Üretici Soruyor; TMO Fındık Alacak mı?

GÜNDEM 07.08.2018 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2509+ kez okundu.
 

Üretici Soruyor; TMO Fındık Alacak mı?

Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, TMO’nun fındık alımı ve üreticiyi memnun edecek bir alım fiyatı açıklamasını istediklerini söyledi.
Ayhan, yaptığı açıklamada, Giresun’un en önemli tarım ürünü olan fındıkta çiftçilerin bahçelere girerek hasada başladığını belirtti. Birkaç gün içerisinde ilk toplanan ürünlerin pazara ineceğini vurgulayan Ayhan, ancak henüz yeni mahsul fındığıyla ilgili TMO’nun alım ve fiyat politikalarının netlik kazanmadığına işaret etti. Ayhan, üreticinin serbest piyasanın inisiyatifine terk edildiğine vurgu yaparak,”Tarım ve Orman Bakanlığı TMO’nun piyasada olacağını açıkladı. Ancak alım politikası ve fiyatla ilgili bir açıklama yapılmadı. Çiftçi serbest piyasanın inisiyatifine terk ediliyor. Yeni mahsul fındık pazara inecek ama ne alım politikası belli, ne de fiyat. İhtiyacı olan üretici fındığını bugünlerde satmak zorunda kalacak. Bu da çiftçinin mağduriyetine yol açacak.” dedi. Üretici kadar esnaf ve sanatkarın da dört gözle piyasanın şekillenmesini beklediğini vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu: “Giresun'da bu yıl turizmde istenilen düzeyde hedeflere ulaşılamadı. Esnaf ve sanatkarlarımız turizmde istediği ve beklediğini bulamadı. Ümidini fındık hasadına bağladı. Fındığın can suyu olmasını umuyor. Ancak fındık ve fiyattaki belirsizlik esnaf ve sanatkarımızı da kara kara düşündürüyor. Biz biran önce TMO'nun devreye girerek iyi fiyattan alımlara başlamasını istiyoruz. Çiftçinin elde edeceğiz kazanç Giresun piyasasına girecek ve esnaf ile sanatkarımız içerisinde bulunduğu dar boğazda bir nebze olsun rahat nefes alacaktır.” 
Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, TMO’nun fındık alımı ve üreticiyi memnun edecek bir alım fiyatı açıklamasını istediklerini söyledi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Giresun’un en önemli tarım ürünü olan fındıkta çiftçilerin bahçelere girerek hasada başladığını belirtti.

Birkaç gün içerisinde ilk toplanan ürünlerin pazara ineceğini vurgulayan Ayhan, ancak henüz yeni mahsul fındığıyla ilgili TMO’nun alım ve fiyat politikalarının netlik kazanmadığına işaret etti.

Ayhan, üreticinin serbest piyasanın inisiyatifine terk edildiğine vurgu yaparak,”Tarım ve Orman Bakanlığı TMO’nun piyasada olacağını açıkladı. Ancak alım politikası ve fiyatla ilgili bir açıklama yapılmadı. Çiftçi serbest piyasanın inisiyatifine terk ediliyor. Yeni mahsul fındık pazara inecek ama ne alım politikası belli, ne de fiyat. İhtiyacı olan üretici fındığını bugünlerde satmak zorunda kalacak. Bu da çiftçinin mağduriyetine yol açacak.” dedi.

Üretici kadar esnaf ve sanatkarın da dört gözle piyasanın şekillenmesini beklediğini vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu:

“Giresun'da bu yıl turizmde istenilen düzeyde hedeflere ulaşılamadı. Esnaf ve sanatkarlarımız turizmde istediği ve beklediğini bulamadı. Ümidini fındık hasadına bağladı. Fındığın can suyu olmasını umuyor. Ancak fındık ve fiyattaki belirsizlik esnaf ve sanatkarımızı da kara kara düşündürüyor. Biz biran önce TMO'nun devreye girerek iyi fiyattan alımlara başlamasını istiyoruz. Çiftçinin elde edeceğiz kazanç Giresun piyasasına girecek ve esnaf ile sanatkarımız içerisinde bulunduğu dar boğazda bir nebze olsun rahat nefes alacaktır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.