ÜÇ OKUL LİSELER ARASI İHA YARIŞMASINA KATILACAK

GÜNDEM 20.05.2020 - 16:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2990+ kez okundu.
 

ÜÇ OKUL LİSELER ARASI İHA YARIŞMASINA KATILACAK

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, 16-20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep'te lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.
Sabit ve Döner Kanat kategorilerinde yapılması planlanan yarışma başvurularının değerlendirme sonucu belli oldu. İlimizden Giresun Fen Lisesinin "G-Fly" isimli takımı, Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesinin "Pİ-FORCE" isimli takımı ve Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Lokman Hekim İHA Takımı" başvuruda bulunan geliştirdikleri İHA'larla yarışmaya katılmaya layık görüldü. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da, ülkemizin savunma sanayi başta olmak üzere teknolojide yakaladığı ivmeye vurgu yaparak, TÜBİTAK 1. Liseler Arası İHA Yarışmasına kabul edilen okullarımızın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmalara katılacak araçların tasarım, hazırlık ve başvuru aşamalarında emeği ve katkısı bulunan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederken, yarışmaya katılacak takımlarımıza şimdiden başarılar diledi.
TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, 16-20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep'te lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.

Sabit ve Döner Kanat kategorilerinde yapılması planlanan yarışma başvurularının değerlendirme sonucu belli oldu. İlimizden Giresun Fen Lisesinin "G-Fly" isimli takımı, Piraziz Çok Programlı Anadolu Lisesinin "Pİ-FORCE" isimli takımı ve Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Lokman Hekim İHA Takımı" başvuruda bulunan geliştirdikleri İHA'larla yarışmaya katılmaya layık görüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da, ülkemizin savunma sanayi başta olmak üzere teknolojide yakaladığı ivmeye vurgu yaparak, TÜBİTAK 1. Liseler Arası İHA Yarışmasına kabul edilen okullarımızın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmalara katılacak araçların tasarım, hazırlık ve başvuru aşamalarında emeği ve katkısı bulunan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederken, yarışmaya katılacak takımlarımıza şimdiden başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.