Tığlı’dan, Şenlikoğlu’na sert eleştiri

SİYASET 25.06.2019 - 16:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4033+ kez okundu.
 

Tığlı’dan, Şenlikoğlu’na sert eleştiri

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun, Giresun’un bir önceki Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde yapılan Saat Kulesini yıkma kararını çok sert eleştirerek şu açıklamayı yaptı:
“Seçimlerden önce meydanlarda söylediği “yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz” sözü ile hiç alakalı olmasa da söyleminde ne kadar samimi olduğunu gözler önüne sermiştir. Son iki dönem Giresun Belediye Başkanı olarak birbirinden değerli ve kıymetli çalışmalara imza atan Kerim Aksu’nun yaptıklarını yıkmak ne belediyecilik anlayışına, ne kent estetiğine ne de tarih bilincine uygun değildir. Aslında AKP’li Şenlikoğlu’nun göreve gelir gelmez, Kerim Aksu döneminde yapılan hizmetleri yıkmak amaçlı bir tutum sergilemesi fazlaca düşündürücüdür. Meydanlarda Giresun için açıkladığı MEGA projeleri yapmasını sabırsızlıkla beklediğimiz Şenlikoğlu, Giresun’a yapılmış bir eseri neden yıkma gereği duymuştur? Madem şanlı tarih diyerek yapılan eserleri yıkıyorsunuz, o zaman “hem Giresun’un hem de ülkemizin şanlı tarihinde yer alan önemli isimlerinden birisi olan Osman Ağamızın iade-i itibarı ile ilgili partinizin ne gibi çalışmaları var? Osmanlıdan Cumhuriyete ve bu günlere biz bu kente hangi eser hangi hizmet sunulmuşsa baş tacı yaptık, kim yaptı, etnik kökeni neydi bakmadık, siz ise kilisede papaz, cami de imam olmaya kalktınız. Daha dün hepiniz oradaydınız; merhum Ali Şükrü Bey'in mezarında dua ederken eli kanlı katil Osman Ağa diyenlere en başınızdakilere yapma diyemediniz, başınızı eğdiniz, daha geçtiğimiz yıl Bafra da kilise de Topal Osman'ın katlettiği akrabalarıma dua ediyorum diyen Bartholomeos'a ses çıkarmaz itiraz etmezken, 23 haziran seçimleri aynı Bartholemeos'u ziyaret eden İstanbul adayınıza bunu hatırlatmadınız Giresunlu görmez sandınız. Sizin ne tarihinize saygınız var ne Osman Ağa'ya sevginiz, siz oy için camiyi de, kiliseyi de, tarihi de suistimal edecek bir anlayışa sahipsiniz”dedi.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun, Giresun’un bir önceki Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde yapılan Saat Kulesini yıkma kararını çok sert eleştirerek şu açıklamayı yaptı:

“Seçimlerden önce meydanlarda söylediği “yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz” sözü ile hiç alakalı olmasa da söyleminde ne kadar samimi olduğunu gözler önüne sermiştir. Son iki dönem Giresun Belediye Başkanı olarak birbirinden değerli ve kıymetli çalışmalara imza atan Kerim Aksu’nun yaptıklarını yıkmak ne belediyecilik anlayışına, ne kent estetiğine ne de tarih bilincine uygun değildir. Aslında AKP’li Şenlikoğlu’nun göreve gelir gelmez, Kerim Aksu döneminde yapılan hizmetleri yıkmak amaçlı bir tutum sergilemesi fazlaca düşündürücüdür.

Meydanlarda Giresun için açıkladığı MEGA projeleri yapmasını sabırsızlıkla beklediğimiz Şenlikoğlu, Giresun’a yapılmış bir eseri neden yıkma gereği duymuştur?
Madem şanlı tarih diyerek yapılan eserleri yıkıyorsunuz, o zaman “hem Giresun’un hem de ülkemizin şanlı tarihinde yer alan önemli isimlerinden birisi olan Osman Ağamızın iade-i itibarı ile ilgili partinizin ne gibi çalışmaları var?
Osmanlıdan Cumhuriyete ve bu günlere biz bu kente hangi eser hangi hizmet sunulmuşsa baş tacı yaptık, kim yaptı, etnik kökeni neydi bakmadık, siz ise kilisede papaz, cami de imam olmaya kalktınız. Daha dün hepiniz oradaydınız; merhum Ali Şükrü Bey'in mezarında dua ederken eli kanlı katil Osman Ağa diyenlere en başınızdakilere yapma diyemediniz, başınızı eğdiniz, daha geçtiğimiz yıl Bafra da kilise de Topal Osman'ın katlettiği akrabalarıma dua ediyorum diyen Bartholomeos'a ses çıkarmaz itiraz etmezken, 23 haziran seçimleri aynı Bartholemeos'u ziyaret eden İstanbul adayınıza bunu hatırlatmadınız Giresunlu görmez sandınız. Sizin ne tarihinize saygınız var ne Osman Ağa'ya sevginiz, siz oy için camiyi de, kiliseyi de, tarihi de suistimal edecek bir anlayışa sahipsiniz”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.