Turnuva denince akla; Bulancak gelirdi!

SPOR 24.05.2018 - 21:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3478+ kez okundu.
 

Turnuva denince akla; Bulancak gelirdi!

Gelişen ve büyüyen bir nüfus ile birlikte Bulancak'ta spor faaliyetleri her zaman ön planda olmuştur.
1980'lerden sonra Bulancak'ta ilçe insanının yaz gelince en çok rağbet gösterdiği spor turnuvaları artık yapılamaz olunca yaz boyunca sadece deniz de yüzmek dışında hemen hemen bir spor faaliyeti yok denilebilir. Özellikle 1980'den sonra Bulancak'ta sporun içinde olan spor adamları sayesinde her yaz ilçenin genelinde yaz turnuvaları çok önemli bir faaliyet olmakta ve turnuvaları çok büyük bir spor sever tarafından takip edilmekteydi. Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra bu turnuvalar yavaş yavaş sona erdi ve yazları en önemli etkinlikler olan bu turnuvalar bir daha yapılmaz oldu. Bulancak ilçe stadyumunun çim olmadan ve ek saha yapılmadan önce futbol turnuvalarının cazibesi tartışılmaz bir yer edinmişti. Giresun, Ordu, Piraziz'den çok sayıda takım bu turnuvaları bekler ve turnuvalara iştirak ederlerdi. Yine basketbolda sokak basketbolu Bulancak'ın bir marka olmasını sağlamış ve çevrenin en önemli turnuvalarından biri olmuştu. Türkiye'de ülke genelinde 1990'lardan itibaren hızla yayılan plaj voleybolunda Karadeniz bölgesinde ilk kez yapılan yer olan Bulancak'ta yıllarca plaj voleybolu turnuvaları çok sayıda sporcunun Bulancak'a gelmesine vesile olmuştur. Ancak 2000l'i yıllar ile birlikte bu turnuvaların adı anılmaz oldu ve yavaşça hayatımızdan çıkıp gittiler. Yaz spor turnuvaları kendisini geliştirmek isteyenlerin, yeni bir heyecan duymak için turnuva takip eden sporcuların, profesyonel, amatör liglerde oynamış sporcuların, spor yaşı geçmiş ama spora devam edenlerin dört gözle beklediği faaliyetlerden olmuştu. Sonra sonra zaman geçti ve insanlar internet denilen teknolojiye ayak uydurunca bu turnuvalarının pabucu dama atıldı. Dediğimiz gibi, "bir zamanlar turnuva denince akla; Bulancak gelirdi."
Gelişen ve büyüyen bir nüfus ile birlikte Bulancak'ta spor faaliyetleri her zaman ön planda olmuştur.

1980'lerden sonra Bulancak'ta ilçe insanının yaz gelince en çok rağbet gösterdiği spor turnuvaları artık yapılamaz olunca yaz boyunca sadece deniz de yüzmek dışında hemen hemen bir spor faaliyeti yok denilebilir.

Özellikle 1980'den sonra Bulancak'ta sporun içinde olan spor adamları sayesinde her yaz ilçenin genelinde yaz turnuvaları çok önemli bir faaliyet olmakta ve turnuvaları çok büyük bir spor sever tarafından takip edilmekteydi. Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra bu turnuvalar yavaş yavaş sona erdi ve yazları en önemli etkinlikler olan bu turnuvalar bir daha yapılmaz oldu.

Bulancak ilçe stadyumunun çim olmadan ve ek saha yapılmadan önce futbol turnuvalarının cazibesi tartışılmaz bir yer edinmişti. Giresun, Ordu, Piraziz'den çok sayıda takım bu turnuvaları bekler ve turnuvalara iştirak ederlerdi. Yine basketbolda sokak basketbolu Bulancak'ın bir marka olmasını sağlamış ve çevrenin en önemli turnuvalarından biri olmuştu. Türkiye'de ülke genelinde 1990'lardan itibaren hızla yayılan plaj voleybolunda Karadeniz bölgesinde ilk kez yapılan yer olan Bulancak'ta yıllarca plaj voleybolu turnuvaları çok sayıda sporcunun Bulancak'a gelmesine vesile olmuştur.

Ancak 2000l'i yıllar ile birlikte bu turnuvaların adı anılmaz oldu ve yavaşça hayatımızdan çıkıp gittiler.

Yaz spor turnuvaları kendisini geliştirmek isteyenlerin, yeni bir heyecan duymak için turnuva takip eden sporcuların, profesyonel, amatör liglerde oynamış sporcuların, spor yaşı geçmiş ama spora devam edenlerin dört gözle beklediği faaliyetlerden olmuştu. Sonra sonra zaman geçti ve insanlar internet denilen teknolojiye ayak uydurunca bu turnuvalarının pabucu dama atıldı.

Dediğimiz gibi, "bir zamanlar turnuva denince akla; Bulancak gelirdi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.