Üreticinin tek kurtuluşu Fiskobirlik’tir

GÜNDEM 17.10.2018 - 17:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3081+ kez okundu.
 

Üreticinin tek kurtuluşu Fiskobirlik’tir

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta üreticinin kendi tekelini yaratması için FİSKOBİRLİK ile ele ele verilerek sektörün yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade etti.
Karan yaptığı açıklamada, tüm çağrı ve önerilerine rağmen fındıkta kangren hale gelen sorun ve tekele karşı bir önlem alınmadığına dikkat çekerek, üreticinin tek kurtuluş reçetesinin kendi örgütü ve kendi öz malı olan FİSKOBİRLİK’in büyümesi ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Gelinen noktada fındık üreticisinin tek tutar dalının FİSKOBİRLİK olduğunu söyleyen Karan, “Üretici kendi tekelini yaratmak için acil FİSKOBİRLİK ile el ele verip sektörü yeniden dizayn etmek zorundadır. FİSKOBİRLİK entegre tesisinin de içinde bulunduğu alan üniversite gelişim alanı olarak imara işlenmiş. Kurum Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapma çabası içinde. Bu yatırım nasıl yapılacak, nasıl taşınacak, nasıl mevcut alan tahliye edilecek. Biz istesek te, istemesek te bir maliyet ortaya çıkacak. Ama biz şöyle olsun böyle olsun derken zaman akıp geçiyor. Ya araziyi bırakın yada bedeli ne ise onu FİSKOBİRLİK’e ödeyin. Üreticinin tek tutar dalı Fiskobirlik’i bu tartışmalarla devre dışı bırakalım. FİSKOBİRLİK’te zamanını büyüme ve yapılanmaya harcasın” dedi.                
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta üreticinin kendi tekelini yaratması için FİSKOBİRLİK ile ele ele verilerek sektörün yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade etti.

Karan yaptığı açıklamada, tüm çağrı ve önerilerine rağmen fındıkta kangren hale gelen sorun ve tekele karşı bir önlem alınmadığına dikkat çekerek, üreticinin tek kurtuluş reçetesinin kendi örgütü ve kendi öz malı olan FİSKOBİRLİK’in büyümesi ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gelinen noktada fındık üreticisinin tek tutar dalının FİSKOBİRLİK olduğunu söyleyen Karan,

“Üretici kendi tekelini yaratmak için acil FİSKOBİRLİK ile el ele verip sektörü yeniden dizayn etmek zorundadır. FİSKOBİRLİK entegre tesisinin de içinde bulunduğu alan üniversite gelişim alanı olarak imara işlenmiş. Kurum Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapma çabası içinde. Bu yatırım nasıl yapılacak, nasıl taşınacak, nasıl mevcut alan tahliye edilecek. Biz istesek te, istemesek te bir maliyet ortaya çıkacak. Ama biz şöyle olsun böyle olsun derken zaman akıp geçiyor. Ya araziyi bırakın yada bedeli ne ise onu FİSKOBİRLİK’e ödeyin. Üreticinin tek tutar dalı Fiskobirlik’i bu tartışmalarla devre dışı bırakalım. FİSKOBİRLİK’te zamanını büyüme ve yapılanmaya harcasın” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.