'Türkiye’de geri dönüşüm' konulu seminer yapıldı

GÜNDEM 02.11.2017 - 14:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2087+ kez okundu.
 

'Türkiye’de geri dönüşüm' konulu seminer yapıldı

Giresun Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde 'Türkiye’de Geri Dönüşüm' konulu seminer yapıldı.
Giresun Belediyesi Nikah Salonunda yapılan seminere Belediye Temizlik İşleri Müdürü İsmail Demir, Belediyenin Çevre Mühendisleri ile Giresun Merkezde bulunan ilk ve ortaokullardan öğretmenler katıldı. Düzenlenen seminerde özellikle okullarda, kurumlarda ambalaj atıklarının ve diğer atıkların yerinde ayrıştırılması, öğrencilerimizin bilinçlendirilerek geri dönüşüm konusunda çok daha hassas davranmalarına vurgu yapıldı. ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç tarafından verilen seminerde, çevre atıklarının nasıl kullanılıp hangi aşamadan geçtiği, geri dönüşümün olmaması durumunda çevreye verdiği zararlar, ÇEVKO ve belediye işbirliğinde toplanan Giresun’da ki çevre atıkları, geri dönüşümün neler olduğu ve faydaları gibi konular katılımcıları anlatıldı. Anaç, asıl hedeflerinin geri dönüşümün ülkede yaygınlaşması olduğunu, çöp ve atık kelimelerinin farklı anlamlara geldiğinin de altını çizdi.
Giresun Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde 'Türkiye’de Geri Dönüşüm' konulu seminer yapıldı.

Giresun Belediyesi Nikah Salonunda yapılan seminere Belediye Temizlik İşleri Müdürü İsmail Demir, Belediyenin Çevre Mühendisleri ile Giresun Merkezde bulunan ilk ve ortaokullardan öğretmenler katıldı.

Düzenlenen seminerde özellikle okullarda, kurumlarda ambalaj atıklarının ve diğer atıkların yerinde ayrıştırılması, öğrencilerimizin bilinçlendirilerek geri dönüşüm konusunda çok daha hassas davranmalarına vurgu yapıldı.

ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç tarafından verilen seminerde, çevre atıklarının nasıl kullanılıp hangi aşamadan geçtiği, geri dönüşümün olmaması durumunda çevreye verdiği zararlar, ÇEVKO ve belediye işbirliğinde toplanan Giresun’da ki çevre atıkları, geri dönüşümün neler olduğu ve faydaları gibi konular katılımcıları anlatıldı. Anaç, asıl hedeflerinin geri dönüşümün ülkede yaygınlaşması olduğunu, çöp ve atık kelimelerinin farklı anlamlara geldiğinin de altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.