Tığlı’dan HES ve Maden çıkartması

GÜNDEM 03.02.2020 - 17:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2834+ kez okundu.
 

Tığlı’dan HES ve Maden çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Gelevera deresi üzerine yapılan yeni HES projesini TBMM Gündemine taşıdı.
Milletvekili Necati Tığlı, Espiye ilçesi Gelevera deresi üzerinde başlatılması planlanan yeni HES çalışmalarını ve Soğukpınar beldesinde yapılan maden çalışmalarını yerinde incelemek üzere hafta sonu Espiye’ye gitti. Bölgede yaptığı incelemelerden sonra toplantı düzenleyen ve toplantıda elde ettiği yeni bilgiler doğrultusunda Gelevera deresi üzerinde inşa edilmek istenen yeni HES Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Hem HES üzerine hem de Kızılkaya’da ki Maden Ocakları üzerine daha önce soru önergeleri verdiğini bir kez daha anımsatan Milletvekili Tığlı, “Bu HES için verdiğim önergeme daha önce yanıt alamamış olsam da yeni bir önerge ile bu konunun takibini bırakmayacağımı belirtmek istiyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Gelevera deresi üzerine yapılan yeni HES projesini TBMM Gündemine taşıdı.

Milletvekili Necati Tığlı, Espiye ilçesi Gelevera deresi üzerinde başlatılması planlanan yeni HES çalışmalarını ve Soğukpınar beldesinde yapılan maden çalışmalarını yerinde incelemek üzere hafta sonu Espiye’ye gitti.

Bölgede yaptığı incelemelerden sonra toplantı düzenleyen ve toplantıda elde ettiği yeni bilgiler doğrultusunda Gelevera deresi üzerinde inşa edilmek istenen yeni HES Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Hem HES üzerine hem de Kızılkaya’da ki Maden Ocakları üzerine daha önce soru önergeleri verdiğini bir kez daha anımsatan Milletvekili Tığlı, “Bu HES için verdiğim önergeme daha önce yanıt alamamış olsam da yeni bir önerge ile bu konunun takibini bırakmayacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.