VAKA SAYISI 16, TEMASLI SAYISI 90!

SAĞLIK 25.06.2020 - 13:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2831+ kez okundu.
 

VAKA SAYISI 16, TEMASLI SAYISI 90!

Salı günü Bulancak’ta bir aileden 5 kişinin sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından yapılan testlerde 9 kişide pozitif, 7 kişi de ise yapılan bilgisayarlı tomografi sonuçlarında vaka tespit edilirken, 90 kişi ise temaslı olarak evlerinde izole altında tutuluyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle Bulancak'ta aynı aileden 5 kişinin testlerinin pozitif çıkmasının ardından yapılan testlerde biri bebek olmak üzere pozitif vaka sayısı 9’a, yapılan bilgisayarlı tomografi sonuçlarında 7 kişi de vaka saptandı. Aynı aileden olduğu öğrenilen 90 kişi ise temaslı olarak evlerinde izole altında tutuluyor. Pozitif vakaların hastanede kontrol altında tutulduğu, bu aile ile temaslı olduğu öğrenilen 90 kişinin de Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri tarafından izole bir şekilde evlerinde tutulduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre aile bireylerinden birine bulaşan koronavirüsün yakın temas ve mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle diğer aile bireylerine de bulaştığı öğrenildi. Koronavirüs salgınının hafife alınmaması gerektiğini belirten yetkililer, sosyal mesafe ve yakın temas kurallarına uyulmamasının büyük sonuçlar doğurduğunu, Bulancak’ta yaşanan bu vahim durumun kurallara riayet edilmemesi nedeniyle ortaya çıktığını ifade ettiler.
Salı günü Bulancak’ta bir aileden 5 kişinin sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından yapılan testlerde 9 kişide pozitif, 7 kişi de ise yapılan bilgisayarlı tomografi sonuçlarında vaka tespit edilirken, 90 kişi ise temaslı olarak evlerinde izole altında tutuluyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Bulancak'ta aynı aileden 5 kişinin testlerinin pozitif çıkmasının ardından yapılan testlerde biri bebek olmak üzere pozitif vaka sayısı 9’a, yapılan bilgisayarlı tomografi sonuçlarında 7 kişi de vaka saptandı.

Aynı aileden olduğu öğrenilen 90 kişi ise temaslı olarak evlerinde izole altında tutuluyor.

Pozitif vakaların hastanede kontrol altında tutulduğu, bu aile ile temaslı olduğu öğrenilen 90 kişinin de Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri tarafından izole bir şekilde evlerinde tutulduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre aile bireylerinden birine bulaşan koronavirüsün yakın temas ve mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle diğer aile bireylerine de bulaştığı öğrenildi.

Koronavirüs salgınının hafife alınmaması gerektiğini belirten yetkililer, sosyal mesafe ve yakın temas kurallarına uyulmamasının büyük sonuçlar doğurduğunu, Bulancak’ta yaşanan bu vahim durumun kurallara riayet edilmemesi nedeniyle ortaya çıktığını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.