'Türk kelimesi herkese aittir'

GÜNDEM 08.02.2018 - 18:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3087+ kez okundu.
 

'Türk kelimesi herkese aittir'

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, bazı kurumların isimlerinden Türk kelimesinin çıkarılmasına sert tepki göstererek, 'Bu bir kalkışmadır, bir projedir' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği’nin isimlerindeki ‘Türk’ kelimesinin Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılabileceğini söylemesinden sonra başlayan tartışma sürüyor. TBMM’de söz alan milletvekilleri de bu konuya değindi. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise, genel kurulda yaptığı konuşmada Erdoğan’a tepki göstererek, ‘Türk’ adının kimsenin tekelinde olmadığını söyledi. Bektaşoğlu yaptığı konuşmada, "Kurtuluş Savaşı vererek elde ettiğimiz vatan toprağımızı, ülkemizi, ulusumuzun birliğini, varlığımızı ifade eden 'cumhuriyet' ve 'bayrak'la birlikte yan yana getirerek kullandığımız 'Türkiye' adının bazı kurumlardan çıkarılmasının istenmesi bir kalkışmadır, bir projedir. Geçmişte de böyle talepler oldu. Hatta 'Türklük herkesi kapsamıyor. Türklük, ayaklarımızın altıdır' diyenler oldu ama Türkiye'nin Cumhurbaşkanının böyle bir talebe destek vermesi hatta önderlik yapması anlaşılır gibi değildir. Bugün, iktidarın beğenmediği demokratik kitle örgütlerinin adlarındaki 'Türkiye' adı çıkarılırsa, yarın, bu projeye dönüşecek ve sıra aynı adı taşıyan diğer kuruluşlara da gelecektir.  'Türkiye' adı kimsenin tekelinde değildir. Şu kullansın, bu kullanmasın demekle olmaz" diyen Bektaşoğlu konuşmasını "Önemli olan, o adı onurla, gururla taşımak, başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, o adın taşıdığı değerleri korumaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadeleriyle bitirdi.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, bazı kurumların isimlerinden Türk kelimesinin çıkarılmasına sert tepki göstererek, 'Bu bir kalkışmadır, bir projedir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği’nin isimlerindeki ‘Türk’ kelimesinin Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılabileceğini söylemesinden sonra başlayan tartışma sürüyor. TBMM’de söz alan milletvekilleri de bu konuya değindi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise, genel kurulda yaptığı konuşmada Erdoğan’a tepki göstererek, ‘Türk’ adının kimsenin tekelinde olmadığını söyledi.
Bektaşoğlu yaptığı konuşmada, "Kurtuluş Savaşı vererek elde ettiğimiz vatan toprağımızı, ülkemizi, ulusumuzun birliğini, varlığımızı ifade eden 'cumhuriyet' ve 'bayrak'la birlikte yan yana getirerek kullandığımız 'Türkiye' adının bazı kurumlardan çıkarılmasının istenmesi bir kalkışmadır, bir projedir. Geçmişte de böyle talepler oldu. Hatta 'Türklük herkesi kapsamıyor. Türklük, ayaklarımızın altıdır' diyenler oldu ama Türkiye'nin Cumhurbaşkanının böyle bir talebe destek vermesi hatta önderlik yapması anlaşılır gibi değildir. Bugün, iktidarın beğenmediği demokratik kitle örgütlerinin adlarındaki 'Türkiye' adı çıkarılırsa, yarın, bu projeye dönüşecek ve sıra aynı adı taşıyan diğer kuruluşlara da gelecektir.  'Türkiye' adı kimsenin tekelinde değildir. Şu kullansın, bu kullanmasın demekle olmaz" diyen Bektaşoğlu konuşmasını "Önemli olan, o adı onurla, gururla taşımak, başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, o adın taşıdığı değerleri korumaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadeleriyle bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.