‘TRT’nin yaptığı tam bir kepazeliktir’

SİYASET 27.03.2019 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3832+ kez okundu.
 

‘TRT’nin yaptığı tam bir kepazeliktir’

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TRT 1 kanalında yayınlanan ‘3’te 3 Tarih’ isimli yarışma programında Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın korumalığını yapan,
muhafızlarının lideri ve Milli Mücadelemizin Kahramanlarından Giresunlu Topal Osman Ağa’ya yönelik sorulan soru, ‘Tamda TRT’ye yakışan bir durumdur. TRT bu yaptığından utanmalı ve derhal özür dilemelidir’ dedi. Milletvekili Tığlı, “Engin Altan Düzyatan’ın sunuculuğunu yaptığı, ‘3’te 3 Tarih’te’ isimli yarışma programında ‘TBMM’nin 1. dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?’ gibi saçma sapan bir ifadenin, soru olarak sorulması tam bir kepazeliktir. Ali Şükrü beyin Topal Osman Ağa tarafından öldürülmediğini, Topal Osman Ağa’nın kabrine gidip dua eden ve yerel basına mülakat veren Ali Şükrü Beyin çocukları bile kabul etmiştir. Ancak, her yıl bu aylarda Cumhuriyet karşıtı yeni Osmanlıcıların bu konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeleri terbiyesizlikten, had bilmezlikten ve saygısızlıktan başka bir şey değildir” dedi.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TRT 1 kanalında yayınlanan ‘3’te 3 Tarih’ isimli yarışma programında Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın korumalığını yapan,

muhafızlarının lideri ve Milli Mücadelemizin Kahramanlarından Giresunlu Topal Osman Ağa’ya yönelik sorulan soru, ‘Tamda TRT’ye yakışan bir durumdur. TRT bu yaptığından utanmalı ve derhal özür dilemelidir’ dedi.

Milletvekili Tığlı, “Engin Altan Düzyatan’ın sunuculuğunu yaptığı, ‘3’te 3 Tarih’te’ isimli yarışma programında ‘TBMM’nin 1. dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?’ gibi saçma sapan bir ifadenin, soru olarak sorulması tam bir kepazeliktir. Ali Şükrü beyin Topal Osman Ağa tarafından öldürülmediğini, Topal Osman Ağa’nın kabrine gidip dua eden ve yerel basına mülakat veren Ali Şükrü Beyin çocukları bile kabul etmiştir. Ancak, her yıl bu aylarda Cumhuriyet karşıtı yeni Osmanlıcıların bu konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeleri terbiyesizlikten, had bilmezlikten ve saygısızlıktan başka bir şey değildir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.