TMO'nun altındaki fiyatları kabul etmiyoruz

GÜNDEM 02.11.2017 - 15:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2466+ kez okundu.
 

TMO'nun altındaki fiyatları kabul etmiyoruz

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada fındık fiyatının 9 ila 9,5 TL arasında işlem gördüğünü söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Karan, Giresun kalite için 10,50 TL. fiyat uygulayan TMO'nun alımlarına devam ettiğini ifade ederken, pazarda Giresun kalite fındığının 9 ila 9,5 TL. arasında işlem gördüğünü, çiftçi temsilcileri olarak TMO'nun uyguladığı alım fiyatının altındaki rakamları kabul etmediklerini belirtti. Başkan Karan, "Serbest piyasada ki fındık fiyatları TMO'nun alım rakamının altında seyrediyor. Bunu asla kabul edemeyiz. Fındık fiyatı yerinde sayarken, kaybeden yine üretici oluyor. TMO yaklaşık 110 bin ton alım yaparken 66 bin ton iç fındık ihraç edildi. TMO'nun alımı ve ihraç edilen fındık miktarının toplamı 242 bin tondur. Yine iç pazarda ciddi miktarda fındık tüketimi gerçekleşmiştir. İki aylık bir süreyi geride bıraktık, tahmini rekoltenin önemli bir kısmı işlem görmüş durumda. 2018 ürünü hasat dönemine ise uzun zaman var. Bu hesaplardan yola çıkarsak mevcut rekoltenin piyasanın ihtiyacını karşılamayacağı ortadadır" diye konuştu. 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada fındık fiyatının 9 ila 9,5 TL arasında işlem gördüğünü söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Karan, Giresun kalite için 10,50 TL. fiyat uygulayan TMO'nun alımlarına devam ettiğini ifade ederken, pazarda Giresun kalite fındığının 9 ila 9,5 TL. arasında işlem gördüğünü, çiftçi temsilcileri olarak TMO'nun uyguladığı alım fiyatının altındaki rakamları kabul etmediklerini belirtti.

Başkan Karan, "Serbest piyasada ki fındık fiyatları TMO'nun alım rakamının altında seyrediyor. Bunu asla kabul edemeyiz. Fındık fiyatı yerinde sayarken, kaybeden yine üretici oluyor. TMO yaklaşık 110 bin ton alım yaparken 66 bin ton iç fındık ihraç edildi. TMO'nun alımı ve ihraç edilen fındık miktarının toplamı 242 bin tondur. Yine iç pazarda ciddi miktarda fındık tüketimi gerçekleşmiştir. İki aylık bir süreyi geride bıraktık, tahmini rekoltenin önemli bir kısmı işlem görmüş durumda. 2018 ürünü hasat dönemine ise uzun zaman var. Bu hesaplardan yola çıkarsak mevcut rekoltenin piyasanın ihtiyacını karşılamayacağı ortadadır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.