Tığlı, Balıkçı Barınaklarını Meclis Gündemine Taşıdı.

SİYASET 31.08.2018 - 17:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3998+ kez okundu.
 

Tığlı, Balıkçı Barınaklarını Meclis Gündemine Taşıdı.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’da balıkçılık faaliyetlerine yönelik potansiyelin değerlendirilip, teşvik edici uygulamalara ağırlık verilmesi noktasında eksik kalındığına ve 1 Eylül’de açılacak av sezonu öncesi, hazırlıklarını yapan balıkçılara yönelik bakanlığın sağladığı imkânların yeterli olmadığına dikkat çekti.
1 Eylül’de açılacak av sezonu için Vira Bismillah diyen tüm balıkçılara RASTGELE diyen Tığlı, “Av yasağının sona ermesiyle denize açılacak balıkçılarımız ve sofralarında balık bekleyen vatandaşlarımız, bol ve bereketli bir sezon geçirme umuduyla, sezonun açılmasını bekliyorlar. Giresun ili modern bir balıkçı şehri olmalıdır” dedi. Tığlı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “2018 yılında beklenen su ürünleri üretim miktarı ne kadardır? Bakanlığın 2018 yılı bütçesinden Giresun ilinde balıkçılık faaliyetleri için ayırdığı ve kullandığı kaynak miktarı ne kadardır?” diye sordu. Giresun’un fındık ve çay üretimi dışında modern bir balıkçı şehri olarak ülke ekonomisine katkı vermesi gerektiğini söyleyen CHP’li vekilin soru önergesi şöyle:   Giresun ili ve ilçelerinde balıkçı, balıkçı barınağı, çekek yeri, benzeri yapılar, balıkçı teknesi, kayık, balıkçı gemisi sayıları ne kadardır? 2017 yılında su ürünleri üretim miktarı ne kadardı? 2018 yılında ne kadar beklenmektedir? Bu faaliyetler için en uygun ilçelerimiz ve bunların değerlendirilme imkânları ne ölçüdedir?   Bakanlığınızın Balıkçı Barınakları Yönetmeliği çerçevesinde Giresun ilinde barınak ihtiyacına, modernizasyonuna yönelik yürüttüğü proje ve faaliyetler nelerdir? Bu ihtiyaca yönelik yürütülen etüt, proje, inşaat aşamasında olan ve hizmete sunulma aşamasında bulunan balıkçı barınakları hangileridir?   Hangi ilçemizde kaç balıkçı barınağı yönetmelik standartlarına uygun biçimde hizmet vermektedir? 2017 yılında içinde yönetmeliklere uygun olmadığı için kapatılan balıkçı barınağı var mıdır? Varsa kaç tanedir?   Giresun İlinde mevcut barınaklar, Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinde belirtilen zorunlu vasıf ve şartları karşılamakta mıdır? Buna ilişkin tespitler yapılmış mıdır? Balıkçı barınaklarının denetiminde görülen aksaklıklar ve eksikliklerin giderilmesi yönünde Bakanlığınızın hazırladığı bir rapor mevcut mudur? Bu doğrultuda hangi iyileştirmeler yapılmıştır? İlimizde Balıkçı Barınakları, Barınma Yeri ve Çekek Yerleri’nin modernizasyonu ve eksiklerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? Bakanlığınızın 2018 bütçesinden Giresun İlinde bu faaliyetler için ayırdığı ve kullandığı kaynak miktarı ne kadardır? Karadeniz sahil yolu inşaatından etkilenerek yeniden yapılan onarılan 16 balıkçı barınağı dışında yapılan barınak sayısı nedir? Bunların dışında zarar gören barınak ve çekek yerleri için yapılan iyileştirme ve onarımlar nelerdir?
Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’da balıkçılık faaliyetlerine yönelik potansiyelin değerlendirilip, teşvik edici uygulamalara ağırlık verilmesi noktasında eksik kalındığına ve 1 Eylül’de açılacak av sezonu öncesi, hazırlıklarını yapan balıkçılara yönelik bakanlığın sağladığı imkânların yeterli olmadığına dikkat çekti.

1 Eylül’de açılacak av sezonu için Vira Bismillah diyen tüm balıkçılara RASTGELE diyen Tığlı, “Av yasağının sona ermesiyle denize açılacak balıkçılarımız ve sofralarında balık bekleyen vatandaşlarımız, bol ve bereketli bir sezon geçirme umuduyla, sezonun açılmasını bekliyorlar. Giresun ili modern bir balıkçı şehri olmalıdır” dedi.

Tığlı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “2018 yılında beklenen su ürünleri üretim miktarı ne kadardır? Bakanlığın 2018 yılı bütçesinden Giresun ilinde balıkçılık faaliyetleri için ayırdığı ve kullandığı kaynak miktarı ne kadardır?” diye sordu.

Giresun’un fındık ve çay üretimi dışında modern bir balıkçı şehri olarak ülke ekonomisine katkı vermesi gerektiğini söyleyen CHP’li vekilin soru önergesi şöyle:

 

Giresun ili ve ilçelerinde balıkçı, balıkçı barınağı, çekek yeri, benzeri yapılar, balıkçı teknesi, kayık, balıkçı gemisi sayıları ne kadardır? 2017 yılında su ürünleri üretim miktarı ne kadardı? 2018 yılında ne kadar beklenmektedir? Bu faaliyetler için en uygun ilçelerimiz ve bunların değerlendirilme imkânları ne ölçüdedir?
 

Bakanlığınızın Balıkçı Barınakları Yönetmeliği çerçevesinde Giresun ilinde barınak ihtiyacına, modernizasyonuna yönelik yürüttüğü proje ve faaliyetler nelerdir? Bu ihtiyaca yönelik yürütülen etüt, proje, inşaat aşamasında olan ve hizmete sunulma aşamasında bulunan balıkçı barınakları hangileridir?
 

Hangi ilçemizde kaç balıkçı barınağı yönetmelik standartlarına uygun biçimde hizmet vermektedir? 2017 yılında içinde yönetmeliklere uygun olmadığı için kapatılan balıkçı barınağı var mıdır? Varsa kaç tanedir?
 

Giresun İlinde mevcut barınaklar, Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinde belirtilen zorunlu vasıf ve şartları karşılamakta mıdır? Buna ilişkin tespitler yapılmış mıdır? Balıkçı barınaklarının denetiminde görülen aksaklıklar ve eksikliklerin giderilmesi yönünde Bakanlığınızın hazırladığı bir rapor mevcut mudur? Bu doğrultuda hangi iyileştirmeler yapılmıştır?

İlimizde Balıkçı Barınakları, Barınma Yeri ve Çekek Yerleri’nin modernizasyonu ve eksiklerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? Bakanlığınızın 2018 bütçesinden Giresun İlinde bu faaliyetler için ayırdığı ve kullandığı kaynak miktarı ne kadardır?

Karadeniz sahil yolu inşaatından etkilenerek yeniden yapılan onarılan 16 balıkçı barınağı dışında yapılan barınak sayısı nedir? Bunların dışında zarar gören barınak ve çekek yerleri için yapılan iyileştirme ve onarımlar nelerdir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.