresun'da yakalanan teröriste yardım ve yataklık ettiği öğrenilen 2 kişi tutuklandı.

Kulakkaya Yaylası'nda yakalanan  terörist 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın ifadesi doğrultusunda Yağlıdere Yeşilpınar köyünde 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla gözaltına alınan aynı aileden 3 şüphelinin 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlarını sürdüren Jandarma güçleri, 23 Ekim'de ilçenin Kulakkaya kırsalında yakalanan pkklı terörist 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın ifadesiyle operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, pkklı teröristin verdiği adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda B.K., eşi G.K. ve oğulları M.K.'yi gözaltına alındı. Yapılan sorguların ardından 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen B.K. ve G.K. çifti tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, oğulları M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Giresun ili Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylasında 23 Ekim günü yakalanan PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü (BTO) mensubu Mustafa Tolucan'ın yapılan sorgulamasında, Ekim 2017 ayı başlarında Giresun ili Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Susuz mevkii Karadağ obasında ikamet eden B.K., eşi G.K. ve oğulları M.K.'ın BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaparak erzak temin ettikleri tespit edilmiştir. B. K., G.K. ve M.K. isimli şahıslar 2 Kasım günü yakalanarak aynı gün mahkemeye çıkarılmış olup B.K. ve G.K. tutuklanarak Giresun E Tipi Cezaevine konulmuş, M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Giresun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında operasyonlara aralıksız olarak devam edilmektedir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.