Turizm Koordinasyon Kurulu 2. toplantısını yaptı

GÜNDEM 11.12.2019 - 17:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3237+ kez okundu.
 

Turizm Koordinasyon Kurulu 2. toplantısını yaptı

Giresun İl Turizm Koordinasyon Kurulunun 2019 yılı 2.Toplantısı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Sektörel İzleme Kurulunun 2019 raporunun sunulması,2018-2019 Eylem Planı İzleme Raporunun değerlendirilmesi,2020 çalışmalarının değerlendirilmesi gündemleri ele alındı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Turizm Koordinasyon Kurulu  İkinci toplantısını yapmak üzere bir araya geldik.  Yılda tüzüğümüz gereği bildiğiniz gibi iki kez koordinasyon kurulu toplantılarını icra ediyoruz. Yine üç kere de yönetim kurulu toplantıları icra ediliyor.  Bunları hep beraber yine ortaklarımızla, paydaşlarımızla beraber gerçekleştirdik. İlimizin turizm potansiyelini daha ileri noktalara taşımak amacıyla özellikle altyapının iyileştirilmesi başta olmak üzere, yine özellikle yaylalarımızdaki imar planlarının tamamlanması başta olmak üzere, yapılan çalışmalarda aldığımız mesafeleri, icra kurulunun bu noktada gerçekleştirdiği faaliyetleri bugün ele alacağız, değerlendireceğiz. Daha efektif daha verimli çalışma adına icra kurulumuzda bazı küçük değişiklikleri de yine planladık ve daha fazla istifade etmemiz, daha fazla yararlanmamız için onları da bugün sizlerle paylaşacağız. Bu konuyu daha fazla ticaret hayatının bir boyutu haline getirmemiz gerekiyor.  Bizim bütün çalışmalarımızı bu yönde bu nedenle le imar çalışmalarımız devam ediyor. İmar planları aslında Turizmin destek noktaları, Biz bunları şu an tamamlamak üzereyiz. Sadece turizm alt yapısı noktasında değil turizm kültürün gelişmesi noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Ümit ediyorum hep beraber el birliğiyle bunu başarırız.  Burada kalıcı olanlar kadar geçici olanlar da bu memleket sevdasıyla bu hizmetleri emin olun ki yerine getiriyor. Arzu ediyoruz ki elbirliğiyle eksikliklerimizi giderelim. 2020 yılı eylem yılı içerisinde yapılması uygun görülen işler bunlar.  2019 yılı programının yaklaşık 4/3 ünü gerçekleştirdik. Zaman içerisinde hepsi yapılacak ama 2020 yılı içerisinde daha da hız kazanacağı aşikâr. Özellikle imar planlarımızda çok rahatlayacağız diye düşünüyorum.” diye konuştu. Toplantıda, Sektörel İzleme Kurulunun 2019 raporunun sunumunu DOKA koordinatörü Murat Ofluoğlu yaptı.2018-2019 Eylem Planı İzleme Raporunun değerlendirilmesi ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci sunum yaptı. Toplantıda Giresun Turizm Altyapı Birliği (GİRTAP) Müdürü Tamer Uzuner ile THY Ordu-Giresun Satış Müdürü Yunus Akbulut, kendi alanlarında turizm açısından yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.  
Giresun İl Turizm Koordinasyon Kurulunun 2019 yılı 2.Toplantısı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Sektörel İzleme Kurulunun 2019 raporunun sunulması,2018-2019 Eylem Planı İzleme Raporunun değerlendirilmesi,2020 çalışmalarının değerlendirilmesi gündemleri ele alındı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Turizm Koordinasyon Kurulu  İkinci toplantısını yapmak üzere bir araya geldik.  Yılda tüzüğümüz gereği bildiğiniz gibi iki kez koordinasyon kurulu toplantılarını icra ediyoruz. Yine üç kere de yönetim kurulu toplantıları icra ediliyor.  Bunları hep beraber yine ortaklarımızla, paydaşlarımızla beraber gerçekleştirdik. İlimizin turizm potansiyelini daha ileri noktalara taşımak amacıyla özellikle altyapının iyileştirilmesi başta olmak üzere, yine özellikle yaylalarımızdaki imar planlarının tamamlanması başta olmak üzere, yapılan çalışmalarda aldığımız mesafeleri, icra kurulunun bu noktada gerçekleştirdiği faaliyetleri bugün ele alacağız, değerlendireceğiz. Daha efektif daha verimli çalışma adına icra kurulumuzda bazı küçük değişiklikleri de yine planladık ve daha fazla istifade etmemiz, daha fazla yararlanmamız için onları da bugün sizlerle paylaşacağız. Bu konuyu daha fazla ticaret hayatının bir boyutu haline getirmemiz gerekiyor.  Bizim bütün çalışmalarımızı bu yönde bu nedenle le imar çalışmalarımız devam ediyor. İmar planları aslında Turizmin destek noktaları, Biz bunları şu an tamamlamak üzereyiz. Sadece turizm alt yapısı noktasında değil turizm kültürün gelişmesi noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Ümit ediyorum hep beraber el birliğiyle bunu başarırız.  Burada kalıcı olanlar kadar geçici olanlar da bu memleket sevdasıyla bu hizmetleri emin olun ki yerine getiriyor. Arzu ediyoruz ki elbirliğiyle eksikliklerimizi giderelim. 2020 yılı eylem yılı içerisinde yapılması uygun görülen işler bunlar.  2019 yılı programının yaklaşık 4/3 ünü gerçekleştirdik. Zaman içerisinde hepsi yapılacak ama 2020 yılı içerisinde daha da hız kazanacağı aşikâr. Özellikle imar planlarımızda çok rahatlayacağız diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Toplantıda, Sektörel İzleme Kurulunun 2019 raporunun sunumunu DOKA koordinatörü Murat Ofluoğlu yaptı.2018-2019 Eylem Planı İzleme Raporunun değerlendirilmesi ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci sunum yaptı.

Toplantıda Giresun Turizm Altyapı Birliği (GİRTAP) Müdürü Tamer Uzuner ile THY Ordu-Giresun Satış Müdürü Yunus Akbulut, kendi alanlarında turizm açısından yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.