‘TİYATROMUZU PROFESYONEL BİR HALE GETİRDİK’

GÜNDEM 06.12.2019 - 17:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2617+ kez okundu.
 

‘TİYATROMUZU PROFESYONEL BİR HALE GETİRDİK’

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu çalışmalarına hız verdi. Belediye Tiyatro Müdürlüğü Usta edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanından uyarlanan oyun sahnelenmeye devam ederken, çocuk oyunu hazırlıkları da sürüyor.
Tiyatroda ayrıca Giresunlu çocuk ve gençlere tiyatro eğitimi ve diksiyon eğitimi de veriliyor. Konuyla ilgili değerlendirme yaparak, sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Tiyatro kültürel gelişmeyi sağlayan önemli güçlerden biridir. Toplumu ortak problemler karşısında bilinçlendirme, özgür düşünme bilincini aşılar. Bu bilinçle göreve gelir gelmez tiyatromuzu daha donanımlı bir hale getirmek için birtakım çalışmalara imza attık. Yine bu alanda kurduğumuz profesyonel ekibimiz ile birlikte birçok yeniliği vatandaşlarımızın beğenesine sunmayı hedefliyoruz. Kısacası görev süremiz boyunca insanlarımıza tiyatro ile dolu bir sezon sunmayı hedefliyoruz.” dedi. “SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ” Belediye Şehir Tiyatrosu ilk sezonuna usta edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı ünlü romanından uyarlanan oyun ile Giresunlu tiyatro severlerin huzuruna çıktı. Her hafta Cuma ve Cumartesi günü saat 20.00'da sahne alan ve Giresunlular tarafından yoğun ilgi gören oyunun biletleri Giresun Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nden temin ediliyor. Yönetmenliğini Özden Aydın’ın yaptığı oyunda Ahmet Öndaş, Harun Murat Aydın, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Derya Kabayel, Duygu Aydın, Eray Akbaş, Ayşegül Çavuşoğlu, Ayşegül Yenal, Yakup Topçu, Nevin Dizdar, Fikret Öğüd, Ali İlker Pir ve Atakan Atlar oyuncu olarak rol alıyor. “ÇOCUK OYUNU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR” Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu çocuk oyunu hazırlıklarını da sürdürüyor. Belediye personeli, yazar Ali Murat Yılmaz’ın yazdığı, yönetmenliğini Özden Aydın’ın yaptığı “Kitap Su ve Tablet Can” adlı oyunda çocuklara, elektronik cihazların hayatımızdaki yeri ve kitap okumanın faydaları eğlenceli bir şekilde aktarılması hedefleniyor. Dramaturglar tarafından çocuklar için oldukça eğitici ve eğlenceli bulunan oyunun Ocak ayı içerisinde sahnelenmesi hedefleniyor. “TİYATRO ve DİKSİYON EĞİTİMLERİ” Tiyatro oyunu hazırlıklarının yanı sıra, Giresunlu gençlere ve çocuklara da bu konuda eğitimler veriliyor. Belediye Şehir Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi tarafından 45 gence oyunculuk eğitimi veriliyor. Bu kapsamda öğrencilere iki grup halinde her hafta Salı ve Perşembe günleri diksiyon, tiyatro tarihi, temel oyunculuk ve ritim dersleri veriliyor.
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu çalışmalarına hız verdi. Belediye Tiyatro Müdürlüğü Usta edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanından uyarlanan oyun sahnelenmeye devam ederken, çocuk oyunu hazırlıkları da sürüyor.

Tiyatroda ayrıca Giresunlu çocuk ve gençlere tiyatro eğitimi ve diksiyon eğitimi de veriliyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yaparak, sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Tiyatro kültürel gelişmeyi sağlayan önemli güçlerden biridir. Toplumu ortak problemler karşısında bilinçlendirme, özgür düşünme bilincini aşılar. Bu bilinçle göreve gelir gelmez tiyatromuzu daha donanımlı bir hale getirmek için birtakım çalışmalara imza attık. Yine bu alanda kurduğumuz profesyonel ekibimiz ile birlikte birçok yeniliği vatandaşlarımızın beğenesine sunmayı hedefliyoruz. Kısacası görev süremiz boyunca insanlarımıza tiyatro ile dolu bir sezon sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

“SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ”

Belediye Şehir Tiyatrosu ilk sezonuna usta edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı ünlü romanından uyarlanan oyun ile Giresunlu tiyatro severlerin huzuruna çıktı. Her hafta Cuma ve Cumartesi günü saat 20.00'da sahne alan ve Giresunlular tarafından yoğun ilgi gören oyunun biletleri Giresun Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nden temin ediliyor. Yönetmenliğini Özden Aydın’ın yaptığı oyunda Ahmet Öndaş, Harun Murat Aydın, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Derya Kabayel, Duygu Aydın, Eray Akbaş, Ayşegül Çavuşoğlu, Ayşegül Yenal, Yakup Topçu, Nevin Dizdar, Fikret Öğüd, Ali İlker Pir ve Atakan Atlar oyuncu olarak rol alıyor.

“ÇOCUK OYUNU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR”

Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu çocuk oyunu hazırlıklarını da sürdürüyor. Belediye personeli, yazar Ali Murat Yılmaz’ın yazdığı, yönetmenliğini Özden Aydın’ın yaptığı “Kitap Su ve Tablet Can” adlı oyunda çocuklara, elektronik cihazların hayatımızdaki yeri ve kitap okumanın faydaları eğlenceli bir şekilde aktarılması hedefleniyor. Dramaturglar tarafından çocuklar için oldukça eğitici ve eğlenceli bulunan oyunun Ocak ayı içerisinde sahnelenmesi hedefleniyor.

“TİYATRO ve DİKSİYON EĞİTİMLERİ”

Tiyatro oyunu hazırlıklarının yanı sıra, Giresunlu gençlere ve çocuklara da bu konuda eğitimler veriliyor. Belediye Şehir Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi tarafından 45 gence oyunculuk eğitimi veriliyor. Bu kapsamda öğrencilere iki grup halinde her hafta Salı ve Perşembe günleri diksiyon, tiyatro tarihi, temel oyunculuk ve ritim dersleri veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.