TÜRKİYE İNSANLIK, SURİYE KATLİAM YAPIYOR! (Özel Yıldız Haber)

GÜNDEM 03.02.2020 - 17:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2675+ kez okundu.
 

TÜRKİYE İNSANLIK, SURİYE KATLİAM YAPIYOR! (Özel Yıldız Haber)

Suriye’de güvenliği tesis etmek için bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan hain saldırı sonrası 5’i asker olmak üzere 6 şehit verdik.
Hem sınır güvenliği hem de yaşanan insanlık dramına engel olmak isteyen Türkiye güne şehit haberi ile uyandı. İç karışıklıklar öncesinde 1,5 milyon kişinin yaşadığı İdlib'e iç karışıklık sonrasında 3,7 milyon kişi sığındı. İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi ilanından sonra yapılan saldırılarda yaklaşık 900 bin kişi yerlerinden edildi. İdlib Merkezi ve Kuzeyi, Atme Kamplar Bölgesine ve sınırımıza yakın bölgelere göç hareketleri oldu. 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze toplamda 312 bin kişi sınırımıza yakın yerlere göç ederek, göç edenlerin yüzde 76'sının kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenildi. Bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışlar yaşamı olumsuz yönde etkilerken, göç dalgası ile birlikte sınırımıza yakın bölgelere göç etmiş sığınmacılar başta can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunuyorlar. Tüm bu olumsuzlukları kendisine bir görev kabul eden Türkiye ise bütün imkanları ile İdlib’e yardım kampanyası başlatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda başlayan yardımlar çığ gibi büyürken, Pazartesi sabahı tüm Türkiye acı bir haberle gözlerini açtı. Suriye’nin rejim kuvvetleri tarafından açılan yoğun bombardımanla bölgede görev yapan 4 askerimizin şehit düştüğünü ve 9 askerimizin ise yaralandığını öğrendik. Öğleden sonra şehit sayısı 6’ya yükseldi. Türkiye insanı yardım yaparken, Suriyeli rejim güçlerinin askerimize yaptığı bu hain saldırı Suriye’de insanlığın bittiğinin kanıtı olarak karşımıza çıktı.
Suriye’de güvenliği tesis etmek için bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan hain saldırı sonrası 5’i asker olmak üzere 6 şehit verdik.

Hem sınır güvenliği hem de yaşanan insanlık dramına engel olmak isteyen Türkiye güne şehit haberi ile uyandı.

İç karışıklıklar öncesinde 1,5 milyon kişinin yaşadığı İdlib'e iç karışıklık sonrasında 3,7 milyon kişi sığındı. İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi ilanından sonra yapılan saldırılarda yaklaşık 900 bin kişi yerlerinden edildi. İdlib Merkezi ve Kuzeyi, Atme Kamplar Bölgesine ve sınırımıza yakın bölgelere göç hareketleri oldu. 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze toplamda 312 bin kişi sınırımıza yakın yerlere göç ederek, göç edenlerin yüzde 76'sının kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenildi.

Bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışlar yaşamı olumsuz yönde etkilerken, göç dalgası ile birlikte sınırımıza yakın bölgelere göç etmiş sığınmacılar başta can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunuyorlar.

Tüm bu olumsuzlukları kendisine bir görev kabul eden Türkiye ise bütün imkanları ile İdlib’e yardım kampanyası başlatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda başlayan yardımlar çığ gibi büyürken, Pazartesi sabahı tüm Türkiye acı bir haberle gözlerini açtı.

Suriye’nin rejim kuvvetleri tarafından açılan yoğun bombardımanla bölgede görev yapan 4 askerimizin şehit düştüğünü ve 9 askerimizin ise yaralandığını öğrendik. Öğleden sonra şehit sayısı 6’ya yükseldi. Türkiye insanı yardım yaparken, Suriyeli rejim güçlerinin askerimize yaptığı bu hain saldırı Suriye’de insanlığın bittiğinin kanıtı olarak karşımıza çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.