Trafik’de denetimler aksamadan devam ediyor

GÜNDEM 28.09.2018 - 17:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3180+ kez okundu.
 

Trafik’de denetimler aksamadan devam ediyor

Yerel gazetelerde en çok haber konulardan bir olan Bulacak şehir içinde kural dışı hareket eden araçlar ve sürücüler ile ilgili olarak yapılan denetimler aksamadan devam ediyor.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bulancak Kaymakamlığı Trafik Büro Amirliğinin açıklaması şöyle: Vatandaşlardan gelen her şikayeti dikkate alan ve gerekli işlemleri yapan trafik büro ekipleri 2018 Ağustos ayı içinde yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan araçlara ve sürücülerine 137bintlden fazla ceza kesti. Bu denetlemeler kapsamında Bulancak Trafik Büro Amirliği tarafından, araç muayene süresini geçirmek maddesinden 63 araç, alkollü araç kullanmak maddesinden 4 araç, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman ve gürültü çıkan araçları kullanmak maddesinden 3 araç, araç üzerinde teknik değişiklik yapmak maddesinden 5 araç, tescil plakası almadan trafiğe çıkmak maddesinden 2 araç, yüksek sesle müzik dinlemek maddesinden 9 araç, yasak yerlerde duraklama ve park etmek maddesinden 83 araç ve sürücüsüne başta olmak üzere 229 araç ve sürücüsüne 53.445tl cezai işlem yapılarak,  77 araç eksilikleri sebebiyle trafikten men edildi. Ayrıca trafik denetimi kapsamında 329 yük, 287 yolcu, 243 alkol, 3274 emniyet kemeri ve 60 okul servis taşımacılığı başta olmak üzere 4602 araç ve sürücüsü trafik denetimine tabii olmuş, denetim neticesinde eksikliği görülen 357 araç ve sürücüsüne 84.469tl cezai işlem yapıldı. Yine Eylül ayı içinde yapılan araçlarda seyir halinde cep telefonu ile konuşma, emniyet kemeri kullanmama ve hatalı sollama şeklindeki trafik kural ihlali ile ilgili etkin trafik denetimleri neticesinde 3 araç sürücüne seyir halinde telefonla konuşma ve 20 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmama cezası uygulandı. Trafik kurallarına uyma konusunda ilçe genelinde görev yapan 706 öğretmene trafik kural, kaza ve olayları ile ilgili bilgilendirici bilgisayar destekli konu anlatımlı ve 49 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmanın faydaları ile seyir halinde cep telefonu kullanımının zararları ile trafik kazalarında ki etkileri konulu el broşürü desteli eğitim verilerek bilgilendirildi.       
Yerel gazetelerde en çok haber konulardan bir olan Bulacak şehir içinde kural dışı hareket eden araçlar ve sürücüler ile ilgili olarak yapılan denetimler aksamadan devam ediyor.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bulancak Kaymakamlığı Trafik Büro Amirliğinin açıklaması şöyle: Vatandaşlardan gelen her şikayeti dikkate alan ve gerekli işlemleri yapan trafik büro ekipleri 2018 Ağustos ayı içinde yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan araçlara ve sürücülerine 137bintlden fazla ceza kesti.

Bu denetlemeler kapsamında Bulancak Trafik Büro Amirliği tarafından, araç muayene süresini geçirmek maddesinden 63 araç, alkollü araç kullanmak maddesinden 4 araç, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman ve gürültü çıkan araçları kullanmak maddesinden 3 araç, araç üzerinde teknik değişiklik yapmak maddesinden 5 araç, tescil plakası almadan trafiğe çıkmak maddesinden 2 araç, yüksek sesle müzik dinlemek maddesinden 9 araç, yasak yerlerde duraklama ve park etmek maddesinden 83 araç ve sürücüsüne başta olmak üzere 229 araç ve sürücüsüne 53.445tl cezai işlem yapılarak,  77 araç eksilikleri sebebiyle trafikten men edildi.

Ayrıca trafik denetimi kapsamında 329 yük, 287 yolcu, 243 alkol, 3274 emniyet kemeri ve 60 okul servis taşımacılığı başta olmak üzere 4602 araç ve sürücüsü trafik denetimine tabii olmuş, denetim neticesinde eksikliği görülen 357 araç ve sürücüsüne 84.469tl cezai işlem yapıldı.

Yine Eylül ayı içinde yapılan araçlarda seyir halinde cep telefonu ile konuşma, emniyet kemeri kullanmama ve hatalı sollama şeklindeki trafik kural ihlali ile ilgili etkin trafik denetimleri neticesinde 3 araç sürücüne seyir halinde telefonla konuşma ve 20 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmama cezası uygulandı.

Trafik kurallarına uyma konusunda ilçe genelinde görev yapan 706 öğretmene trafik kural, kaza ve olayları ile ilgili bilgilendirici bilgisayar destekli konu anlatımlı ve 49 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmanın faydaları ile seyir halinde cep telefonu kullanımının zararları ile trafik kazalarında ki etkileri konulu el broşürü desteli eğitim verilerek bilgilendirildi.

 

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.