Uluslararası 'Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar' sempozyumu gerçekleşti

EĞİTİM 21.11.2016 - 16:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2124+ kez okundu.
 

Uluslararası 'Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar' sempozyumu gerçekleşti

Giresun Üniversitesinin ev sahipliğinde,...
...Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İl Özel İdaresi, Giresun İl Müftülüğü, Giresun İslami İlimler Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve GRÜ Türk İslam Sanatları Mimarisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Çağımız Cami Mimarisinde Arayışlar' başlıklı uluslararası sempozyum, 18-19 Kasım 2016 Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleşti.Sempozyuma Giresun Valisi Hasan Karahan, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizm. ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Haluk Akoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fethi Elmas, Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım, Giresun Valiliği Hukuk Müdürü Necati Apaydın, 15 İlçe Müftüsü, Giresun İl ve İlçe Müftülüğü Personelleri,  Giresun üniversitesi akademik ve idari temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin katıldı.Şehit Ömer Halisdemir, Mevlana ve Sosyal Tesisler Konferans Salonlarında 09:00-15:30 saatlerinde gerçekleşen ve Suudi Arabistan, Malezya, Nepal, Mısır, Makedonya ve Bosna Hersek gibi ülkelerden bir çok katılımcının yer aldığı sempozyumun açılışı Cuma günü gerçekleşti. Açılış Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Can Atıcı'nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.Tertip Heyeti adına İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz açılış konuşmasının ardından programda, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve  Giresun Valisi Hasan Karahan da birer konuşma yaptılar.Konuşmasına, sempozyuma destek veren ve izleyici olarak katılım sağlayan herkese teşekkür ederek başlayan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, özellikle son zamanlarda belirli kesimler tarafından dinin ayrıştırıcı rolünün öne çıkarılmasına rağmen, dinlerin sosyolojik anlamda toplumsal çatıyı oluşturmada ve onu bir arada tutmada ne kadar değerli olduğunun ve kolektif bir bilinç oluşturmanın en önemli enstrümanlarından biri olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.Programın son protokol konuşmasını yapan Giresun Valisi Hasan Karahan ise, "Camilerle ilgili söylenecek çok şey var. Anlaşılan bugün ve yarında bu konular derinlemesine burada, bu işin ehli hocalarımız tarafından kamuoyuna, dinleyicilerimize sunulacak, paylaşılacak, tartışılacak. Şimdiden güzel neticelerin doğacağı inancımı belirtiyorum. Camilerle ilgili dediğim gibi pek çok şey söylenebilir. Giresun’umuz da güzel camiler olduğunu son restorasyonlarla gördük" dedi.  
Giresun Üniversitesinin ev sahipliğinde,...
...Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İl Özel İdaresi, Giresun İl Müftülüğü, Giresun İslami İlimler Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve GRÜ Türk İslam Sanatları Mimarisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Çağımız Cami Mimarisinde Arayışlar' başlıklı uluslararası sempozyum, 18-19 Kasım 2016 Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleşti.
Sempozyuma Giresun Valisi Hasan Karahan, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizm. ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Haluk Akoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fethi Elmas, Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım, Giresun Valiliği Hukuk Müdürü Necati Apaydın, 15 İlçe Müftüsü, Giresun İl ve İlçe Müftülüğü Personelleri,  Giresun üniversitesi akademik ve idari temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin katıldı.
Şehit Ömer Halisdemir, Mevlana ve Sosyal Tesisler Konferans Salonlarında 09:00-15:30 saatlerinde gerçekleşen ve Suudi Arabistan, Malezya, Nepal, Mısır, Makedonya ve Bosna Hersek gibi ülkelerden bir çok katılımcının yer aldığı sempozyumun açılışı Cuma günü gerçekleşti. Açılış Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Can Atıcı'nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Tertip Heyeti adına İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz açılış konuşmasının ardından programda, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve  Giresun Valisi Hasan Karahan da birer konuşma yaptılar.
Konuşmasına, sempozyuma destek veren ve izleyici olarak katılım sağlayan herkese teşekkür ederek başlayan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, özellikle son zamanlarda belirli kesimler tarafından dinin ayrıştırıcı rolünün öne çıkarılmasına rağmen, dinlerin sosyolojik anlamda toplumsal çatıyı oluşturmada ve onu bir arada tutmada ne kadar değerli olduğunun ve kolektif bir bilinç oluşturmanın en önemli enstrümanlarından biri olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
Programın son protokol konuşmasını yapan Giresun Valisi Hasan Karahan ise, "Camilerle ilgili söylenecek çok şey var. Anlaşılan bugün ve yarında bu konular derinlemesine burada, bu işin ehli hocalarımız tarafından kamuoyuna, dinleyicilerimize sunulacak, paylaşılacak, tartışılacak. Şimdiden güzel neticelerin doğacağı inancımı belirtiyorum. Camilerle ilgili dediğim gibi pek çok şey söylenebilir. Giresun’umuz da güzel camiler olduğunu son restorasyonlarla gördük" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.