TMO, Borsaları suçladı

30.10.2017 - 15:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2206+ kez okundu.
 

TMO, Borsaları suçladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, şu ana kadar 100 bin ton fındık aldıklarını ve üreticiye 800 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.
TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Giresun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 56 bin fındık üreticisinden yaklaşık 100 bin ton fındık satın alındığını ve yaklaşık 13 bin fındık üreticisine de 45 bin ton civarında fındık alımı için randevu verdiklerini vurguladı. Kemaloğlu, "Şu ana kadar 300 Personelle, 44 noktada aldığımız fındığın değeri 1 milyar lira 100 bin ton fındık aldık ve üreticiye de 800 milyon lira ödeme yaptık. TMO'ya fındık satmak isteyen üreticiler önümüzdeki günler için çok rahat randevu alabilirler. Kasamızda 600 milyar tl naktimiz var. Fındık alım konusunda finans alanında bir sıkıntımız yok. Üretici fındığını TMO ya satmak istediği sürece TMO piyasada  olacaktır. Fındıkta Depoculuk çözülmeli, avans kredi, depo olayı çözülürse fındıkta sorun çözülecek. Hükümet düzeyinde depo olayını gündeme getirdik, bu konuyu çözeceğiz. Borsalar haber almayla fiyat yayınlıyor, bu suçtur. Borsa kanunun ona verdiği fiyatı tabelasına yazabilir" diye konuştu.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, şu ana kadar 100 bin ton fındık aldıklarını ve üreticiye 800 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.

TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Giresun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 56 bin fındık üreticisinden yaklaşık 100 bin ton fındık satın alındığını ve yaklaşık 13 bin fındık üreticisine de 45 bin ton civarında fındık alımı için randevu verdiklerini vurguladı.

Kemaloğlu, "Şu ana kadar 300 Personelle, 44 noktada aldığımız fındığın değeri 1 milyar lira 100 bin ton fındık aldık ve üreticiye de 800 milyon lira ödeme yaptık. TMO'ya fındık satmak isteyen üreticiler önümüzdeki günler için çok rahat randevu alabilirler. Kasamızda 600 milyar tl naktimiz var. Fındık alım konusunda finans alanında bir sıkıntımız yok. Üretici fındığını TMO ya satmak istediği sürece TMO piyasada  olacaktır. Fındıkta Depoculuk çözülmeli, avans kredi, depo olayı çözülürse fındıkta sorun çözülecek. Hükümet düzeyinde depo olayını gündeme getirdik, bu konuyu çözeceğiz. Borsalar haber almayla fiyat yayınlıyor, bu suçtur. Borsa kanunun ona verdiği fiyatı tabelasına yazabilir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.