Üreticinin hak ve hukukunu koruyoruz

GÜNDEM 29.07.2019 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3470+ kez okundu.
 

Üreticinin hak ve hukukunu koruyoruz

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, fındık üreticilerine bereketli bir sezon dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taban fiyatın hayırlı olmasını diledi.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanının fındık taban fiyatı açıkladığını belirten Tatlı, “Bu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisine göstermiş olduğu değerin bir nişanesidir” dedi. 2002 yılından bu yana, AK Parti hükümeti olarak hep fındık üreticisinin yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerinin altını çizen İl Başkanı Tatlı, dolar bazında fındık fiyatını hiçbir zaman 3 doların altına düşürmediklerini, güçlü alıcılar karşısında üreticinin hak ve hukukunu koruduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Giresun kalite yağlı fındık için kilogramda 17,00 TL, levant kalite için kilogramda 16,50 TL taban fiyat açıklandığını ve TMO’nun Kurban Bayramı sonrası alım kampanyasına başlayacağını hatırlatan Tatlı, “Fındık ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için son derece değerli bir tarım ürünüdür. Yıllık ortalama ülkemize 2 - 2.5 milyon dolar döviz girdisi sağlayan fındığın değerini AK Parti hükümeti olarak çok iyi bilmekteyiz” diye konuştu.  
AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, fındık üreticilerine bereketli bir sezon dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taban fiyatın hayırlı olmasını diledi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanının fındık taban fiyatı açıkladığını belirten Tatlı, “Bu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisine göstermiş olduğu değerin bir nişanesidir” dedi.

2002 yılından bu yana, AK Parti hükümeti olarak hep fındık üreticisinin yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerinin altını çizen İl Başkanı Tatlı, dolar bazında fındık fiyatını hiçbir zaman 3 doların altına düşürmediklerini, güçlü alıcılar karşısında üreticinin hak ve hukukunu koruduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Giresun kalite yağlı fındık için kilogramda 17,00 TL, levant kalite için kilogramda 16,50 TL taban fiyat açıklandığını ve TMO’nun Kurban Bayramı sonrası alım kampanyasına başlayacağını hatırlatan Tatlı, “Fındık ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için son derece değerli bir tarım ürünüdür. Yıllık ortalama ülkemize 2 - 2.5 milyon dolar döviz girdisi sağlayan fındığın değerini AK Parti hükümeti olarak çok iyi bilmekteyiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.