YILMAZ; BORÇ BORÇLA KAPATILMAZ!

SİYASET 05.12.2018 - 16:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3085+ kez okundu.
 

YILMAZ; BORÇ BORÇLA KAPATILMAZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İl Genel Meclis (Plan Bütçe Komisyon) üyesi Bulancak Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Mustafa YILMAZ yaptığı yazılı açıklamada; .Giresun İl Özel İdaresinin, borçlarını ödemek için yeniden borçlanma kararı aldığını belirtti.
Borç borçla kapanmaz diyen Yılmaz; yıllardır tüm uyarılarımıza rağmen aşırı borçlanma, yanlış yatırım, milyonlarca lira yatırım yapılarak çürümeye terk edilen bina ve gelir kaynaklarının devre dışı bırakılması sonucu iktidarın batırdığı bir Özel İdare ile karşı karşıyayız. Giresun iktidar partisinin oy deposuna dönüşürken, yetersiz ve beceriksiz siyasilerin altına imza attığı kararlar bir ilin en önemli yatırım kurumu olan Özel İdare’yi borç batağına sürükleyip; ülkeyi olduğu gibi, Giresun’u da batırmıştır. Şimdi de; İller bankasından borç alınamadığından (daha önce üç kez alındı) diğer bankalardan kredi kullanılarak 50 milyon borç almak için (masraf ve faiz hariç), iller bankasından banka teminat mektubu alma kararı iktidar partisinin meclis üyelerinin kabul oyları CHP Grubu ve (AK Parti’nin bir üyesi) nin RED oyları ile karara bağlandı. Giresun halkını borçlandıran karar iktidar nimetlerinden faydalanılmadığının, Giresun’dan oy alıp sonra da koy verildiğinin göstergesidir. Bu durumda sorumsuz sorumlulara şu soruyu sormak gerekir; “Siz kendi bütçenizi de vatandaşın bütçesini yönettiğiniz gibi mi yönetiyorsunuz? Bu ilin sizin sorumsuz kararlarınız yüzünden borç batağında yüzmesinin sonuçlarını bizlerden sonra gelen yeni isimler çözmeye çalışırken arkanızdan rahmet duası okuyacaklar mı sanıyorsunuz? “ Acilen son Başbakan’ın Giresun Meydanı’nda söz verdiği 20 milyon lira hibenin gönderilmesi Özel İdare’nin üzerinde yük olan diğer kurumların ödeneklerinin hemen gönderilmesi, ödeneği olmadan Özel İdare aracılığı ile ihale ettirilip borcu Özel İdare’ye yıkılan diğer kurum ödeneklerinin hemen gönderilmesi, İktidar Giresun Milletvekillerinin borç aramak yerine sorunları çözecek önlemler araması gerekmektedir. Ülkenin ve Giresun’un geleceği ipotek altına alınmamalıdır. Bu borçlanma yapılırsa Özel İdare’nin tüm gelirleri bu kredinin faizine yetmeyecektir. Faiz haram diyenlerin faizli para bulmak için bu kadar çaba sarf etmelerine anlam verememekteyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İl Genel Meclis (Plan Bütçe Komisyon) üyesi Bulancak Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Mustafa YILMAZ yaptığı yazılı açıklamada; .Giresun İl Özel İdaresinin, borçlarını ödemek için yeniden borçlanma kararı aldığını belirtti.

Borç borçla kapanmaz diyen Yılmaz; yıllardır tüm uyarılarımıza rağmen aşırı borçlanma, yanlış yatırım, milyonlarca lira yatırım yapılarak çürümeye terk edilen bina ve gelir kaynaklarının devre dışı bırakılması sonucu iktidarın batırdığı bir Özel İdare ile karşı karşıyayız.

Giresun iktidar partisinin oy deposuna dönüşürken, yetersiz ve beceriksiz siyasilerin altına imza attığı kararlar bir ilin en önemli yatırım kurumu olan Özel İdare’yi borç batağına sürükleyip; ülkeyi olduğu gibi, Giresun’u da batırmıştır.

Şimdi de; İller bankasından borç alınamadığından (daha önce üç kez alındı) diğer bankalardan kredi kullanılarak 50 milyon borç almak için (masraf ve faiz hariç), iller bankasından banka teminat mektubu alma kararı iktidar partisinin meclis üyelerinin kabul oyları CHP Grubu ve (AK Parti’nin bir üyesi) nin RED oyları ile karara bağlandı.

Giresun halkını borçlandıran karar iktidar nimetlerinden faydalanılmadığının, Giresun’dan oy alıp sonra da koy verildiğinin göstergesidir.

Bu durumda sorumsuz sorumlulara şu soruyu sormak gerekir; “Siz kendi bütçenizi de vatandaşın bütçesini yönettiğiniz gibi mi yönetiyorsunuz? Bu ilin sizin sorumsuz kararlarınız yüzünden borç batağında yüzmesinin sonuçlarını bizlerden sonra gelen yeni isimler çözmeye çalışırken arkanızdan rahmet duası okuyacaklar mı sanıyorsunuz? “

Acilen son Başbakan’ın Giresun Meydanı’nda söz verdiği 20 milyon lira hibenin gönderilmesi Özel İdare’nin üzerinde yük olan diğer kurumların ödeneklerinin hemen gönderilmesi, ödeneği olmadan Özel İdare aracılığı ile ihale ettirilip borcu Özel İdare’ye yıkılan diğer kurum ödeneklerinin hemen gönderilmesi, İktidar Giresun Milletvekillerinin borç aramak yerine sorunları çözecek önlemler araması gerekmektedir.

Ülkenin ve Giresun’un geleceği ipotek altına alınmamalıdır. Bu borçlanma yapılırsa Özel İdare’nin tüm gelirleri bu kredinin faizine yetmeyecektir. Faiz haram diyenlerin faizli para bulmak için bu kadar çaba sarf etmelerine anlam verememekteyiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.