Vatandaş can çekişiyor

GÜNDEM 04.10.2018 - 17:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3410+ kez okundu.
 

Vatandaş can çekişiyor

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, “Enflasyon son 16 yılın zirvesine ulaştı.
Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 6.30, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 24.50 artış gerçekleşti. Yıllık üretici enflasyonu ise Mayıs 2002'den sonra yüzde 46.15'le en yüksek seviyeye ulaştı” dedi. Başkan Türker, “Fiyatlar her ay artıyor. Ev eşyasından ulaşıma, gıdadan konutlara, eğitimden sağlığa, giyimden haberleşmeye, elektrikten, doğalgaza dek her şeye zam geldi. Elektrik ile doğalgaza 3 ayda 3 kez zam geldi. Konutlarda yüzde 8, sanayide yüzde 18.4 oranında zam oranı sadece son üç ayda konut elektrik tarifelerinde yüzde 27’leri buldu. Ekonomik krizin etkisiyle çok sayıda firma iflas bayrağını çekti, dolayısıyla mevcut işsizler ordusuna yenileri ekleniyor. İşsiz vatandaşlar açlığa mahkum, asgari ücretliler de can çekişiyor. Asgari ücretin 5'te 1'i iki faturaya gidiyor. Eşi çalışmayan, iki çocuklu bir asgari ücretlinin eline geçen maaşın yüzde 19.5’i yalnızca elektrik ve doğal gaza harcanmaktadır. İnsanlarımız geçinemiyor, faiz zenginleri servetlerine servet katıyor. Kiralar el yakıyor, elektrik ve doğalgaz vatandaşın belini büküyor. Son 1 yılda elektriğe yüzde 45 doğalgaza yüzde 35 zam yapmak hangi aklın ürünüdür?” diye sordu.
CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, “Enflasyon son 16 yılın zirvesine ulaştı.

Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 6.30, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 24.50 artış gerçekleşti. Yıllık üretici enflasyonu ise Mayıs 2002'den sonra yüzde 46.15'le en yüksek seviyeye ulaştı” dedi.

Başkan Türker, “Fiyatlar her ay artıyor. Ev eşyasından ulaşıma, gıdadan konutlara, eğitimden sağlığa, giyimden haberleşmeye, elektrikten, doğalgaza dek her şeye zam geldi. Elektrik ile doğalgaza 3 ayda 3 kez zam geldi. Konutlarda yüzde 8, sanayide yüzde 18.4 oranında zam oranı sadece son üç ayda konut elektrik tarifelerinde yüzde 27’leri buldu. Ekonomik krizin etkisiyle çok sayıda firma iflas bayrağını çekti, dolayısıyla mevcut işsizler ordusuna yenileri ekleniyor. İşsiz vatandaşlar açlığa mahkum, asgari ücretliler de can çekişiyor. Asgari ücretin 5'te 1'i iki faturaya gidiyor. Eşi çalışmayan, iki çocuklu bir asgari ücretlinin eline geçen maaşın yüzde 19.5’i yalnızca elektrik ve doğal gaza harcanmaktadır. İnsanlarımız geçinemiyor, faiz zenginleri servetlerine servet katıyor.

Kiralar el yakıyor, elektrik ve doğalgaz vatandaşın belini büküyor. Son 1 yılda elektriğe yüzde 45 doğalgaza yüzde 35 zam yapmak hangi aklın ürünüdür?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.