TMO fındık alımlarına devam ediyor

GÜNDEM 02.10.2017 - 14:41, Güncelleme: 09.09.2023 - 13:31 2440+ kez okundu.
 

TMO fındık alımlarına devam ediyor

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu,
"TMO ilk başta alırken yaptığı uygulamaları değiştirerek üreticimizin elindeki tüm fındığa talip olmuştur. Çürük oranını, karışık oranını yükseltmiş olup, randıman olayında da en düşük randımandaki fındığı bile almaya başlamıştır. Üreticilerimiz verdiği ürünün parasını da en geç 1 hafta içinde almaya başlamıştır. TMO'nun yaptığı bu uygulamadan sonra serbest piyasada fındık fiyatı yükselişe geçmiştir" dedi. Başkan Karamanoğlu, "Üreticilerimizin emanet olayını ve başkasına karne verme olayının bir türlü önüne geçemiyoruz. Hala üreticilerimizin tüccara ve başka kişilere kendi yerlerine fındık verdiğini duyuyoruz ve tespit de ettik. Maalesef üreticimiz kendi ayağına kurşun sıkmaktadır. Kendine ve ürüne saygısı olmayan kişiler yaptıkları bu hareketle hem fındığımızı hem de üreticimizi süründürmektedir. Meydanlara çıkıp fındık para etsin diye çabalayan üreticiye ihanettir. Emeğe, alın terine saygısızlıktır. Böyle yapan üreticilerimizi uyarın veya bizlere bildirin. Böyle kendi yerine başkasının fındığını veren üreticilerimizi tespit ettiğimiz takdirde destekleme paralarını alamayacaklarını ve hiçbir destekten faydalanamayacağını bilmelerini isterim" diye konuştu. 
Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu,

"TMO ilk başta alırken yaptığı uygulamaları değiştirerek üreticimizin elindeki tüm fındığa talip olmuştur. Çürük oranını, karışık oranını yükseltmiş olup, randıman olayında da en düşük randımandaki fındığı bile almaya başlamıştır. Üreticilerimiz verdiği ürünün parasını da en geç 1 hafta içinde almaya başlamıştır. TMO'nun yaptığı bu uygulamadan sonra serbest piyasada fındık fiyatı yükselişe geçmiştir" dedi.

Başkan Karamanoğlu, "Üreticilerimizin emanet olayını ve başkasına karne verme olayının bir türlü önüne geçemiyoruz. Hala üreticilerimizin tüccara ve başka kişilere kendi yerlerine fındık verdiğini duyuyoruz ve tespit de ettik. Maalesef üreticimiz kendi ayağına kurşun sıkmaktadır. Kendine ve ürüne saygısı olmayan kişiler yaptıkları bu hareketle hem fındığımızı hem de üreticimizi süründürmektedir. Meydanlara çıkıp fındık para etsin diye çabalayan üreticiye ihanettir. Emeğe, alın terine saygısızlıktır. Böyle yapan üreticilerimizi uyarın veya bizlere bildirin. Böyle kendi yerine başkasının fındığını veren üreticilerimizi tespit ettiğimiz takdirde destekleme paralarını alamayacaklarını ve hiçbir destekten faydalanamayacağını bilmelerini isterim" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.