TOSUNOĞLU, LİSE MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM 15.06.2020 - 09:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3507+ kez okundu.
 

TOSUNOĞLU, LİSE MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Milli Savunma Üniversitesi MSÜ ile Yükseköğretim Kurumları YKS (TYT-AYT) sınavları hazırlıklarının değerlendirmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili lise müdürleriyle toplantı yaptı.
10 Haziran 2020 Salı günü Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, sosyal mesafe, korunma ve hijyen kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Başkanlığı’nda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Kılıç ve Merkez ilçede bulunan lise müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.  Toplantının başlangıcında Müdür Ertuğrul Tosunoğlu tarafından Uzaktan Eğitim süreci başta olmak üzere bugüne kadar yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapılırken, normalleşmeyle birlikte bundan sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili de önemli hatırlatmalarda bulunuldu.  İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu toplantıda lise müdürlerine; 14 Haziran 2020 tarihindeki MSÜ sınavı ile 27-28 Haziran 2020 tarihindeki YKS sınavları için okullarda yapılacak hazırlıklar, sınav görevlilerinin ve öğrencilerin koruyucu ekipman kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri için alınacak tedbirler konusunda hatırlatmalarda bulundu.  Müdür Tosunoğlu, sınavlara az bir zaman kaldığına vurgu yaparak; Sınıf, branş ve rehber öğretmenlerinin YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek ve rehberlik çalışmalarına artarak devam etmelerini, bu doğrultuda öğrencilerin sınav kaygısını azaltıcı ve motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapmalarını istedi.  Toplantının devamında Şube Müdürü Önder Kılıç tarafından lise müdürlerine; Bakanlık’ın genelge, resmi yazı ve talimatları çerçevesinde, YKS ve MSÜ sınavları ile ilgili bilgiler verilerek, sosyal mesafe, maske, dezenfektan kullanımı ve sınavların işleyişi konularında bilgiler verildi.  Bu amaçla okul ve kurumların 2019-2020 yılsonu iş ve işlemleri kapsamında yapılacak, öğretmenler kurulu, zümre toplantıları, öğrencilerin kayıt ve nakil işlemleri, sınıf geçme işlemleri, denklik, sorumluluk sınavları ve sorumluluğun kalkması, not işlemlerinin bitirilmesi, devamsızlık, staj işlemleri, teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgesi düzenlenmesi konuları başta olmak üzere bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu.  Toplantıda ayrıca, okulların telafi eğitimleri ile ilgili bilgiler verildi. Özel okulların 15 Ağustos 2020 tarihinde, devlet okullarının ise 31 Ağustos 2020 tarihinde telafi eğitimlerine başlayacağı vurgulanarak,  sürece ilişkin hatırlatmalar yapıldı.  Toplantının sonunda Müdür Ertuğrul Tosunoğlu, normalleşme süreciyle birlikte eğitim öğretimde sosyal mesafe, korunma ve hijyen kurallarına uymaya devam edileceğini belirterek, yeni dönemde de okul müdürlerinin ekip ruhu içerisinde tüm öğretmenlerle birlikte, okul ve il başarısının yükselmesi için gereken özveri ve gayreti göstereceklerine inandığını belirterek, çalışmalarında şimdiden başarılar diledi.  
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Milli Savunma Üniversitesi MSÜ ile Yükseköğretim Kurumları YKS (TYT-AYT) sınavları hazırlıklarının değerlendirmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili lise müdürleriyle toplantı yaptı.

10 Haziran 2020 Salı günü Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, sosyal mesafe, korunma ve hijyen kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Başkanlığı’nda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Kılıç ve Merkez ilçede bulunan lise müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 Toplantının başlangıcında Müdür Ertuğrul Tosunoğlu tarafından Uzaktan Eğitim süreci başta olmak üzere bugüne kadar yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapılırken, normalleşmeyle birlikte bundan sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili de önemli hatırlatmalarda bulunuldu.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu toplantıda lise müdürlerine; 14 Haziran 2020 tarihindeki MSÜ sınavı ile 27-28 Haziran 2020 tarihindeki YKS sınavları için okullarda yapılacak hazırlıklar, sınav görevlilerinin ve öğrencilerin koruyucu ekipman kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri için alınacak tedbirler konusunda hatırlatmalarda bulundu.

 Müdür Tosunoğlu, sınavlara az bir zaman kaldığına vurgu yaparak; Sınıf, branş ve rehber öğretmenlerinin YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek ve rehberlik çalışmalarına artarak devam etmelerini, bu doğrultuda öğrencilerin sınav kaygısını azaltıcı ve motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapmalarını istedi.

 Toplantının devamında Şube Müdürü Önder Kılıç tarafından lise müdürlerine; Bakanlık’ın genelge, resmi yazı ve talimatları çerçevesinde, YKS ve MSÜ sınavları ile ilgili bilgiler verilerek, sosyal mesafe, maske, dezenfektan kullanımı ve sınavların işleyişi konularında bilgiler verildi.

 Bu amaçla okul ve kurumların 2019-2020 yılsonu iş ve işlemleri kapsamında yapılacak, öğretmenler kurulu, zümre toplantıları, öğrencilerin kayıt ve nakil işlemleri, sınıf geçme işlemleri, denklik, sorumluluk sınavları ve sorumluluğun kalkması, not işlemlerinin bitirilmesi, devamsızlık, staj işlemleri, teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgesi düzenlenmesi konuları başta olmak üzere bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu.

 Toplantıda ayrıca, okulların telafi eğitimleri ile ilgili bilgiler verildi. Özel okulların 15 Ağustos 2020 tarihinde, devlet okullarının ise 31 Ağustos 2020 tarihinde telafi eğitimlerine başlayacağı vurgulanarak,  sürece ilişkin hatırlatmalar yapıldı.

 Toplantının sonunda Müdür Ertuğrul Tosunoğlu, normalleşme süreciyle birlikte eğitim öğretimde sosyal mesafe, korunma ve hijyen kurallarına uymaya devam edileceğini belirterek, yeni dönemde de okul müdürlerinin ekip ruhu içerisinde tüm öğretmenlerle birlikte, okul ve il başarısının yükselmesi için gereken özveri ve gayreti göstereceklerine inandığını belirterek, çalışmalarında şimdiden başarılar diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.