ÜRETİCİ EN AZ 24 TL FİYAT BEKLİYOR

EKONOMİ 09.07.2020 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2899+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ EN AZ 24 TL FİYAT BEKLİYOR

Geçtiğimiz yıl ilk defa sezon öncesi fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve fındık üreticileri mağdur edilmemişti.
Giresun Kalite Fındık 17 TL, Levant Kalite Fındık ise 16.50 TL’den açıklanırken, yapılan görüşmeler olumlu sonuç vermişti. Ağustos ayında bahçeye girecek olan üreticilerin gözü yine Ankara’ya çevrildi. 2019 yılında Giresun’da bulunan Ziraat Odası Başkanları Ankara’da yaptıkları görüşmeler Tarım ve Orman Bakanlığına rapor sunmuşlardı. 2020 yılı yeni fındık mahsülü içinde fındık üreticileri Ankara’dan gelecek hayırlı haberi bekliyorlar. Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın gazetemize yaptığı açıklamada, 2019 yılı için 19 TL fiyat istediklerini fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 TL fiyat açıklandığını hatırlattı. Bu fiyatın da üreticileri memnun ettiğini kaydeden Başkan Aydın 2019 mahsulünün son partisinin Levant Kalite 24 TL’ye satışa sunduğunu, bu fiyatlarında alıcılar tarafından rağbet gördüğünü ve 400 bin ton talep olduğunu hatırlatarak, 2020 yılı için ise bunun üzerinde bir fiyat beklediklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız olumlu görüşmeler sonuç vermiş ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan üreticimizin sesini duyarak ilk defa sezon öncesi fiyatları açıklamıştı. Bu yılda sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Milletvekillerimizin destekleri ile üreticimiz adına fındık fiyatının 24 TL olmasını talep ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl ilk defa sezon öncesi fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve fındık üreticileri mağdur edilmemişti.

Giresun Kalite Fındık 17 TL, Levant Kalite Fındık ise 16.50 TL’den açıklanırken, yapılan görüşmeler olumlu sonuç vermişti.

Ağustos ayında bahçeye girecek olan üreticilerin gözü yine Ankara’ya çevrildi. 2019 yılında Giresun’da bulunan Ziraat Odası Başkanları Ankara’da yaptıkları görüşmeler Tarım ve Orman Bakanlığına rapor sunmuşlardı.

2020 yılı yeni fındık mahsülü içinde fındık üreticileri Ankara’dan gelecek hayırlı haberi bekliyorlar. Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın gazetemize yaptığı açıklamada, 2019 yılı için 19 TL fiyat istediklerini fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 TL fiyat açıklandığını hatırlattı.

Bu fiyatın da üreticileri memnun ettiğini kaydeden Başkan Aydın 2019 mahsulünün son partisinin Levant Kalite 24 TL’ye satışa sunduğunu, bu fiyatlarında alıcılar tarafından rağbet gördüğünü ve 400 bin ton talep olduğunu hatırlatarak, 2020 yılı için ise bunun üzerinde bir fiyat beklediklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız olumlu görüşmeler sonuç vermiş ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan üreticimizin sesini duyarak ilk defa sezon öncesi fiyatları açıklamıştı. Bu yılda sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Milletvekillerimizin destekleri ile üreticimiz adına fındık fiyatının 24 TL olmasını talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.