Voleybolda tarihi şampiyonluk

SPOR 04.06.2018 - 16:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4276+ kez okundu.
 

Voleybolda tarihi şampiyonluk

Giresun okul sporlarında bugüne kadar ki en büyük başarıyı Espiye Süleyman Demirel Ortaokulu Voleybol Küçük Erkekler takımı başardı.
Giresun ili adına yıllardır okul spor branşların da katıldığımız yarışmalar da yarıfinal, Türkiye final gruplarına birkaç kez kalan okul takımlarımız olmuş ve ikincilik ile yetinmiştik. İlk kez bir okul takımımız ise 2017-2018 yılı okul sporları yarışmalarında tarihi bir final oyandı ve Bartın ilinde yapılan Türkiye Ortaokullar Küçük Erkekler Voleybol Şampiyonasında finalde rakibini 2-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. 27-31 Mayıs tarihlerindeki Türkiye finalinde oynadıkları 5 maçı da kazanan Espiye Süleyman Demirel Ortaokulu Voleybol takımı tarihi başarıya imza atarak Giresun adını altın harflerle tarihe yazdırdılar. Bartın’daki grup maçlarını sonrası dörtlü finalde İstanbul şampiyonunu 2-1 mağlup eden takımımız finalde Tokat temsilcisi Şehit Birol Yavuz Ortaokulunu da 2-0 mağlup ederek şampiyon olarak Giresun’a döndü. Beden eğitimi öğretmeni Serdar Turan’ın çalıştırdığı takımda şu oyuncular yer alıyor: Fatih Emre Akşan, Mehmet Yağız Kahveci, Barkın Esen, Arda Güngör, Efe Oğuz Kahveci, Berat Eyüpoğlu, Esat Eşgünel, Emirhan Vural, Gökmen Küçükaydın, Mustafa Eren Kaya, Emre Kara. Şampiyonluk ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Beden eğitimi öğretmeni Serdar Turan, “Sporcularımla birlikte uzun bir çalışmanın sonucu olarak Türkiye şampiyonu olduk. Çok yorulduk ama çok da mutluyuz. Bize buraya gelene kadar büyük bir destek olan okul müdürümüz İbrahim kılıç olmak üzere. Öğretmenlerimize, öğrencilerimiz, velilerimize ve her desteği sağlayan belediye Başkanımız Mustafa Karadere’ye, Espiyeli sporseverlere çok teşekkür ederiz” dedi. Daha önce Bulancak Atatürk Ortaokulu voleybol kız takımı 1980’lerde Türkiye ikincisi olurken, yine 2017-2018 yılında Giresun Spor Lisesi Futsal kız takımı da ilk kez katıldığı Türkiye şampiyonasında ikinci olarak önemli bir başarı sağlamışlardı.
Giresun okul sporlarında bugüne kadar ki en büyük başarıyı Espiye Süleyman Demirel Ortaokulu Voleybol Küçük Erkekler takımı başardı.

Giresun ili adına yıllardır okul spor branşların da katıldığımız yarışmalar da yarıfinal, Türkiye final gruplarına birkaç kez kalan okul takımlarımız olmuş ve ikincilik ile yetinmiştik. İlk kez bir okul takımımız ise 2017-2018 yılı okul sporları yarışmalarında tarihi bir final oyandı ve Bartın ilinde yapılan Türkiye Ortaokullar Küçük Erkekler Voleybol Şampiyonasında finalde rakibini 2-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

27-31 Mayıs tarihlerindeki Türkiye finalinde oynadıkları 5 maçı da kazanan Espiye Süleyman Demirel Ortaokulu Voleybol takımı tarihi başarıya imza atarak Giresun adını altın harflerle tarihe yazdırdılar.

Bartın’daki grup maçlarını sonrası dörtlü finalde İstanbul şampiyonunu 2-1 mağlup eden takımımız finalde Tokat temsilcisi Şehit Birol Yavuz Ortaokulunu da 2-0 mağlup ederek şampiyon olarak Giresun’a döndü. Beden eğitimi öğretmeni Serdar Turan’ın çalıştırdığı takımda şu oyuncular yer alıyor: Fatih Emre Akşan, Mehmet Yağız Kahveci, Barkın Esen, Arda Güngör, Efe Oğuz Kahveci, Berat Eyüpoğlu, Esat Eşgünel, Emirhan Vural, Gökmen Küçükaydın, Mustafa Eren Kaya, Emre Kara. Şampiyonluk ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Beden eğitimi öğretmeni Serdar Turan, “Sporcularımla birlikte uzun bir çalışmanın sonucu olarak Türkiye şampiyonu olduk. Çok yorulduk ama çok da mutluyuz. Bize buraya gelene kadar büyük bir destek olan okul müdürümüz İbrahim kılıç olmak üzere. Öğretmenlerimize, öğrencilerimiz, velilerimize ve her desteği sağlayan belediye Başkanımız Mustafa Karadere’ye, Espiyeli sporseverlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Daha önce Bulancak Atatürk Ortaokulu voleybol kız takımı 1980’lerde Türkiye ikincisi olurken, yine 2017-2018 yılında Giresun Spor Lisesi Futsal kız takımı da ilk kez katıldığı Türkiye şampiyonasında ikinci olarak önemli bir başarı sağlamışlardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.